Gröngult truppläge 17/18

Efter majbrasa, valborg och lite annat nu dags för ny vecka och nya möjligheter. Sedan senaste inlägget kring truppen ett form av nyförvärv när backen Jacob Stenqvist lånats in från Frölunda. Genom det nu två målvakter, nio backar samt 14 forwards på kontrakt och även om laget redan nu är i gång med försäsongsträningen inför kommande säsong, i dag en liten uppdatering på aktuellt gröngult truppläge inför kommande säsong.

Först då på sin plats efter inlägget i går morse, att bekräfta att insamlingen till Supporterspelaren 17/18 redan i går spräckte gränsen på 200 000 kr. I går tot sju nya sponsorer där Urban Svensson direkt gick in på förstaplatsen genom sitt bidrag på hela 5 000 kr. Bra där och hatten af!

Aktuellt truppläge just nu:

General Manager
Joakim Fagervall

Sportchef
?

Tränare
Joakim Fagervall

Ass. tränare
Jesper Jäger (ännu inte bekräftad av Löven)

Spelartrupp

Målvakter
#35 Adam Werner (Säsongslån FBK)
#? Oscar Masiello (Lån Luleå)

Backar
#4 Jonas Emmerdahl (18/19)
#8 Mikko Pukka
#12 Niklas Pavel (18/19)
#37 Jacob Andersson
#42 Emil Wikström
#57 Stefan Andersson
#? Simon Åkerström (18/19)
#? Adam Berglin
#? Jacob Stenqvist (Lån Frölunda)

Forwards
#6 Kim Karlsson
#7 David Lindquist
#14 Cody Murphy
#18 Axel Ottosson
#19 Austin Farley
#20 Mattias Granlund
#22 Nicklas Johansson
#24 Tobias Hage
#25 Filiph Åström (19/20)
#33 Marcus Jonsson (18/19 option 19/20)
#40 Emil Norberg (18/19)
#? Fredric Andersson (19/20)
#? Alex Hutchings
#? Andreas Vikström

När det gäller såväl backar som forwards lite intressant vad som ev. händer med de som redan satt på kontrakt inför silly season, men antingen fick begränsat med speltid eller helt enkelt bara inte presterade tillräckligt bra.

Nu har ju Fagervall återigen pratat om topp 4 till kommande säsong och det verkar ju konstigt att vi helt plötsligt skulle bli det utan att även spetsa till truppen än mer.

När det gäller backsidan så klart helt andra förutsättningar att bygga om och till ifall vi har en eller två platser kvar i stället för en om truppen nästan är spikad. Med två kvar gärna en uttalad etta likt Moras Gagné och sedan en ”yngre Mikko Pukka”. Med bara en plats kvar, helst det förstnämnda och i andra hande det senare.

Ser vi sedan till forwards är det några få platser kvar, rätt klart att inte blir någon fler från fjolårstruppen, men på temat hemvändande junior skulle William Eriksson absolut vara intressant.

Men här gäller det sedan att krydda med spetsen och de som ska utgöra vår leadingline kommande säsong. Nu fick vi tidigare in Fredric och även Hutchings och klart att någon ytterligare i truppen kan lira i första, en eller möjligen två i den andra men helt klart måste det in lite mer ”skägg” nu. Sedan gärna lite fler kilon för att laget på förhand ska kännas som ett med bättre potential än det vi hade den gångna säsongen.

Eller?

Vi har så här långt iaf tappat kaptenen Öhman, Thörnberg, Sandström, Hamill samt Högberg och det är, eller var inte så lite av vår offensiv förra säsongen.

* * *

Tankar och reflektioner kring truppläget i dag och hur tycker du vi borde bygga vidare?

Tror du förresten på något nytt pling vid kl. 14:00 i dag eller möjligen under veckan..? Och i så fall vad? Fältet som vanligt fritt..

* * *
Sedan fortsätter vi pusha för den gröngula Supporterspelaren 2017/18 – Tillsammans spetsar vi Fagervalls armé, vi sponsrar skägg med god plösföring.

Och även då att uppdatera hur insamlingen går. Länk till inlägget och klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen. Redan i går morse/förmiddags spräckte vi alltså gränsen för 200 000 kr och nu rusar vi vidare mot nästa gräns, känns väl rimligt att det är 250 000 kr och halvt i mål? Nu tjöör vi vidare, inte sant?

– Jobba, jobba.. jooobah!

5 thoughts on “Gröngult truppläge 17/18

 • 3 maj, 2017 kl. 09:41
  Permalänk

  Det är också min tanke att det är första linan som ska in. Högberg skulle ju ersätta Hutchings så nu blir det tvärtom. Fredric ersätter Öhman.
  Då är det Thörnberg-Hamill-Sandström som är kvar att ersättas om man räknar så.

  Kan ju tycka att det är lite väl lyxigt att ha en spelare som Öhman vid sidan och inte på isen. Hur många lag i HA har 4 bättre centrar i sitt lag?
  Nog för det inte blev så många mål förra säsongen men så fort det började fungera målmässigt så byttes ju Öhman ut. Tänker då på Murphy-Öhman-Boström. HA:s bästa 4:e formation, den skulle jag kunna tänka mig igen. Skulle sätta bra press på övriga kedjor. Så en första lina och den så blir det garanterat en bra säsong. Förutsatt att någon målvakt håller föreningens målsättning om topp 4. Om ni förstår vad jag menar.
  Kostar ju nästan gratis om man räknar Murphy och Öhman som redan betalda?

  Svar
 • 3 maj, 2017 kl. 10:45
  Permalänk

  När blir Palme klar? Finns det några rykten om han?

  Svar
 • 3 maj, 2017 kl. 11:34
  Permalänk

  Vi får väl inte glömma ”Farley” heller…
  Han gjorde ju en drös mål på de få matcher han spelade innan skadan. Sen så borde väl centersidan va klar? Kimpa, Linkan, Otto och Fredde! Vet ej var fjunisarna spelar.
  Vi har ju även sparkapital i Jacke o Pavel som vi alla hoppas ska ta stora kliv i år.
  1 hel Emmerdahl o 1st Pukka blir oxå bra, sen får de andra helt enkelt steppa upp.
  Litar helt på att Werner är ännu bättre i år men den andra målisen kan jag inte nånting om.

  Svar
  • 3 maj, 2017 kl. 16:59
   Permalänk

   Tror nog vintrarna kommer att vara Fredde, kim, Hage och tyvärr Nicke J.
   Ottosson och Linkan kommer säkert att spela yttrar. Kedjan med Hage Ottosson och linkan fungerade bra i slutet av säaongen.

   Svar
 • 4 maj, 2017 kl. 07:48
  Permalänk

  En skadestatus på Farley saknas. Med tanke på hans omfattande knäskada – är man 100% på att han är i speldugligt skick?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: