Gröngula stats försäsongen 16/17

Vårt gröngula Björklöven spelade som bekant bara sex matcher på försäsongen innan ligapremiären borta mot IK Oskarshamn nästa onsdag den 14 september i Be-Ge Hockey Center. Efter dubbelmötet med MODO under veckan och nu senast 4-3 i torsdags i Fjällräven Center, dags för en liten statistikuppdatering och då även summering av försäsongen.

statistiklogga_utvald bildVår försäsong kan alltså summeras till: 2-3 Skellefteå AIK (h), 4-3 Timrå IK (Östersund), 6-2 Östersunds IK (b), 2-3 Timrå IK (b), MODO 3-2 efter s.d. (T3 Center) samt då senast finfina 4-3 borta mot MODO i torsdags. Och då alltså i Fjällräven Center.

Om vi börjar med interna poängligan (som ni sedan tidigare fått) ser topp 7 med en liten korrigering ut som följer:

 1. #10 J Thörnberg, 7 p (3+4)
 2. #16 LEJ, 6 p (2+4)
 3. #6 K Karlsson, 6 p (1+5)
 4. #24 T Hage, 5 p (3+2)
 5. #91 J Högberg, 5 p (3+2)
 6. #7 D Lindquist, 5 p (2+3)
 7. #37 J Andersson, 5 p (1+4)

Bra här att vi direkt hittar bra med produktion från de två tänkta topplinorna och att både Jacob och Lucas noterats för en del poäng. Så klart kul också att nyförvärvet från Piteå David Lindquist hittat nätet redan på försäsongen. Det känns så här långt inte som att David kommer ha några problem att växla upp till den HockeyAllsvenska kostymen.

Av de man möjligen kan förvänta sig fler poäng av kan vi så här långt notera ”bara” tot. 2 p (1+1) från nyförvärvet #14 Cody Murphy och fjolårets mycket poängstarke back #57 Andersson. Nu har dock Stefan en annan roll och så länge som både Jacob och Lucas kommer leverera i PP kommer så klart många poäng att ”försvinna” från Stefan.

Nåt annat som är viktigt är den s.k. plusminus-ligan, där ser topp 6 ut som följer:

 1. #16 LEJ, +4
 2. #4 J Emmerdahl, +3
 3. #6 K Karlsson, +3
 4. #55 S Fredriksson, +2
 5. #20 M Granlund, +2
 6. #91 J Högberg, +2

Möjligen lite överraskande att #16 LEJ som främst utmärker sig genom sin offensiv även så här långt har bäst +/- i laget. Av de med minus är det #51 Christian Bull (-5) som ”leder” före #42 Emil Wikström och nyförvärvet #33 Marcus Jonsson på vardera -3.

Foto: Barfotagraf (Erik Sandin)
Foto: Barfotagraf (Erik Sandin) #16 LEJ som blev tvåa i poängligan, har dessutom bäst +/- under försäsongen och all anledning att le.

 

 

Sedan är alltid special teams intressant att kolla in och så här långt fina 21% i PP (7 av 34) och imponerande 91% i BP (19 av 21) , här utmärker sig väl främst #10 Thörnberg genom tre mål i PP, #91 Högberg med två i samma spelform samt #28 Sandström med 75% av sina poäng och #16 LEJ genom 3 av 6 poäng i PP.

Om vi sedan tittar till busligan, ser topp 3 ut så här långt:

 1. #18 A Ottosson, 14 min
 2. #20 M Granlund, 12 min
 3. #12 N Pavel, 8 min
 4. #33 M Jonsson, 8 min

Här lite intressant att backarna totalt bara noterats för 18 minuter medans forwards noterats för 52 minuter och att vi så här långt alltid tagit färre utvisningar än vår motståndare. Det här med färre minuter än vår motståndare tycker jag iaf tyder på en härlig disciplin och att vi är väldigt noga med detaljer. Här blir så klart siffrorna lite missvisande när både Axel och Mattias noterats för varsin 10:a. Och att man kunde få en 10:a för att pucken får glida in i motståndarnas kasse efter periodsignalen var iaf nåt nytt för mig. Tror aldrig jag någonsin sett det tidigare.

Här ska vi också notera att #28 Lucas Sandström som i fjol noterades för 90 minuter så här långt inte borde ha fått en enda minut. Nu fick han visserligen en i den näst senaste matchen mot MODO, men den får vi nog sätta på kontot felaktiga utvisningar. Här var nog svartvitrandiga Joakim Bodén lite för het på pipan helt enkelt.

Johan Löf / AXELLÖF

#28 Lucas Sandström har så långt noterats för 4 poäng (2+2) och bara två (högst tveksamma minuter). Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Om vi till sist rundar av med våra målvakter kan vi notera ca 90% så här långt för både Lundström och Werner där den förstnämnde har 0,4% bättre räddningsprocent medans Adam släppt in färre kassar per match och ännu inte vet hur det känns att förlora i Lövens kasse. Det känns verkligen som vi har en duo som kommer få tävla om spaden, och det lär sannerligen bli en jämn kamp under hela den här säsongen.

Enda lilla ? kring uppställningen är hur man tänkt lösa det här Adams ev. landslagsuppdrag och då bara stå med en målvakt, men där kommer Dalle Johansson att få en fråga framöver. Kan bli intressant att höra hur de tänkt och hur planen låter.

* * *

Och hur tänker du själv kring den gröngula försäsongen, dels de sex resultaten i sig men sedan de individuella lirarna som trätt fram? Någon som överraskat lite extra kontra en liten besvikelse så här långt, fältet som vanligt fritt.

Vem vill börja?

5 thoughts on “Gröngula stats försäsongen 16/17

 • 10 september, 2016 kl. 17:43
  Permalänk

  Det där med utvisningar är ju ett kapitel för sig. Även om spelar inom ramen får man ju utvisningar om motståndarlaget har fått många.
  Svårt att ge något facit förutom att ha bra box. Där tror jag löven ligger rätt. Räknar du bort dom 3-4 sämsta matcherna i boxplay, så var det nästintill felfritt.

  Det många missar är ju att killarna som spelar mkt box sliter ut sig och tappar kraft framåt förr eller senare.

  Hoppas ledningen kan bortse från dessa poängtapp när det är dags för nya kontrakt. Lätt att mäta allt i poäng, men det är inte allt.

  Svar
  • 10 september, 2016 kl. 22:04
   Permalänk

   Visst är det så Ray, tycker tyvärr domarna är på tok för fega. Men om vi så här långt alltid under försäsongen och då vid varje match tagit färre utvisningar än våra motståndare tyder det på disciplin, och det är nåt jag gillar. Sedan så klart viktigt med några i PP och helt andra i BP, på så sätt känns laget bättre byggt den här säsongen.

   Svar
 • 10 september, 2016 kl. 20:22
  Permalänk

  Finns det några uppgifter om tekningar någonstans? Vore intressant, kändes som det finns en del att arbeta med

  Svar
  • 10 september, 2016 kl. 22:14
   Permalänk

   Det finns stats från swehockey vissa matcher Al, men då uppgifterna är osäkra och inte kompletta valde jag medvetet bort dem den här gången.. Vi får väl analysera tekningarna mer längre fram, håller dock spontant med om att det finns en del att jobba med i den grenen.

   Svar
 • 11 september, 2016 kl. 12:59
  Permalänk

  Vårt PP kommer dessutom bli ännu bättre när hutch kommer tillbaks 🙂 ha inga referens angående de eller tveksamma källor. Bara en stark feeling, han skulle vart sajnad för länge sedan annars…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: