Gröngul supporter – Tobsan

Med tanke på att laget med nästintill spikad trupp numer gått på is, tänkte vi att det kan väl vara kul att vi fortsätter kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför kommande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag del 11 i denna porträttserie som bloggen med glädje inser blev en skön långbänk.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Tobias Sandström @tobsan954
Ålder: 29
Bor i: Tavelsjö
Tänker om Skellefteå och Marklunds? Vore fantastiskt roligt att mötas och spela om poäng i SHL. I övrigt så är den stan bara en transportsträcka till något annat.

Hej Tobias, hur är läget så här i slutet på silly season och med ispremiären avklarad?- Det är bara fint! Har semester och spenderar tid med familj och vänner.

Hur gör du för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? -Det är svårt… Jag läser allt om löven som kommer ut och det lindrar väl något, men nu när det börjar närma sig med träningsmatcher så är det lite jobbigt att vänta på matchstart….

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? -Hockeytokig 29-åring som lever på landet med fru och 2 barn. Jakt och fiske är också ett stort intresse. Det är jag i stora drag ☺

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? -Jag har själv lirat hockey för många år sedan så intresset för hockey har alltid funnits. Det var dock min pappa som tog med mig till ladan första gången vilket måste ha varit nån gång vid slutet av 90-talet. Därefter har intresset byggts upp över tid med väldigt många matcher på plats och bortaresor. Så jag skulle nog säga att jag har följt laget sen millenieskiftet.

Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? -Finns många sjukt bra spelare som jag skulle kunna nämna. Många som har spelat flera säsonger och gjort många mål och assist. Favoritspelare genom alla tider är så svårt att plocka ut. Om jag måste välja en så säger jag Alexander Beliavski. Han kunde ju göra vad han ville i löventröjan.

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? -För mig är det Alexander Hellström. Han ger allt i varje match och är den försvarsgeneral vi behöver.

Du är ju Umeåbo och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? -Förr var det många matcher även på bortaplan. Nu har jag två barn och en på gång så det blir såklart mindre matcher live.

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar borta? -Det blir alltid några matcher på bortaplan under säsongen. Kan jag inte se live så finns TV eller telefonen om det krisar.

Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? -Jag tänker direkt på Marcus Jonssons solomål borta mot Almtuna. Vill minnas att jag såg den på TV hemma och när pucken gick i mål for denna mening i skallen ”Var *** kom den ifrån?”. Sjukt snyggt!

Tobsan gillade Messys solomål mot Almtuna från den gångna säsongen. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? -Förra säsongen kom vi ju på en 5:e plats och det får man väl vara nöjd med. Om laget bara tar sig ur de negativa trenderna snabbt under säsongen så är vi i den absoluta toppen. Det är svårt att ta sig till SHL numera, dock inte omöjligt! Många saker ska ju såklart klaffa, men låt säga inom 5 år så spelar Björklöven i SHL.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? -Det är en del spelare som gjort många poäng som lämnat vilket är surt såklart, men jag tror och hoppas att alla i laget höjer sig ett snäpp och visar var skåpet ska stå.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? -Alexander Hellström, Kristoffer Söder och August Tornberg är nog de tre som jag skulle välja ut.

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga? -Jag skulle nog säga en 6:e plats med förhoppningen om en plats ännu längre upp.

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? -Man hoppas ju på varje säsong att löven tar sig upp, men jag skulle nog gissa på säsongen 22/23 spelar löven i SHL.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: