Gröngul supporter – Stefan ”Steve” Clevemalm

Med tanke på att laget numer är fulltalig, har återsamlats efter den egna träningen, gått på is och lirat en del matcher tänkte vi att det kan väl vara kul att fortsätta kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför stundande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag nästa del i denna porträttserie som blivit riktigt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Stefan ”Steve” Clevemalm
Ålder: 47
Bor: Norrköping
Tänker om Skellefteå/Marklunds: Älskar att hata dem. Men de behövs för att driva oss framåt. 😉

Hej Stefan, hur är läget så här i början av säsongen med några lövenmatcher i benen? -Jag längtar efter att säsongen drar igång på allvar. Vi har en intressant säsong framför oss och det bådar gott om vi kan rida vidare på fjolårssäsongen.
Hur gör du för att lindra hockeyabstinensen under sommarmånaderna innan allt drar igång? -Har ju mitt IFK Norrköping att följa och i år var det ju även fotbolls-VM att fokusera på.
..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? -Är en tvåbarnsfar och har två katter. Är en ölfantast med dragning till Fuller’s. Fick titeln ”Fuller’s bästa svenska ambassadör 2017”. Jobbar på Stadium och har sport i blodet, som numera är passivt tittande. Följer mitt Löven och IFK Norrköping sedan 80-talet.
Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? -Jag fastnade för Löven 1982 i finalen mot AIK. Brorsan höll på AIK, då de ledde finamstchen vi såg. Jag har sedan dess hållit på Löven. Brorsan bytte dock till Djurgården då de vann året efter… Nu är det betydligt bättre att följa laget mot på 80-talet. Har dock finalen 1987 på som DVD-rip från VHS hemma.
Ja, den kan man ju se om och om igen. Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? -Det finns ju många genom åren, men Sasja var något alldeles extra. Vilka finter och mål. Inte många som slår det. 🙂 Annars har guldlaget från 1987 en speciell plats i hjärtat.
..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? -Finns några, men måste välja Cody Murphy. Gillar hans spelstil och gör det han skall på isen på ett mycket bra sätt. Han kämpar bra och kan både hjälpa medspelare till chanser och själv avsluta vasst.
Cody Murphy är en spelare Stefan håller högt i dagens trupp. Arkivfoto: Erik Sandin / Frilansfotograferna
Du är ju inte från stan och därför ser mest bortamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? -Innan barnen kom var det 4-5 st och nu 1-2 st när Löven är i Norrköping. Ogillar dock Himmelstalundshallen, då vi haft oerhört svårt där genom åren. Annars ser jag allt på C More.
Är det någon av de andra arenorna som sticker ut på något särskilt sätt, alltså den allra finaste respektive den allra sunkigaste? -Himmelstalundshallen är en arena som rör upp. Vi har alltid haft svårt där. Halvsunkig, men småcharmig. Värsta arenan som Lövensupporter i Norrköping utan tvekan. Finaste hallen jag själv varit i måste nog vara Fjällräven arena. Dock bara på arbetslunch. Såg fin ut av det jag hann se då.
Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? -Matcherna hemma mot Modo givetvis. Vilket tryck på läktaren! Segern borta mot Timrå var också fin. Speciellt då de tog steget upp sedan. 🙂
De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? -2018 var ju tidigare ett långsiktigt mål i föreningen, men det infriades inte. Senast var vi inte allt för långt bort ifrån vidare kval, så nog har vi möjligheten att gå upp i närtid.
Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? -Tycker vi har fått in några bra gubbar och tror inte truppen har försämrats utan stärkts. Kommer dock sakna Hutchings och Farley.
Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyfövärven till kommande säsong? -Hellström, Lundberg och senast Cruseman kan bli viktiga kuggar.
Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga?
-Har inte järnkoll på övriga lag, men playoffplats borde vi klara med det här laget. Vi visade ju redan ifjol att vi kan och tycker lagbygget ser bra ut.
Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? -Vi går upp våren 2020. 🙂

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: