Hallå där, Nils Andersson

Bloggen passade på att ta ett snack med Nisse Andersson. Läs nedan vad Nisse tycker om en viss AIK:are, om hans förhoppningar om påskägg och om pappas krokiga näsa.

Hur mår du nu? Du missade ju säsongsavslutningen pga en hjärnskakning, eller hur?
Exakt, fick en smäll av grisiga Johan Ryno när vi spelade AIK borta i början av Februari. Missade resten av säsongen, och nu när AIK spelar i ES nästa år missar jag även chansen att ge igen på Ryno. Han får väl hålla upp huvudet i kvalserien. Nu, efter några månader av mörker och huvudvärk har jag äntligen hittat ut i vårsolen och framför allt till träningen och det känns helt underbart!

Du har ju kontrakt för den kommande säsongen. Glad över det när ekonomiska åtstramningar väntar eller är ditt kontrakt som ungtupp utformat likt ett extra studiebidrag?
– Det känns faktist riktigt skönt att ha allt klart redan nu. Jag är jätteglad att få spela kvar och ser verkligen fram emot nästa säsong.

Har ni som kontrakterade spelare någon koll på vad som händer i truppen eller är det som en glatt påskägg av billigt lösviktgodis som man läser om i vk på morgonen när en ny lagkamrat dyker upp?
– Vi brukar få veta någon dag innan det är klart med någon ny spelare. Skulle de raportera om vartenda litet löst rykte skulle de inte ha tid att göra annat. Tycker det känns riktigt bra med Molla och Jens och jag litar 100% att de kommer sköta rekryteringen av spelare på ett riktigt bra sätt. Så, jag ser fram emot flera välsmakande påskägg vid frukostbordet!

Om man utgår ifrån ditt läge som uttalad offensiv back (och rightare…finns förresten offensiva leftbackar?), handen på hjärtat, hur reagerar du när det talas om att finnarna under kontrakt helst ska bort? Det skulle ju innebära att offensiv back nr 1 Aki Heino försvinner och du torde kliva upp på tronen. Kommentar?
– Är väldigt glad att pappa tvingade tvingade mig att bli rightare efter att ha misslyckats med både Johanna och Erik…
Det rymms och behövs fler än en offensiv back i ett lag. Aki är en väldigt skicklig spelare som har haft massiva problem med skador sen han kom hit. Jag hoppas han får hålla ihop framöver och om han blir kvar hoppas jag att han öser in mål för oss nästa år. Det kommer inte hindra mig från att också göra det.

Som gammal läktarcoach kan jag ibland komma på mig att tänka tillbaka på den goda tiden, typ 80-talet, med spelare som Matti Pauna, Roger "Bullen" Hägglund och givetvis pappa din Tobba. Du som är född betydligt senare, men förmodligen bott på hallen, vilka är dina vardagshjältar som gjorde att du nästan svimmade när du såg dom?
– Ja.. farsans förskräckligt krokiga näsa avskräckte mig mer från hockey än den inspirerade. Mamma tyckte alltid att jag skulle välja golf framför hockey. Har minnen av att jag spelade NHL95 på Amiga och då var jag alltid Flyers med kedjan Leclair-Lindros-Renberg där Erik Lindros var min stora idol. Sen är brosans seriositet och målmedvetenhet något som jag alltid sett upp till och försökt eftersträva.

Vi bryter av med en helt annan fråga. Har du tagit körkort än eller behöver vi de den där mopedlastbilen vid hallen även kommande säsong?
– Haha ni verkar vara väldigt intresserad av den? Ni kan faktist få köpa den snart för nu är körkortet är inte alls långt borta..

Vi körde ett aprilskämt om en utomhusmatch i hockeyfestivalen mot Skellefteå. Visst vore det i dina ögon coolt om det blev sanning?
– Haha! Jag gick på det i början. Började snacka runt bland kompisarna och var hur laddad som helst. 10 000 pers på läktaren mot Skellefteå. Utomhus med retrotröjor. Hade varit magiskt!

Vad gör Nils nu när säsongen är över?
– Nils har påbörjat resan mot 85kg. Jobbar ikapp i skolan inför studenten, kikar lite NHL och flyttar in till stan. Fullt upp!

Vad tror du om den kommande säsongen?
– Allt skitgöra jag fått stå ut med i år när jag varit yngst kommer jag med glädje lämna över till Messy. Sen känns det som en nytändning för alla juniorer i och med den situation vi hamnat i med lägre budjet osv. Nu är Molla den ende jag snackat med än och han har gett ett väldigt gott intryck. Det blandat med skyttekungen Svedberg och en glödhet dansk i kassen gör att man ser fram emot nästa säsong!

Några har spekulerat i vad ledartrojkan ska kallas. Har Lars Molin och Jens Hellgren fått något namn hos er spelare? Jag vill gärna kalla dom firma Molin/Hellgren, men ni kanske har ett bättre namn?
– Officiella namnet är väl team managers, men det är väl lite tråkigt kanske. Lars-Jens som Gunnar prövade förra veckan håller inte heller. Tcim-folket lär säkert klura ut något lika fyndigt som dom gjorde med R2(Arto).

Nåt fyndigt lär det säkert bli. Jaha, gör vi bokslut nu och hörs närmare första isträningen?
– Vore väl tråkigt, kom och svettas lite i gymmet istället. Silly Season är en rolig säsong det med!

Det får vi kanske göra. Sköt om dig, träna väl så hörs vi när säsongen drar igång igen.
– Det ska jag. Tack det fortfarande finns dem som bloggar om något viktigt!

0 thoughts on “Hallå där, Nils Andersson

 • 15 april, 2010 kl. 09:03
  Permalänk

  En av era bättre intervjuer om inte den bästa!

  Bara att fortsätta med intervjuerna, de uppskattas oerhört mycket.

  Svar
 • 15 april, 2010 kl. 20:10
  Permalänk

  Ha-ha! Håller med, grymt bra och rolig intervju.

  Svar
 • 15 april, 2010 kl. 22:39
  Permalänk

  Svar till Micke (2010-04-15 09:03)
  Att den var bra ja, kan inte annat än hålla med..

  Lövenbloggaren var rapp i både tanke och penna. Klart vi fortsätter med intervjuerna, lite grann eller rätt mycket i vår identitet skulle jag tro.. kul att de uppskattas oavsett.

  Svar
 • 15 april, 2010 kl. 22:40
  Permalänk

  Svar till Leffe (2010-04-15 20:10)
  Tack för kommentaren Leffe, kul att vi roar..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: