Gurkfille om VIK Västerås inför premiären

Bloggen tog kontakt med Gurkfille (alias Filip S) för att höra hans tankar inför premiären på fredag, han om någon borde ju ha koll på premiärmotståndaren VIK Västerås.

Inte så lite intressant efter upptaktsträffen i går där både gästande VIK Västerås och hemmalaget Björklöven tippades i topp inför ligastarten.

Tjena Gurkfille, hur är läget?
– Hej! Läget med mig är bara bra, börjar bli nervös inför premiärmatchen. Hoppas veckan går snabbt.
Joru, det gör vi med. Snart dags för premiären borta mot Björklöven och vad säger du spontant kring just den matchen?
– Björklöven är ett av lagen som jag tror kommer kriga om de två översta platserna. Det kommer bli en riktigt tuff bortamatch för VIK och det kommer att krävas 110 procent av varje spelare och lite tur för att 3 poäng ska hem till Västerås.
..och om vi backar bandet en aning, vad säger du om er silly season? Ni har ju en del kännbara tapp, har Nicke J så långt gjort ett bra jobb och satt ihop en tillräckligt slagkraftig trupp?
– Vår silly har som sagt blandat och gett. Tungt när riktiga VIKare som Söderkvist och Helmersson som lägger av med hockeyn. Poängmässigt tappar vi Angell och Johner. Frycklund och Bromé som är fostrade i VIK gick till Asplöven.
Målvaktssidan känns bra nu när Fransson hållt nollan i två av tre matcher som han vaktat kassen under försäsongen. Backsidan känns säkrare och säkrare samt forwardssidan är stabil då man hunnit spela med samma kedjor under nästan varje försäsongsmatch. För tillfället tycker jag att det finns lag som till exempel Björklöven, BIK och Leksand som har en vassare trupp på pappret men det är på isen som det ska avgöras
Det är helt sant.. men är truppen spikad eller väntas ytterligare något tillskott?
– Det kan hända att det kommer in någon mer spelare i truppen beroende på om det blir en akut skadekris. Tror inte att sportchefen stänger några dörrar.
Är det någon av de nya spelaren som stuckit ut lite extra på försäsongen och överraskat positivt?
– Finländaren Matias Myttynen som gjort poäng i varje match under försäsongen. Det började med ett tryout-kontrakt som efter två matcher blev ett permanent kontrakt för kommande säsongen.
För en tid sedan rankade vi lagen i serien och till sist hade vi er i topp, före oss själva och sedan Leksand som tredje lag. Hur skulle din ranking av en topptrio se ut och varför?
– Löven, BIK Karlskoga och VIK. Det är helt enkelt att jag anser att de två har bättre trupper än VIK just nu. Kan bara basera detta svar på enbart trupperna. Ni har en bra trupp där ni behållt många av de spelarna från fjol och spetsat laget ytterligare, BIK Karlskoga har nästintill samma trupp som i fjol. Tippar VIK före Leksand då lag som åker ner oftast brukar få det tufft i återtåget.
Ni hade ju två chanser i fjol att ta en av platserna till säsongens SHL, tyvärr missade ni båda chanserna. Har luften gått ur till denna säsong eller är ni bara mer revanschsugna?
– Vi har ganska många nya spelare till denna säsongen, vilket kan vara både positivt och negativt. Jag hoppas verkligen att förra säsongen gav grabbarna mersmak. Man vann serien trots att man låg sist efter 12 omgångar. Williams, Gråhns och Urbas är några av spelarna var med i fjol och de hade inte fortsatt spela i Gulsvart om man inte siktade mot SHL denna säsongen.
Tror du att något eller några lag från HockeyAllsvenskan kommer kunna kvala sig upp till nästkommande års SHL. I så fall vilka och varför?
– Jadu, svår fråga. Vägen till SHL kommer vara väldigt lång oavsett om man kommer topp 2 men ännu längre 3-8. Om det skulle vara några lag som skulle göra denna resan måste jag säga VIK Hockey och Leksand.
Vet du ifall det kommer åka upp några till Umeå för att stötta laget i seriepremiären?
– Ingen organiserad resa till Umeå men jag vet att det kommer vara en hel del som flyger alternativt åker tåg.
..och hur tror du att premiären slutar?
– 2-4 till VIK, tippar med hjärtat.
Fullt förståeligt.. kontrar dock med 3-1 då hemmaplan och publiken kommer fälla avgörandet. Stort tack att du tog dig tid. Må bästa lag vinna..
– 3-1 till er är nog ett mer logiskt resultat! Ha det underbart och lycka till i kommande säsong!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: