Gröngula jr, ungdom & Dam resultat

Nytt veckoslut och ny koll hur de övriga lagen kring A-laget skött sig (dvs. U16, J18 samt J20) och våra gröngula damer. För varje vecka som går höjs temperaturen och så här slutade helgens matcher.

J20 Elit Norra

Vännäs HC vs IF Björklöven 4-5

SK Lejon vs IF Björklöven 0-5

.. som då i veckan gav maximala sex poäng, när sedan då Östersund i går vann mot Kalix HC med 4-0 och tidigare i dag slog Kiruna IF/Malmbergets AIF med hela 10-1 kan vi summera serien på så sätt att vi med ett (!?!?!) måls marginal slutar på plats fyra och därigenom får spela vidare.

Men redan nu kan vi väl ändå konstatera att säsongen så här långt för vårt J20 inte alls blev vad vi hoppades på, men laget tog sig till sist samman och nu blir det ändå ett slutspel och kval mot så viktiga J20 SuperElit.

* * *

J18 Allsvenskan

Timrå IK vs IF Björklöven 5-4 eft.OT

Brynäs IF vs IF Björklöven 4-1

.. som då i veckan gav två poäng, när sedan då Örebro i dag slog Marklunds AIF med hela 6-0 kan vi dock konstatera att vi numer ligger på plats 10 (jumbo) och med fem poäng upp till Luleå HF på plats 8 med fem omgångar kvar.

Man spelar då för övrigt närmast mot just Luleå HF på bortaplan på onsdag den 22 februari kl. 19.00 i Coop Norrbotten Arena.

* * *

U16 Elit

IF Björklöven vs Luleå HF 2-4

IF Björklöven vs Sundsvall/Kovland/Ånge 11-4

Två segrar således och laget ligger med sina tre poäng kvar på plats fyra efter 28 omgångar. Oavsett resultat i veckans avslutande två matcher slutade alltså laget på plats fyra i serien.

* * *

Björklöven Dam

Inga matcher under veckan, nu väntar dock kvalserien mot SDHL om en vecka.

* * *

Totalt fyra segrar av sex möjliga av våra lag vid sidan om A-laget, en helt okej vecka och nu väntar dessutom kvalspel/slutspel, kvalserie mot SDHL för våra damer etc. Finns fortfarande mycket kvar att se fram emot.

* * *

Tittar vi på våra utlånade spelare så vaktade #1 Niklas Lundström i veckan dörren när Huddinge i onsdags föll borta mot IF Sundsvall Hockey med 1-5. Däremot tillbaka i kassen i går mot Kalix HC, seger med 2-1 och här noterades Niklas noterades för en räddningsprocent på 95,45%.

I dagens möte med Asplöven HC stod åter Niklas i kassen. Seger med 6-2 och här noterades Niklas noterades för en räddningsprocent på 91,30%. Totalt på sex matcher har Niklas släppt in tolv mål, men främst räddat 91,89 % av skotten och vunnit alla sex matcherna.

Huddinge IK ångar för övrigt på rätt bra och leder fortfarande AllEttan Norra tack vare bättre målskillnad gentemot Visby/Roma HK. Laget möter närmast Östersunds IK borta på torsdag.

*

Tittar vi vidare så var #10 Isak Stenlund Ädelgran tillbaka i Sundsvalls förstakedja när hemmalaget slog Lundströms Huddinge i veckan med 5-1. Isak noterades för en assist under matchen.

Totalt på 9 matcher med Sundsvall under säsongen har Isak noterats för 7 poäng (3+4), +4 och 4 min på bänken.

IF Sundsvall Hockey ligger efter helgens matcher på plats tre, i den rätt tighta tabellen, som i skrivande stund innebär PO. Möter närmast Hudiksvall HC hemma i morgon måndag.

*

#8 Fredrik Hetta spelade när Kristianstad i veckan bortabesegrade Vimmerby HC med 4-3 och Fredrik bl.a. noterades för Kristands ledningsmål i PP.

Under söndag mötte man också Borlänge på bortaplan med ytterligare en seger att lägga till de övriga. 5-1 skrevs segersiffrorna till denna gång och även denna gång noterade vi Fredrik Hetta i protokollet via första målet.

Totalt på 14 matcher med Kristianstad under säsongen har Hetta noterats för 16 poäng (10+6), +7 och 2 min på bänken.

Fredriks Kristianstads IK ångar likt Huddinge IK i den Norra AllEttan på rätt bra och ligger i skrivande stund tvåa i AllEttan Södra bara poängen efter IF Troja/Ljungby. Möter då närmast nyss nämnda Troja/Ljungby hemma i ishallen i en seriefinal om en biljett till finalen av Hockeyettan i potten.

* * *

Kommentarer, tankar.. fältet som vanligt fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: