Gröngul supporter – Smålandslövet

Med tanke på att laget med nästintill spikad trupp numer gått på semester (eller egentligen då träning under eget ansvar), tänkte jag att det kan väl vara kul att fortsätt kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför kommande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag del 2 i denna porträttserie (senast del 1) som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Smålandslövet
Ålder: 49 år
Bor i: Hultsfred (aka Hultan)
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Förstår inte frågan… eller vad då.. Banjoland! Ha, ha, ha, ha..

Sedan själva frågorna:
Hej Smålandslövet, hur är läget så här i slutet på silly season men med några veckor kvar till ispremiären?Jo tack, grillen går på högvarv och det vankas semestertider så allt är prima!
Hur gör du för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? Biter hårt i kudden! Nä då, skämt å sido. Hösten dyker nog upp så småningom så jag sitter lugnt i båten.

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? Well.. Naturälskande hockeyidiot som gillar att röra på sig och vara ute mycket, sätter familjen främst.

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? – Stötte på Löven i om sm-tecknet 87 och bestämde då att det var mitt lag. Alla andra hade ju Brynäs, HV71, Leksand för att nämna några. Själv ville jag gå mot strömmen och tyckte Björklöven var ett fint namn och ingen annan hejade på dem.. då! Ha, ha.. Följt laget mer seriöst är väl sedan internets och satelliternas intåg.. eller typ så.
Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? Får nog bli hela laget 2012/13 pga återkomsten.

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom?Mikko Pukka, den karln har alltid ett smil att bjuda på. (Jag hoppas verkligen han stannar några år fyller Smålandslövet på med)

#8 Mikko Pukka är Smålandslövets favorit, vilken är din? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Du är ju inte från stan och kanske därför ser mest bortamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Runt 8-10 matcher kan det nog bli.

Är det någon av de andra arenorna som sticker ut på något särskilt sätt, alltså den allra finaste respektive den allra sunkigaste? Karlskronas hall är fin och sunkigast får nog bli Västervik. (Förlåt VIK-fans)
Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? Nä, inte på rak arm men varför alla dessa kassa domare?

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistikst att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? Supersvår fråga i och med att jag inte kan följa laget/snacket live s.a.s. Men visst kan man drömma, varför inte inom 3-4 år?

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit?Vet bara att vi tappat tongivande spelare, har dålig koll på värvningarna tyvärr.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? Samma här, dålig koll men det verkar ändå vara en bra mix av spelare, lagledningen har mitt fulla förtroende!

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga?Med en glaskula i handen hade du fått rätt svar av mig men gillar sticka ut hakan såå säg… topp tre då.

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? Det vet jag däremot; 2021!

Stort tack att du tog dig tid Smålandslövet, nu fortsätter vi räkna ner mot såväl ispremiär som de kommande träningsmatcherna! – Tack å hej!

* * *

Det här var som sagt del 2 i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt Christoffer eller Smålandslövet vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta mig gärna via e-post: thesandwich.loven4ever@gmail.com (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: