Gud jol ech ott gytt nått or, Jens Ledin!!

Löven4ever har exklusivt skickat några julkort till våra nuvarande lirare eller kanske några f.d. lirare som antingen gjort fina prestationer på isen eller utanför densamma. Först ut är vår egen Jörgen Jönsson, ingen kille som kanske sticker ut särdeles men som är sjukt viktig för laget. Om det är någon i laget som R2 borde bygga laget kring är det Jens Ledin, det är en annan färg på taket men Jens är killen som levererar varje dag och det är i varje fall en stor personlig favorit.

God jul och nytt gott hockeyår, eller hur känner du själv?

Blir med stor sannolikhet ett gott hockeyår 2010. OS i februari och Björklöven i playoff som toppar.

Skönt i alla fall att ni tvålade dit Sundsvall i sista matchen innan uppehållet, hur skönt ska det bli att slippa grabbarna ett tag och vad ska du göra i jul?

– Riktigt skönt att avsluta med seger innan jul. Ska bli härligt att få komma bort från ishallen, koppla av och må gott. Det är aldrig fel med julledighet. Julen kommer nog bara bli lugn och skön med familjen. Inga större utsvävningar vilket är helt i min smak.

Engelska fotbollslandslag brukar passa på att skämma ut sig när det blir julfest, har ni i laget någon julfest och vem brukar i så fall passa på och dansa på bordet?

Vi har just haft en julfest. En riktigt bra sådan, där ingen skämde ut sig med dans på borden. Det närmaste vi kom var en magisk robotdans av Ville. Han rev ner applåder och busvisslingar från sällskapet. Toksuccé.

På julafton är en klassiker Kalles jul. Vilka i laget speglar bäst någon av eller karaktärerna Arne Weise, Tjuren Ferdinand, Robin Hood, Piff & Puff, Pluto, Kalle Anka, Askungen, Tomten i tomteverkstan, Lady & Lufsen eller Snövit eller någon av dvärgarna?

Jadu, vi har två trötter i Alexander Eriksson och Maksim Matushkin. Sen tycker jag att Mattias Wennerberg är en tjuren Ferdinand. Hur lugn som helst utanför isen , men kör över allt och alla på isen. Sen är Jonas Floberg lite utav en Robin Hood. Elegans och stil personifierad.

Vad måste absolut finnas med på julbordet och vad får absolut inte finnas med på det samma?

Skinkan är ett måste på julbordet. Den tillsammans med potatisen, prinskorven och köttbullarna måste absolut finnas på ett julbord där allt som har med ägg att göra gärna får utebli.

Vad önskar du dig själv för julklapp?

Det enda jag har riktigt önskat mig i år är Theo Fleurys självbiografi. Sen om det beror på att jag inte är speciellt krävande eller att jag har dålig fantasi vet jag inte.

Apropå julklapp, hade vi tänkt ge dig något.. men det var svårt.. på något sätt kom vi fram till att du är vår Jörgen Jönsson. Hur känns det med en röd peruk och tröja nr 21?

Oj då. Peruken tror jag inte att jag skulle trivas i. Att nämnas som en Jörgen Jönsson är ju givetvis stort med tanke på vad han har åstadkommit under sin karriär.

Avslutningvis vill vi be dig om ett klapptips och ett tillhörande rim..

Rim är inte min grej, så jag måste vara tråkig att sno från lövenbekantingen Christoffer Forssén som skulle ge bort ett par kalsonger till en kompis för några år sedan. "I dessa kan du gömma den lille, God Jul önskar Chrille" lyckades han knåpa ihop. Det tycker jag var fyndigt.

Härligt Jens, verkligen god jul och ett gott nytt år!!

– Tack det samma, god jul och gott nytt år!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: