Gröngula veckan i korthet

Även om inte Björklöven presenterat någon ny spelare för kommande säsong till herrlaget trots allt läge att kort återge veckan kring vad som hänt. Finns trots allt en hel del kring nyförvärv för andra lag samt en del på temat Green Connection.

Vi kanske tar det lite kronologiskt:

Måndag

Björklöven meddelade via sin Facebook att det sålts drygt 1300 säsongskort.

Peter Brännström (f.d. Leksands IF) presenterades som ny sportchef och tränare för Björklöven Dam. (länk)

På temat Green Connection meddelade Norran (länk) att 20:årige Oliver Lindgren som säsongen 15/16 spelade med Björklöven skrivit på för Helsingborgs HC i HockeyEttan.

Helsingborg tränas för övrigt av Tim Brithén som beskriver Lindgren som en ”late bloomer med mycket hockey i sig”. Tim fortsätter: – Oliver är utvecklingsbar och kommer att få en tydlig roll i vårt lagbygge. Han är helt i linje med den typen av spelare vi söker.

Intressanta övergångar i ligan:

Förra årets målkung forwarden Anton Holm (33 påsar inkl. kvalserien), presenterades till sist av AIK, kommer närmast från Södertälje SK. Sedan drar hockeyvagabonden Mitch Wahl, f, vidare. Denna gång från IK Oskarshamn till HC Innsbruck i EBEL.

Sedan kan vi notera att Malmö-laget IK Pantern förlängt med viktiga duon Sebastian Dyk och lagets lagkapten Kim Johansson, båda forwards.

Tisdag

Njae, det var nog inget särskilt just den dagen.

Onsdag

Positivt resultat för fjärde räkenskapsåret på följd, vi gjorde redan i onsdags hatten af för vårt ekonomiska team med VD Joakim Gustafsson i spetsen. (länk) På vissa plan mår Björklöven ändå rätt bra, nu vill vi se det på hockeyplanen också!

På temat Green Connection meddelade Asplöven HC i Norra Hockeyettan att de hittat sin nya tränare i form av Alexander Semjonov. Klubben presenterade vidare den f.d. gröngule backen Oskar Matushkin som ett nyförvärv.

Intressanta övergångar i ligan:

Timrå IK tappade andremålvakten Adam Ohre till Halmstad HF i Hocekyettan.

Torsdag

Björklöven meddelade via sin Facebook att det sålts 1742 säsongskort och trots prishöjningen från den 1 juni pushade man för 100 extra premiumpaket till de 100 första som därefter tecknade säsongskort.

Ett rätt djärvt utspel (länk) från Tomas Johansson i Djurgårdens IF som bl.a. babblar om 18 lag i SHL och att andraligan ska vara Div 1.

Sedan då ett officiellt samarbete mellan nykomlingen IF Troja-Ljungby och Växjö Lakers HC i SHL. Det var inte direkt alla fans i Ljungby som jublade över det samarbetet med rivalen om vi säger så.

Intressanta övergångar i ligan:

Mats Waltin krigar på sitt med SSK och presenterade både forwarden Nicklas Heinerö från AIK och även norske landslagsmannen Thomas Valkvä-Olsen som hämtats från BIK Karlskoga.

I klippet när samarbetet mellan Växjö och Troja-Ljungby offentliggjordes meddelades även att den f.d. juniorbacken Carl Ernstig som noterats 12 matcher i SHL kommande säsong kommer representera just nykomlingen Troja i vår liga.

Sedan klart att Bryggman kör vidare med Malmö Redhawks på rent kontrakt vilket innebär att IK Pantern tappar Lars.

Till sist kan vi notera att backen William Wennström har skrivit nytt kontrakt med samma nykomling, IF Troja-Ljungby.

Fredag

Björklöven meddelade att en nytt flerårigt kontrakt med Bauer har tecknats. (länk)

Intressanta övergångar i ligan:

Almtuna offentliggjorde förvärvet av centern David Vallorani från Brampton Beast i ECHL. Samtidigt uppgav Mrmadhawk (länk) att samma Almtuna även gjort klart med lagkamraten och tillika centern Luke Pither. Detta är dock ännu inte offentliggjort från Uppsala-klubben.

Lite intressanta namn och värt att nämna är att de båda landsmännen redan har vardera två säsonger på Europeisk mark i ryggsäcken.

Lördag

VK var först med att avslöja (länk) de nya licenskraven som föreslås träda i kraft från 1 maj 2018, därefter hakade bl.a. Aftonblaskan på. Än så länge bara förslag men bland dessa kan vi nämna högre krav på eget kapital i såväl SHL, HockeyAllsvenskan som i HockeyEttan.

Ligachefen Sonny Lundwall kommenterar förslaget på följande vis: – Att man höjer kapitalkravet (HA 4 miljoner) successivt tycker vi är sunt. Sedan är det viktigt att alla lag som kommer upp en nivå, från hockeyallsvenskan till SHL (10 miljoner) eller från hockeyettan (500 kkr) till allsvenskan, får en rimlig anpassningstid.

Utöver krav på ekonomi innehåller licensreglerna också bestämmelser kring organisation, ungdomsverksamhet och arena. Parallellt med det nya licensreglementet pågår det nu ett arbete att ta fram ett arenadokument.

Arenafrågorna har varit lite spretiga, man har bara vetat hur mycket folk man ska kunna ta in. Nu tar vi in vad som krävs till exempel med tv-plattformar och sånt, fortsätter Lundwall.

Om förbundsmötet röstar igenom förslaget till nya licensregler införs dessa den 1 maj 2018.

Inga direkt intressanta övergångar i ligan, eller inga alls vad jag kunnat se.

Söndag

Intressanta övergångar i ligan:

Likt i går väldigt stiltje, börjar märkas att trupperna är rätt så klara och att marknaden avvaktar vad som händer over there innan det tar fart i Europa igen.

* * *
Sedan fortsätter vi så klart pusha för den gröngula Supporterspelaren 2017/18 – Tillsammans spetsar vi Fagervalls armé, vi sponsrar skägg med god plösföring.

Och även då att uppdatera hur insamlingen går. Länk till inlägget och klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen.

– Jobba, jobba.. jooobah!

Kommentarer, tankar eller reflektioner.. fältet som vanligen tämligen fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: