Gröngul supporter – Stefan ´Kil´

Även denna sommar kommer sajten Löven4Ever ta pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag det andra mötet.

Först lite snabbfakta

Namn/alias: Stefan. Har fått aliaset ’ Kil ’ på bloggen och gröngult vilket känns hedrande.

Ålder: 51

Bor i: Kil följdaktligen

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Som värmlänning inte samma känslor om Marklunds som er västerbottningar, jag har dessa mot äffbekå istället.

Sedan då själva frågorna:

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Bott i Kil sen 6-årsåldern och där alltid varit engagerad i idrott som spelar, ledare, domare och styrelsemedlem. Spelat biljard (hade bord hemma hos mor och far), bordtennis, tennis, badminton (klubbmästare) och framförallt innebandy. Spelade i näst högsta serien och hade förfrågan om att provträna med NB87 från Karlstad som var ett av Sveriges bästa lag men tackade nej.

Har under flera år tränat mina båda döttrars lag och vunnit ett flertal cuper och 2 av mina adepter spelar idag i SSL. Är även sen 11 månader morfar till 2 underbara barn.

Hur länge har du följt Löven och vilket är ditt första gröngula minne? – Har följt löven sen finalerna -82 då man såg bröderna Sundström och världens snyggaste tröjor. Minns som igår när man fyllde år ( måste vara december -83 ) och man kliver in i köket för frukost innan skolan och på bordet ligger ett paket och i där är det den klassiska gröngula halsduken. Hade den runt halsen i skolan varje dag, och har den fortfarande liggandes i byrån i hallen.

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett djäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – Säsongen som gick var helt magisk fram till det som alla vet stoppade oss från att spela i SHL, för dit hade vi tagit oss. Vi var tidernas vinnare och vi blev till sist precis tvärtom, har inte släppt det än, retar mig nått oerhört.

Att de som dessutom bestämmer (inkompetenta typer) bara stoppar allt omedelbart direkt var ju sanslöst bedrövligt. Vi spelade äntligen en fin, bra och effektiv ishockey och bara vann och vann, äntligen. Jäklar va vi lövare var värda detta, och sen blev det som det blev ändå.

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Njuter av sommar och nu semester. Jag har inget behov av att flacka omkring överallt och har heller inget hus (bor i lägenhet) att ständigt fixa med utan föredrar lugn och ro och att vara med mina när och kära som jag har ynnesten att få vara med ofta och mycket. Har dessutom sedan ett par månader hittat den nya sporten padel som är den roligaste sporten jag pysslat med, dessutom har vi en bana här i lilla Kil. Vi är många kompisar och arbetskollegor som spelar så det blir oftast minst 3 dar i veckan. Håller även ständigt på med min autografsamling av lövenspelare.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Angående silly season så är tappet av Cooper det som är tyngst, tycker han är den bäste i löven tillsammans med Sasja de 20 senaste åren. Drömmer och hoppas att Palmqvist återkommer även det inte är troligt. På infronten har PK verkligen visat vad han kan. Tar vi oss inte upp inom de närmaste åren med PK och Wallson gör vi det aldrig. Norbe är toppklass, Rahimi dersamma, tror även Possler kan bli en succé. Gött att ha Ottosson hemma också från start. Kevin i mål blir oerhört intressant att följa. Tittar man på truppen nu så får man gnugga sig i ögonen för att verkligen tro att det är sant.

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Av de nya är jag spänd på Karl J som jag har noll koll på men verkar intressant. Hoppas även Pontus tar ytterligare kliv då han har grymma skills.

Vi har även fått två nya tränare i Wallsson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? – Tränarduon är tveklöst bra. Äntligen en huvudtränare med meriter som dessutom kan utveckla spelarna individuellt och framförallt en bra matchcoach, oj vad jag längtat efter det.

Jag har ju varit tränare själv och har väl ändå en del erfarenhet och känsla för olika matchsituationer och där har man slitit sitt gråa hår ofta under lövens matcher. För mig är nog faan Wallson den viktigaste nya pusselbiten.

Dina tankar om den trupp tränarna Wallson och Lahti i dag har att förfoga över? – Dagens trupp är bättre än den vi startade med förra säsongen. Finns en perfekt blandning av allt. Vilket suveränt bygge av PK.

..om du fick chansen att hjälpa Kemttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – Om jag kunde peta in nån ytterligare så endera Palmqvist eller en riktigt vass målskytt

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Jag har alltid och kommer alltid att förespråka att ettan går direkt upp och sisten åker direkt ur oavsett serie, allt annat är fel och där kan ingen nånsin få mig att ändra mig.

Att man sen har olika kval bland nästsisten och 2-5 t.e.x är helt ok, däremot ska man banne mig inte kunna bli 10:a i en serie och ändå ha chansen att kvala upp till SHL eller bli svensk mästare, bedrövligt men typiskt ishockey. Nu är det som det är och nu gäller det att ta chansen. Gå för första platsen för att få hemmafördel.

Du är ju från Kil och kanske därför ser mest bortamatcher på plats, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Som värmlänning och Kilsbo så är det bara Nobelhallen som är hyfsat nära (50 minuters bilresa) och där har man varit otaliga gånger även om det nu är 3 år sedan sist mest beroende på att jag för snart 3 år sedan fullständigt sprang in i den berömda…………. Har varit en tuff, lång och jobbig resa tillbaka till en ok nivå som det är nu och man har fått jobba på mycket och ändra sitt eget beteende och hela tiden tänka sig för. Blir det publik kommande säsong lovar jag att ni får se mig i åtminstone Karlskoga

Brukar det bli några hemmamatcher live i A3 Arena eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Tanken att ta sig till A3 har funnits länge. Har bara varit i hallen en gång, Januari -87, seger 8-3 mor Modo. Därefter tog det 27 år och 9 månader innan man fick bevittna en fullpoängare live efter att ha flackat omkring både här och där för att koll på löven. Kanske är det dags snart. Följer annars matcherna på cmore. Vore ju såååå häftigt att få höra på den gröna väggen live nångång. Ni är helt magiska.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Med det lag vi nu har så är vi favoriter med all rätt. Över 52 matcher så borde vår bredd göra skillnad. Det känns ovant men ändå skönt. Timrå och Modo blir närmsta utmanare.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken? – Själv kommer jag kolla in Pontus och Karl J lite extra med Possler som bubblare då jag vet vilket otrolig potential han har om han får vara hel. Nyckelspelare blir… hmh… svårt… vi har ju faktiskt många, Kevin, Norbe, Deilert, Rahimi, Freddan, Liss och inte minst att transorna i förstakedjan levererar. Hoppas Possler blir utropstecknet och öser in poäng.

Stort tack att du tog dig tid Stefan ´Kil´, nu fortsätter vi räkna ned mot ispremären 3 augusti och försäsongsmatcherna. Inte sant? – Vill tacka Löven4Ever för ett fantastiskt arbete och engagemang för oss lövares skull och att man fick vara med i detta supporterporträtt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Gröngul supporter – Stefan ´Kil´

  • 15 juli, 2020 kl. 11:21
   Permalänk

   Tack micke, åldern ska dock vara 51.👍😉

   Svar
 • 15 juli, 2020 kl. 09:33
  Permalänk

  Jag håller med när det kommer till hur lag ska flyttas mellan serierna.

  Svar
 • 15 juli, 2020 kl. 20:48
  Permalänk

  🙊🙉🙈”transorna”😝👍

  Tack trevlig läsning

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: