Gurrhkburrhk..?

Handboll är en sjukt kul sport att kolla på, när det dessutom är ett VM på hemmaplan och våra blå-gula på det stora hela överraskat positivt ska det verkligen bli kul att bänka sig. Nu glömmer vi förlusten mot.. hmh.. mot…, redan glömt. Nu ser vi framåt, Polen är knappast lätta.. men vi fixar det tillsammans! Inte sant?

Just nu: Nedsläpp/uppkast.. Sverige vs Polen

+ + +

Sedan har vi kanske världens bästa expertkommentator i Claes Hellgren.. snacka om ha grym kunskap, exceptionellt öga för små detaljer och förmåga att förmedla det till tittarna på ett ödmjukt, sympatiskt och inlevelsefullt sätt.. jag diggar Claes skarpt.

+ + +

Sedan alla dessa termer; gurkburk, växlel, spärr, räknefel, övergång och alla andra inövade rörelsemösnter.. Handboll är verkligen grymt och jag formligen älskar alla härliga termer.

Den som jag hittills fattat mest tycke för är dock.. – Han försöker smuggla in bollen..!

0 thoughts on “Gurrhkburrhk..?

 • 20 januari, 2011 kl. 21:09
  Permalänk

  Jag håller med, handboll är en underbar sport, riktigt hårt spel och högt tempo.

  Håller med angående Claes kunnande med, men hans termer är inte dom bästa ibland, t.ex ”Stegisättning”, det är ju bara ett ord han har hittat på, han borde byta ut det och säga antingen dubbelsteg eller typ ”oj vad han lurade motståndaren med hans underbara fotarbete”.

  Kanske löjligt men jag stör mig lite på hans termer ibland iallafall, och så kan han yra bort sig lite ibland med men det förlåter jag, han är rolig att lyssna på iallafall. 🙂

  Svar
 • 21 januari, 2011 kl. 00:33
  Permalänk

  Kul att läsa om handboll på en löven blogg och håller helt med att det ät grymt kul med VM på hemmaplan… men tänkte bara säga capleton, det finns nåt som heter stegisättning fråga vilken spelare som helst vilken ålder som helst så kan han/hon förklara för dig. Säger man något annat till t.ex. en överstegsfint i fotboll?

  Svar
 • 21 januari, 2011 kl. 09:46
  Permalänk

  Svar till johan (2011-01-21 00:33)
  Helt klart kan vi bjuda på mer än hockey/Löven johan.. Kul också med lite handbollskunskaper. Nu se vi fram emot fortsättningen av turneringen.. Hoppas turneringen blir lång så att festen kan fortsätta än ett tag.

  Svar
 • 21 januari, 2011 kl. 12:46
  Permalänk

  Johan: Visst, jag är ingen handbollspelare så jag vet inte vilka termer ni använder och så, men, ”stegisättning” måste ju betyda; ett steg + en isättning(ett steg till), därför tycker JAG dubbelsteg borde va det rätta att säga.

  Men ni handbollspelare får använda de ord ni vill för alla olika finter/spel, kul sport iallafall.

  Fan, jag känner mig som kricko, mycket märkande på ord nu. 😉

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: