Gröngul supporter – TurbooGurka

Med tanke på att laget med nästintill spikad trupp numer återsamlats efter semester och i eftermiddag intar isen på riktigt, tänkte vi att det kan väl vara kul att kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför kommande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag del 10 i denna porträttserie som vi nu inser blir rätt lång och inte klar på långa vägar.

Lite snabbfakta

Namn/alias: Anders Persson / @TurbooGurka
Ålder: 51
Bor i: Västerås
Om Skellefteå och Marklunds? Med hela släkten inom Marklund-territory har det alltid funnits något att prata om. Som ensam grön-gul kämpar jag tappert… Men, det som saknas är spel i samma serie för att det kännas som förr.
Hej Anders, hur är läget så här i slutet på silly season med bara timmar kvar till ispremiären? -Tjena! Läget är bara bra med mig, svettigt. Är sjukt otålig på att säsongen ska komma igång, som vanligt den här tiden på året. Hade gärna gjort ett besök till Ume under mötet mot Marklunds, men så blir det inte i år. Förra årets bortamatch var häftig. Kan hålla med vissa som tycker det är ett jippo, men va fasen. Allt som drar lite klirr till kassan är bra.
Hur gör du för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? -Jag fördriver tiden på eliteprospects.com och Lövens roster … och trycker F5 var 30’e sekund. Nej, inte riktigt så kanske men nog håller jag koll på vad som cirkulerar kring lagbygget. Sommar för mig är umgänge med familj och vänner – och hojåkning.
..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? -En utflyttad Holmsunds pajk som landat i Västerås. Har jobbat på Motospeed i samma stad i flera år men numera egen företagare inom IT. Hockey och motorcyklar är två intressen med stort utrymme. Tack vare en gravt hockey-beroende svåger har vi varandra som bollplank året om, trots VIK-are som han är. Men, familjen kommer alltid först.

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? Det var farsan som drog mig till ladan som liten under sent 70-tal. Tidigt insåg jag att klacken behövde mig. Med pipig stämma försökte jag stötta laget efter bästa förmåga. Jag har alltid följt laget, men i och med Internet som det funkar idag så är det stor skillnad på uppdateringar och livesändningar. Som vanligt blir det surströmming och hockey hemma hos oss vid premiären. Inte så poppis inom grannskapet, men alla är välkomna. Modo får en tuff kväll på Teg tredje fredagen i September.

Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? -Tobias Lundström – vilken hjälte. Även om det var få gånger som jag fick se honom liver så har han gjort starkast intryck på mig.
..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? -Kanske inte en favorit, men jag är riktigt nyfiken på den där August Tornberg. Hoppas Cody Murphy får vara hel och visa sin fulla potential.
TurbooGurka vill som oss andra att Cody Murphy håller sig från skador. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna
Du bor ju numera i Västerås och kanske därför ser mest bortamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? -Jag försöker se alla matcher live inom 10-15 radie (Karlskoga, Södertälje, Hovet, Uppsala och Västerås), även Leksand om det stämmer med veckodag. Gränbyhallen måste vara landets tråkigaste lada (och publik) men det är alltid många Lövare som tar sig dit och håller stämbanden varma
Brukar det bli några hemmamatcher live eller hur följer du laget när de spelar hemma? -Det blir Cmore som hjälper mig när det är hemmamatcher. Nu är det länge sedan jag såg match live på Teg (förutom träningsmatcherna mot Marklunds), men det finns långt gångna planer för denna säsong.
Är det någon av de andra arenorna som sticker ut på något särskilt sätt, alltså den allra finaste respektive den allra sunkigaste? -Södertälje, Hovet och Rocklunda håller bra klass, okej Leksand får duga. Men till Uppsala åker jag inte naken. Den hallen måste vara något av de sämsta/kallaste i landet.
Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? -Tveklöst Messys soloprestation mot Almtuna. Helst sjukt. Och … rånet mot Leksand glömmer jag inte på ett tag. Domare Bergman och bortamatchen mot SSK, försöker jag glömma.
De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? -Stämmer, det har varit motigt och kämpigt för föreningen sedan återkomsten till HA. Oavsett division, alla klubbar söker efter kontinuitet. Med Fagge vid rodret känner jag att vi har något riktigt bra på gång, där just kontinuiteten som fortsätter växa. Sett Jocke i båset för en rad olika lag och sett honom växa i rollen som ledare genom åren. Avancemang till SHL för Löven är absolut inom räckhåll, även om det är ett nålsöga för lag underifrån att ta sig genom.
Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? -Kontinuitet är inte lika lätt när det gäller spelare. Det är som vanligt omsättning av spelare både högt och lågt i Hockeyallsvenskan. Men Löven har tack o lov inte tappat/släppt allt för många spelare inför kommande säsong. Jag nämnde tidigare August Tornberg, blir intressant att följa honom. Även Emil Lundberg som signade för Löven i veckan. Han har levererat tidigare och kommer fortsätta med det.
Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? -Keeper Pettersson, Acke och August. Med de pjäserna på plats får resten av lagbygget utrymme att prestera och underhålla oss … vintern lång.
Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga? -Vi är serieledare när grundserien är fullbordad.
Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? -Säsongen 19/20!
Stort tack att du tog dig tid Anders, nu fortsätter vi räkna ner mot såväl ispremiär som de kommande träningsmatcherna! -Tack detsamma, ha det gott! #förevigtföralltid
By the way. Kolla in bilden. Gjorde några dyk på Kreta 2016 … med tröjan monterad. Gjorde vad jag kunde för att vinna tävlingen ”De rätta färgerna” men mötte tufft motstånd från yngre förmågor. Topp 10 tror jag det blev i alla fall.
mvh / Anders Persson

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: