Gröngul supporter – The Legend

Med tanke på att laget med nästintill spikad trupp numer gått på semester (eller egentligen då träning under eget ansvar), tänkte jag att det kan väl vara kul att fortsätta kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför kommande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag del 5 i denna porträttserie som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: The Legend
Ålder: drygt 50
Bor i: Umeå
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Längtar till den dag vi får möta dom i ett riktigt derby och naturligtvis att krossa dom.

Sedan själva frågorna:
Hej The Legend, hur är läget så här i slutet på silly season men med några veckor kvar till ispremiären?Trots att det är fantastiskt skönt med sommar och semester längtar man till att säsongen drar igång. Vet inte vilken förväntan man kan ha då det känns som att bygget inte är klart framförallt offensivt. Truppbygget ser intressant ut nu men det skulle behövas någon riktig vass offensiv kraft för att man ska gå igång.
Hur gör du för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? – Fotbolls VM och eget golfspel.

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – En idrottsintresserad trebarnspappa. Har alltid hållit på med idrott, har varit engagerad som ledare i hockey, fotboll och innebandy. Har börjat spela golf på äldre dar.

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget?– Jag har hängt med redan från IFK Umeå tiden då man hängde med farsan på hockey. Var en riktig super supporter åren före SM guldet och något år efter men sedan blev det barnen som prioriterades. Fick en rejäl svacka under div 1 åren men nu är intresset på topp igen. Varför det blev Björklöven vet jag inte, men kan hänga ihop med profiler som Anders ”Hagge” Hagström, Garinscha, Bengt Löfgren, Barrefjord som var stora profiler på den tiden.

Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? – Roger ”Bullen” Hägglund, en väldigt underhållande spelare som framförallt sista säsongerna var väldigt bra. En riktig profil. Sedan kan man nästan räkna upp alla i guldlaget. Vilket fantastiskt lag vi hade.

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? – Har egentligen ingen favorit, laget är tyvärr lite profillöst. Men med risk att bli idiotförklarad måste jag nämna Mattias Granlund, ingen tekniker eller spelgeni men En spelare som alltid ger allt när han är inne på isen. Sedan verkar han vara en otroligt skön kille.

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong?Så många jag bara kan som inte kolliderar med arbete och andra åtaganden. Skulle tro att det blev 20-25 som jag såg live ifjol.
Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar borta? – Ser så många som möjligt på TV, har tyvärr svårt att hinna se bortamatcher live.
Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? – Mattias Granlunds propp på Modo killen och målet som kom efter. Alla Modo matcher var enormt roliga att se.

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? – Ser väldigt positivt på det mesta som just nu händer. Att ekonomin är under kontroll och tom väldigt bra är viktigt. Drömmen om SHL lever men samtidigt måste man vara realist och inse att det kommer att bli väldigt svårt. Vi skulle verkligen behöva en riktigt bra ungdoms och juniorverksamhet så att vi får behålla våra talanger. Måste också nämna GD och killen som leder klacken, otroligt viktig insats.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Lagbygget är väldigt spännande men jag tycker att den offensiva spetsen saknas. Målvaktsfrågan är otroligt viktig och jag hoppas och tror att vi hittat rätt. Självklart hade man önskat fler spektakulära nyförvärv men de kommer förhoppningsvis senare.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong?Mattias Pettersson, Stefan Söder och Alexander Hellström. En kompis som ser väldigt mycket hockey är lyrisk över att vi värvat Söder, jag hoppas han har rätt och att han är så bra som han säger.

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga?Topp 5, men med två bra offensiva spelare kanske vi kan fightas om de två första platserna.

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? – Svårt, hoppas 2020-2021.

Stort tack att du tog dig tid The Legend, nu fortsätter vi räkna ner mot såväl ispremiär som de kommande träningsmatcherna!

* * *

Det här var som sagt del 5 i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt The Legend vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta mig gärna via e-post: thesandwich.loven4ever@gmail.com (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: