Gröngult truppläge 17/18

Efter Brännbollsyra, Nationaldag och lite annat nu dags för ny kortvecka och nya möjligheter. Sedan senaste inlägget kring truppen ett form av nyförvärv när backen Jacob Stenqvist lånats in från Frölunda. Genom det nu två målvakter, nio backar samt 14 forwards på kontrakt och även om laget redan nu är i gång med försäsongsträningen inför kommande säsong, i dag en liten uppdatering på aktuellt gröngult truppläge inför kommande säsong.

Aktuellt truppläge just nu:

General Manager
Joakim Fagervall

Sportchef
?

Tränare
Joakim Fagervall

Ass. tränare
Jesper Jäger

Spelartrupp

Målvakter
#35 Adam Werner (Säsongslån FBK)
#31 Oscar Masiello (Lån Luleå)

Backar
#2 Adam Berglin
#4 Jonas Emmerdahl (18/19)
#8 Mikko Pukka
#12 Niklas Pavel (18/19)
#26 Jacob Stenqvist (Lån Frölunda)
#28 Simon Åkerström (18/19)
#37 Jacob Andersson
#42 Emil Wikström
#57 Stefan Andersson

Forwards
#6 Kim Karlsson
#7 David Lindquist
#11 Andreas Vikström
#13 Fredric Andersson (19/20)
#14 Cody Murphy
#18 Axel Ottosson
#19 Austin Farley
#20 Mattias Granlund
#22 Nicklas Johansson
#24 Tobias Hage
#25 Filiph Åström (19/20)
#33 Marcus Jonsson (18/19 option 19/20)
#40 Emil Norberg (18/19)
#90 Alex Hutchings

När det gäller såväl backar som forwards lite intressant vad som ev. händer med de som redan satt på kontrakt inför silly season, men antingen fick begränsat med speltid eller helt enkelt bara inte presterade tillräckligt bra.

Nu har ju Fagervall återigen pratat om topp 4 till kommande säsong och det verkar ju konstigt att vi helt plötsligt skulle bli det utan att även spetsa till truppen än lite mer.

När det gäller backsidan så klart helt andra förutsättningar att bygga om och till ifall vi har en eller två platser kvar i stället för en om truppen nästan är spikad. Med två kvar gärna en uttalad etta likt Moras Gagné och sedan en ”yngre Mikko Pukka”. Med bara en plats kvar, helst det förstnämnda och i andra hande det senare.

Ser vi sedan till forwards är det några få platser kvar, rätt klart att inte blir någon fler från fjolårstruppen, men på temat hemvändande junior skulle William Eriksson absolut vara intressant.

Men här gäller det sedan att krydda med spetsen och de som ska utgöra vår leadingline kommande säsong. Nu fick vi tidigare in Fredric och även Hutchings och klart att någon ytterligare i truppen kan lira i första, en eller möjligen två i den andra men helt klart måste det in lite mer ”skägg” nu. Sedan gärna lite fler kilon för att laget på förhand ska kännas som ett med bättre potential än det vi hade den gångna säsongen.

Eller?

Vi har så här långt iaf tappat kaptenen Öhman, Thörnberg, Sandström, Hamill samt Högberg och det är, eller var inte så lite av vår offensiv förra säsongen.

* * *

Tankar och reflektioner kring truppläget i dag och hur tycker du vi borde bygga vidare?

Tror du förresten på något nytt pling vid kl. 14:00 i dag eller möjligen under veckan..? Och i så fall vad? Fältet som vanligt fritt..

* * *
Sedan fortsätter vi pusha för den gröngula Supporterspelaren 2017/18 – Tillsammans spetsar vi Fagervalls armé, vi sponsrar skägg med god plösföring.

Och även då att uppdatera hur insamlingen går. Länk till inlägget och klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen. Nu tjöör vi vidare, inte sant?

– Jobba, jobba.. jooobah!

9 thoughts on “Gröngult truppläge 17/18

 • 7 juni, 2017 kl. 17:50
  Permalänk

  Är Austin Farley helt återställd efter sin skada? Har glömt bort vad han hade för skada…

  Svar
  • 7 juni, 2017 kl. 20:39
   Permalänk

   Ja, han är åter i full träning.

   Svar
 • 7 juni, 2017 kl. 20:37
  Permalänk

  ”Vi har så här långt iaf BLIVIT AV MED Thörnberg, Sandström, Hamill samt Högberg och det är, eller var inte så lite av vår Oeffektivitet förra säsongen

  Svar
  • 7 juni, 2017 kl. 21:09
   Permalänk

   Tror man kan se glaset halvtomt, eller halvfullt lukas.. genom 10 och 28 har vi defakto tappat två av våra tre bästa målskyttar. Därtill en cirkus 30 poäng om Hamill hållit sitt poängsnitt och lirat en hel säsong, sedan var kapten Öhman ligans femte bästa tekare sett till de som spelade 20 matcher eller mer. Jag tycker oavsett att vi tappat hittills.. Men tror inte bygget är klart heller.

   Svar
 • 8 juni, 2017 kl. 15:10
  Permalänk

  Att ha en bra tekare är bra men inget som jag anser bör ha någon betydelse. Skulle se en riktig bra back gärna offensiv men som fortfarande klarar av det defensiva. Att vara offensiv är på ett sett också att vara bra defensiv om man kan ta puck och ut från son, antingen åka eller på egen hand. Men gärna utan alla felpass, tapp av puck osv som man såg förra säsongen. Sen behöver vi minst en till topp forward.

  Svar
  • 9 juni, 2017 kl. 10:49
   Permalänk

   Är inte en bra tekare av betydelse, Filip? Vad jag vet krävs puckinnehav för att göra mål men jag har kanske fel? Att inleda med puck i såväl anfallszon som försvarszon är av yttersta vikt, så Jo, en bra tekare ÄR av betydelse. Enda fördelen med att inte ha puck är väl att risken för felpass är minimal.

   Svar
 • 9 juni, 2017 kl. 20:54
  Permalänk

  Tycker det skulle behövas främst en första back till laget, där ser jag Stepan Falkovsky som ett starkt namn, produktiv två-vägs-back, enormt stor, ung och lovande med rysligt skott, kan det bli bättre? 😉

  Svar
  • 14 juni, 2017 kl. 10:34
   Permalänk

   Klart han vore ett spännande förvärv, men han skolas ju just nu in i Calgarys organisation och lär få chansen i AHL kommande säsong. 😉

   Svar
 • 9 juni, 2017 kl. 22:00
  Permalänk

  Lövenbloggaren. Självklart är det bra men sjukt överskattat. Inte så att man jagar någon specifikt för att hen är sjukt bra tekare. Mer en bonus…man vinner inte matcher genom tek. Finns 1000 andra sätt att få puckinnehav hörru

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: