Gröngul supporter – Pia

Även denna sommar kommer sajten Löven4Ever fortsätta ta pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag nästa möte.

Först lite snabbfakta

Namn/alias: Pia

Ålder: 30

Bor i: Umeå

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Vilka? Menar du dom där inavlade syskonen i norr? He, he!

Sedan då själva frågorna:

Om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Glad och enkel person med ett hjärta som tillhör Norrland och Björklöven.

Hur länge har du följt Löven och vilket är ditt första gröngula minne? –
Till och från sedan barnsben, men flyttade till Umeå för 10 år sen och har sedan dess följt Löven i med- och motgång.

Mitt absolut första gröngula minne är från 2003 när Löven mötte Icebreakers och fina lille Samuel myntade det otroligt underbara uttrycket ”Modoröv”.

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett jäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – Vad ska man säga, det var som att sticka hål på en ballong. Först blev jag mest bara less och tyckte att de kunde fått spela klart HA-finalen och SHL-kvalen utan publik. Men det fanns ju inte så mycket att göra åt saken, ett beslut togs och tyvärr drabbade det (som vanligt) lagen i HA mer än SHL-lagen. Bara att acceptera läget och njuta av att den säsong som Löven hade 19/20 var helt galet magisk.

Jag kan minnas helt fel nu men har för mig att vi låg etta nästan hela säsongen, vilket visar på stort engagemang, framtidstro och vilja. Hoppas verkligen att både spelare, ledare, supportrar och förening tar med sig allt det in i den kommande säsongen.

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Inget annorlunda mot för vad jag brukar göra, dvs. hålla lite lättare koll på vad som sker inom hockeyvärlden.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Jag ser positivt på årets silly season. Med tanke på hur allt slutade så var det (för min egen del) väntat att Löven skulle tappa både spelare och ledare, trodde dock att det skulle bli ett betydligt större tapp än det som nu blev. Vilket gör att jag är riktigt imponerad över det jobb som Kenttä gjort för att ha kvar så många som möjligt och ändå kunna värva in så bra som han gjort hittills. Och vilka värvningar han gjort dessutom, WAAAAOW!

Sportchef Per Kenttä Foto: Lucas Norlin

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Riktigt svårt att säga då det är så många som verkar kunna bli riktiga utropstecken. Självklart ska det bli enormt kul att få se Kevin Poulin i målet eller Rahimi mosa sönder någon motståndare mot sargen. Men jag tror ändå att Norbe kommer vara den som utmärker sig mest av alla nykomlingar.

Vi har även fått två nya tränare i Wallson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? – Inte mer än vad jag hade på de tidigare tränarna, bara hoppas att dom får till ett fint samspel med spelarna och ett bra spelupplägg som passar det nya laget. Med andra ord så hoppas jag att duon kommer leverera en hög standard med goda erfarenheter i ryggen.

Dina tankar om den trupp tränarna Wallson och Lahti i dag har att förfoga över? – D R Ö M L A G! He, he, näe men jag tycker det ser ut att vara en fin balans mellan back- och forwardssidan i truppen och tror därför att Wallson och Lahti kommer kunna nyttja hela truppen till fullo.

Om du fick chansen att hjälpa Kenttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – Det skulle väl i sådana fall vara en till skyttekung som kan tävla mot Liss i den interna poängligan, men vem det skulle kunna vara har jag mindre koll på. Kanske Tor Immo från BIK eller Ludwig Blomstrand från SSK.

#44 Olle Liss Foto: Lucas Norlin

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Det känns mysko om jag ska vara ärlig.. Tekniskt sett gör det ju att man kan ”slarvspela” sig genom hela säsongen, hamna på plats 8-10 och ändå vara det lag som går upp till SHL. Så från min sida får upplägget tumme ner.

Hade hellre sett att det lag som gjort bäst ifrån sig under hela säsongen blir uppflyttade direkt och sedan att lag 2-7 får spela någon form av kvalserie där vinnaren får spela ett SHL-kval, alternativt att det bara är de 6 bästa i HA som har chansen på SHL 21/22.

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Jag försöker se så många hemmamatcher jag bara kan, missar väl kanske 5 st per säsong pga. annat som sker i livet.

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Har sett några bortamatch genom tiderna men i normala fall så följer jag bortamatcher via CMore eller på någon sportbar.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Såklart tror jag att Löven smäller till med en dundersäsong igen och hamnar etta, men jag tror att vi ska hålla ögonen öppna för både Timrå, Västerås, AIK och BIK Karlskoga som kommer nosa oss i hasorna.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken?
– Som tidigare nämnt tror jag ju att Norbe kommer vara den som utmärker sig mest, men även Possler, Liss, Rahimi, transatlantkedjan och Poulin tror jag kommer leverera en del härligheter på isen som får oss att känna en extra stolthet i våra lövenhjärtan.

Stort tack att du tog dig tid Pia, nu fortsätter vi räkna ned mot ispremiären och försäsongsmatcherna. Inte sant? – Självklart, längtar efter att få pendla mellan att ha hjärtat i halsgropen eller jubla i total eufori. VI SES PÅ H!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Gröngul supporter – Pia

 • 24 juli, 2020 kl. 10:18
  Permalänk

  Får Pontus Andreasson istid och förtroende i vinter kommer han nog överraska många. Men som sagt har han ju otroligt tuff konkurrens om dom offensiva positionerna på isen. Hoppas Wallson ser honom och ger honom chansen i rätt omgivning…

  Svar
  • 24 juli, 2020 kl. 18:54
   Permalänk

   Just att Wallson tillkommit är en jävla fördel för Pontus och han utbildning som spelare. Luktar succé lång väg.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: