Gröngult truppläge 17/18

Nu dags för ny kortvecka och även nya möjligheter, skönt med midsommar också även om det är lite tid kvar till den riktiga semestern. Sedan senaste inlägget kring truppen en förlängning när forwarden #29 Isak Stenlund-Ädelgran till sist fick ett kontrakt för kommande säsong. Genom det nu två målvakter, nio backar samt 15 forwards på kontrakt och även om laget redan nu är i gång med försäsongsträningen inför kommande säsong, i dag en liten uppdatering på aktuellt gröngult truppläge inför kommande säsong.

Aktuellt truppläge just nu:

Team Manager
J-O Eklund

Head coach
Joakim Fagervall (19/20)

Ass. tränare
Jesper Jäger (19/20)

Målvakts tränare
Markus Ekman

Mental tränare
John Jansson (19/20)

Spelartruppen 17/18

Målvakter
#35 Adam Werner (Säsongslån FBK)
#31 Oscar Masiello (Lån Luleå)

Backar
#2 Adam Berglin
#4 Jonas Emmerdahl (18/19)
#8 Mikko Pukka
#12 Niklas Pavel (18/19)
#26 Jacob Stenqvist (Lån Frölunda)
#28 Simon Åkerström (18/19)
#37 Jacob Andersson
#42 Emil Wikström
#57 Stefan Andersson

Forwards
#6 Kim Karlsson
#7 David Lindquist
#11 Andreas Vikström
#13 Fredric Andersson (19/20)
#14 Cody Murphy
#18 Axel Ottosson
#19 Austin Farley
#20 Mattias Granlund
#22 Nicklas Johansson
#24 Tobias Hage
#25 Filiph Åström (19/20)
#29 Isak Stenlund-Ädelgran
#33 Marcus Jonsson (18/19 option 19/20)
#40 Emil Norberg (18/19)
#90 Alex Hutchings

När det gäller såväl backar som forwards lite intressant vad som ev. händer med de som redan satt på kontrakt inför silly season, men antingen fick begränsat med speltid eller helt enkelt bara inte presterade tillräckligt bra.

Nu har ju Fagervall återigen pratat om topp 4 till kommande säsong och det verkar ju konstigt att vi helt plötsligt skulle bli det utan att även spetsa till truppen än lite mer.

När det gäller backsidan så klart helt andra förutsättningar att bygga om och till ifall vi har en eller två platser kvar i stället för en om truppen nästan är spikad. Med två kvar gärna en uttalad etta likt Moras Gagné och sedan en ”yngre och än mer fysisk Mikko Pukka”. Med bara en plats kvar, helst det förstnämnda och i andra hand det senare.

Ser vi sedan till forwards är det några väldigt få platser kvar, rätt klart att inte blir någon fler från fjolårstruppen, men det trodde jag visserligen redan innan #29 Isak Stenlund-Ädelgran presenterades också.

Men här gäller det sedan att verkligen krydda med spetsen och de som ska utgöra vår leadingline kommande säsong.

Nu fick vi tidigare in Fredric och även Hutchings och klart att någon ytterligare i truppen kan lira i första, en eller möjligen två i den andra men helt klart måste det in lite mer ”skägg” nu. Sedan gärna lite fler kilon för att laget på förhand ska kännas som ett med bättre potential än det vi hade den gångna säsongen.

Eller?

Vi har så här långt iaf tappat kaptenen Öhman, Thörnberg, Sandström, Hamill samt Högberg och det är, eller var inte så lite av vår offensiv förra säsongen.

* * *

Tankar och reflektioner kring truppläget i dag och hur tycker du vi borde bygga vidare?

Tror du förresten på något nytt pling vid kl. 14:00 i dag eller möjligen senare under veckan..? Och i så fall vad? Fältet som vanligt fritt..

* * *
Sedan fortsätter vi pusha för den gröngula Supporterspelaren 2017/18 – Tillsammans spetsar vi Fagervalls armé, vi sponsrar skägg med god plösföring.

Och även då att uppdatera hur insamlingen går. Länk till inlägget och klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen. Nu tjöör vi vidare, inte sant?

– Jobba, jobba.. jooobah!

One thought on “Gröngult truppläge 17/18

  • 19 juni, 2017 kl. 09:43
    Permalänk

    Pling kl.14 idag? Det har ju varit ganska lite av den varan senaste två månaderna, om man säger så. Man har ju nästan tappat intresset för årets silly season på grund av Lövens inaktivitet. Mycket beror väl på att man valt att behålla hela förra årets trupp så det finns kanske inte så många pling att fylla sommaren med.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: