Gröngult truppläge 17/18

Efter V75 och lite annat nu dags för ny vecka och nya möjligheter. Sedan senaste inlägget kring truppen ett form av nyförvärv när Oscar Masiello lånats in från Luleå HF. Genom det nu två målvakter, åtta backar samt 14 forwards på kontrakt och även om laget redan nu är i gång med försäsongsträningen inför kommande säsong, i dag en liten uppdatering på aktuellt gröngult truppläge inför kommande säsong.

Aktuellt truppläge just nu:

General Manager
Joakim Fagervall

Sportchef
?

Tränare
Joakim Fagervall

Ass. tränare
Jesper Jäger (ännu inte bekräftad av Löven)

Spelartrupp

Målvakter
#35 Adam Werner (Säsongslån FBK)
#? Oscar Masiello (Säsongslån Luleå)

Backar
#4 Jonas Emmerdahl (18/19)
#8 Mikko Pukka
#12 Niklas Pavel (18/19)
#37 Jacob Andersson
#42 Emil Wikström
#57 Stefan Andersson
#? Simon Åkerström (18/19)
#? Adam Berglin

Forwards
#6 Kim Karlsson
#7 David Lindquist
#14 Cody Murphy
#18 Axel Ottosson
#19 Austin Farley
#20 Mattias Granlund
#22 Nicklas Johansson
#24 Tobias Hage
#25 Filiph Åström (19/20)
#33 Marcus Jonsson (18/19 option 19/20)
#40 Emil Norberg (18/19)
#? Fredric Andersson (19/20)
#? Alex Hutchings
#? Andreas Vikström

När det gäller såväl backar som forwards lite intressant vad som ev. händer med de som redan satt på kontrakt inför silly season, men antingen fick begränsat med speltid eller helt enkelt bara inte presterade tillräckligt bra.

Nu har ju Fagervall återigen pratat om topp 4 till kommande säsong och det verkar ju konstigt att vi helt plötsligt skulle bli det utan att även spetsa till truppen än mer.

När det gäller backsidan så klart helt andra förutsättningar att bygga om och till ifall vi har två eller tre platser kvar i stället för ynka en. Med två kvar gärna en offensiv likt Jesper Lindgren och en ”etablerad tvåvägs”, hade så klart inte heller suttit fel med ännu en stor fysisk likt Acke Hellström eller Daniel Rahimi.

Ser vi sedan till forwards är det frågan om det blir så många fler förlängningar, knappast någon fler när nu även Kimpa skrivit på för kommande säsong men på temat hemvändande junior skulle William Eriksson absolut vara intressant.

Men här gäller det sedan att krydda med spetsen och de som ska utgöra vår leadingline kommande säsong. Nu fick vi nyligen in Fredric och även Hutchings och klart att någon ytterligare i truppen kan lira i första, en eller möjligen två i den andra men helt klart måste det in lite mer ”skägg” nu. Sedan gärna lite fler kilon för att laget på förhand ska kännas som ett med bättre potential än det vi hade den gångna säsongen.

Eller?

* * *

Tankar och reflektioner kring truppläget i dag och hur tycker du vi borde bygga vidare?

Tror du förresten på något nytt pling vid kl. 14:00 i dag..? Och i så fall vad? Fältet som vanligt fritt..

* * *
Sedan fortsätter vi pusha för den gröngula Supporterspelaren 2017/18 – Tillsammans spetsar vi Fagervalls armé, vi sponsrar skägg med god plösföring.

Och även då att uppdatera hur insamlingen går. Länk till inlägget och klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen.

– Jobba, jobba.. jooobah!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: