Grundström: – Hoppas att alla med åsikter faktiskt anmält sig till extra årsmötet!

I morgon torsdag så dags för det extra årsmötet för IF Björklöven och därefter den extra årsstämman för bolaget.

Som vi skrev om HÄR så intervjuade vi tidigare styrelseledamoten Jonas Grundström inför ordinarie stämman i juni, där han gav oss sin syn på året som gått samt varför han inte fanns med i valberedningens förslag. Efter genomförd och färdigställd intervju ville dock Jonas med det då känsliga läge som rådde, av respekt för klubben inte publicera någon intervju innan stämman.

Efter det har en del hänt som ni alla vet och i morgon torsdag är det extra årsmöte och extrastämma där ny styrelse föreslås. Återigen fattas Jonas Grundström så vi slog honom en signal till för att höra hans syn på nuläget och ett nytt försök att få en intervju publicerad.

Hej igen Jonas, hur har sommaren varit?Hallå där, jo men bra tack! Hann med nån utlandsresa och några veckor i Umeå bland annat, så jag är nöjd!

Extra årsmöte i morgon torsdag, vi tycker återigen att ditt namn saknas i line up bland de förslag som tagits fram inför stämman, har du denna gång själv tackat nej till att föreslås? – Nja, det är väl lite av en definitionsfråga den här gången. Jag har funnits med i dialogen kan jag väl säga, men precis som gamla spelare väcker känslor i vissa grupper, verkar mitt göra det i andra, så det blir bäst för klubben så här. Den styrelse som kommer på plats måste få lugn och ro och då behöver den slippa onödigt brus. Så det förslag som nu ligger tror jag blir bra.

Varför har det blivit så tror du? Det är ju bland annat en f.d. styrelsekamrat med lång erfarenhet som kommunalråd i stan som onekligen har drivit och fortsätter driva en rätt hård kampanj att du inte skall väljas om…? Ha ha, ja man vet att man väcker känslor när en gammal politiker börja köra anti-kampanj mot en, eller hur? Nä, men har han bestämt sig för nåt så kör han. Han verkar ha bestämt sig för att jag var ytterst ansvarig för rekryteringen av Grönberg trots att vi sen många år tillbaka har en tydlig arbetsordning för rekryteringar av viktiga roller inom organisationen. Rätt orimligt kan man säga. Men det blir ju tyvärr lätt en sanning ändå när en publik person som han driver en fråga på det här viset. Så lite trist är det såklart, men inte mycket jag kan göra.

Men för att svara på din fråga. Jag skulle nog gissa på att det har att göra med att jag alltid varit aktiv i min styrelseroll och har haft åsikter kring hur jag anser att vi skall driva klubben. Jag ses nog som rätt obekväm för de som inte alltid varit av samma åsikt som mig, och kring ett varumärke med så många med åsikter, så hamnar man vid någon större motgång lätt i skottfältet. Men jag är som jag tidigare sagt stolt över vad jag fått vara med och åstadkomma. Bortser man från förra året så har vi tagit klubben många steg i rätt riktning.

Nu blev det en del korrigeringar i den styrelse som föreslås inför den extra årsstämman, vad är dina egna tankar kring de namn som nu föreslås? Jag tycker sammansättningen ser jätteintressant ut. Viktigast är att Mikael fortsätter som ordförande. Han brinner för det här och vet vad som krävs. Det är även bra för kontinuiteten. Förra året till trots har vi gjort mycket bra och har många delar som man bör bygga vidare på. Det tror jag man gör med Mikael kvar vid rodret. Sen kommer nya kompetenser in och flera personer känns som sådana som förstår vilken arbetsinsats det krävs för att göra ett bra jobb i såväl föreningsstyrelse som bolagsstyrelse.

Det känns även som fokus delvis flyttats från sportslig kompetens då man tidigare föreslog Erik Andersson och numer kommer förslaget utifrån: ”Förslaget vilar till stor del på affärsekonomiskt och juridisk kompetens med bred erfarenhet från näringslivet. – Jo, så är det onekligen. Tycker det är rätt. Det är en evig diskussion det här kring sportslig kompetens i styrelsen. Jag kan tycka att många stirrar sig blind på den frågan. Självklart är det bra att ha nån som spelat hockey tidigare, helst i nutid. Och lika självklart måste styrelsen ha förståelse och insyn i vad som krävs för att lyckas i en förening sportsligt, både på elit- och ungdomsnivå. Men det är så mycket mer komplext än detaljkunskap kring spelsystem, träningsupplägg etc. Sån kunskap kan man om den verkligen behövs men saknas, förse sig med på andra sätt, via andra insatta kontakter.

Jag skulle säga att sportslig kompetens handlar nog så mycket om förståelse för ledarskap, kravställning och gruppdynamik etc, dvs såna erfarenheter och kompetenser som styrelseledamöter kan besitta även om de inte spelat Ishockey på elitnivå. Tror att den nu föreslagna styrelsen, trots färre kända hockeynamn, kommer kunna hantera det med bravur.

Finns det något att säga kring kontinuiteten i både styrelse som valberedning detta trots den ekonomiska garantin? Ja nu blir ju Micke, Andreas och Susann kvar i styrelsen. Visar tycker jag, att man har respekt för att vi långsiktigt ändå gjort mycket rätt och att man vill ha en grund kvar men som då kompletteras med annan kompetens. Och valberedningsmässigt kommer Leif göra ett bra jobb.

Tack igen för din tid Jonas och lycka till framöver. Några sista ord du vill ha sagt?Tack själv! Ja men, hoppas nu att alla med åsikter faktiskt anmält sig till extra årsmötet och gör sin röst hörd. Rösta igenom förslaget och efter det hoppas jag att den valda styrelsen och ledning får möjlighet att jobba på i lugn och ro framöver och få fokusera på rätt saker. Då kommer det bli ett bra år.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: