Gröngul supporter – Josef Häggblad

Med tanke på att laget med nästintill spikad trupp numer återsamlats efter semester (eller egentligen då träning under eget ansvar), tänkte jag att det kan väl vara kul att kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför kommande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag del 9 i denna porträttserie som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Josef Häggblad
Ålder: 43
Bor i: Kristinehamn
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Slutar aldrig förvånas över det grundmurade lillebrorskomplexet, fascinerande for real.

Sedan själva frågorna:
Hej Josef, hur är läget så här i slutet på silly season men med några dagar kvar till första träningsmatchen? – Jo tack, det är bra. Även om det gärna fick regna ordentligt över Sverige nu.
Hur gör du för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? – Försökte följa Stanley Cup-slutspelet så länge det varar och slökollade på VM. Lyssnar på poddar, läser bloggar m.m och kollar forum också såklart. Fotbolls-VM inte dumt heller plus Major League Baseball (och för all del NFL där training camp för de olika lagen startar snart).

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Ja du, en pingstpredikant med idrottsintresse, jaktintresse och hårdrocksintresse.

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? – Min morbror ledde mina steg rätt i min barndom. Det första minnet runt Löven jag är SM-finalförlusten 1982 där jag grät mig till söms efter sista matchen. Första matchen live på plats är 1987 och finalen det avgörs, efter det är det ju sas helt kört.
Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? – Får säga Alexander Beliavski. Han var helt enkelt väldigt bra och det är på ett vis osannolikt att han spelade så många säsonger hos oss som det blev. Ruggig högsta- och lägstanivå.

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? – Alexander Hellström får jag säga. För att han valde att spela med Löven när vi behövde det som mest och det för hans karriär kanske samtidigt var som sämst. Bilden där Gugge (?) intervjuar honom direkt efter matchen mot Piteå är tidlöst vacker.

Du bor ju inte i stan och kanske därför ser mest bortamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Bott borta från Västerbotten i två säsonger och fått till tvåsiffrigt båda säsongerna.
Är det någon av de andra arenorna som sticker ut på något särskilt sätt, alltså den allra finaste respektive den allra sunkigaste? – Av de jag varit i tycker jag nog Tegera Arena i Leksand och Fjällräven Center i Ö-vik är finast, den senare knappt att räkna som bortamatch iof. Iaf kallast tycker jag Gränby Ishall i Uppsala och Plivit Trade i Västervik varit.
#35 Adam Werner stod på huvudet mot bl.a. Leksand borta. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna
Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? – Två olika, först Leksand borta där vi stjäl poängen och vinner, vill minnas att vi skjuter två skott i första perioden och båda går in. Werner står fullständigt på huvudet och man får bevittna den orättvisaste men väldigt sköna segern ever. Sedan då SSK borta i slutet på säsongen, aldrig varit så uppgiven och arg efter en match. Bisarrt.

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? – Vi är i ett bra läge tycker jag, bättre än på många år. Det är svårt att gå upp men i om att man (än så länge) spelar om det lever ju drömmen. Realistiskt? Ptja, Timrå gick upp i våras får vara svar på den frågan.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Tunga tapp helt klart men jag väljer att se det positivt, att SHL-klubbar värvar från oss innebär att vi har kvalitet i laget vilket i grunden bör betraktas som positivt. Vi är där vi är i näringskedjan och det är liksom bara att tugga i sig. De som tillkommit har jag lite för dålig koll på men spontant hade man ju önskat kanske få in ett par spetsigare pjäser vad det gäller poängproduktion, PP osv. Vi kommer vara tunga att möta och med största säkerhet vinna skotten i de flesta matcher vi spelar men frustrationen tror jag många gånger kommer vara stor då vi inte kommer göra motsvarande antalet mål sett till övertag, typ.

Vilka tre spelare ser du som de viktigate nyförvärven till kommande säsong? – Mattias Petterson, Alexander Hellström och så hoppas jag med hjärtat att Ståhl-Lyrenäs blommar ut ordentligt, kanske tidigt i vinter men nästa.

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga? – Tycker att allt utom topp 3 vore en besvikelse även om det är ett gäng lag om det.

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? – Ja du, det har man ju funderat på sen 2001. Men jag säger inom tre år.

Stort tack att du tog dig tid Josef, nu fortsätter vi räkna ner mot såväl ispremiär som de kommande träningsmatcherna! – Tack för det, kul!

* * *

Det här var som sagt del 9 i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt Josef vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta mig gärna via e-post: thesandwich.loven4ever@gmail.com (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Gröngul supporter – Josef Häggblad

 • 4 augusti, 2018 kl. 18:57
  Permalänk

  Hur går det med intaget av C-vitamin och D-vitamin, Mackan?

  Det är ju svårt att se på folk om dom har lågt intag men härifrån ser det ju ut som Hellström och Kapten Andersson mfl ligger lågt i c-vitamin.

  Du kan väl snacka med Hellström?
  Tränar du hårt ligger behovet mer än 4 gånger högre än oss andra. Man kan ju inte heller få kroppen att ta upp så mycket på en gång, utan att sprida ut det. 60-120 mg var 3-4 timme annars går det bara rätt igenom kroppen.

  Det finns också flera vitaminer och mineraler man behöver och kroppen drar givetvis mer när man svettades och tränar hårt. Som jag sa så ser det ut så härifrån och reserverar mig för eventuella genetiska skillnader.

  Trevlig helg alla och tack för allt arbete ni lägger ner!

  Svar
  • 5 augusti, 2018 kl. 16:43
   Permalänk

   Ha, ha Ray.. jodå, försöker käka vitaminer och förbereda inför säsongen på bästa sätt. Kan du inte återkomma med din e-post och berätta din historia kring varför det blev Löven och hur dina tankar inför säsongen går. Jag skickar mer än gärna över frågebatteriet..

   Svar
 • 5 augusti, 2018 kl. 11:42
  Permalänk

  En fråga, varför är det stort sett bara supportrar som ej bor i Västerbotten som intervjuas? Är det en tanke eller bara slumpen?

  Svar
  • 5 augusti, 2018 kl. 16:47
   Permalänk

   Här förstår jag inte riktigt vad du menar gizzo.. för det första har fyra av nio så här långt varit i från Umeå, ett par av de andra är dessutom utflyttade Umeå-bor.. men främsta anledningen är ju vilka som självmant har hört av sig och velat berätta sin historia. Det har ju även framgått vid varje inlägg att det bara är att höra av sig om man vill berätta sin historia. Sedan har jag några fler på g och efter dem är det fifty fifty från stan eller Söderlövare.. Sedan har även bloggkollegan några på g. Så serien lever vidare ett tag till..

   Svar
   • 5 augusti, 2018 kl. 22:44
    Permalänk

    Fel av mig, såg nu äldre inläggen, var snarare slumpen att jag endast lyckats läsa på dagens-hockey när det kommit upp intervjuer från söderlövare

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: