Gröngul Supporter – Marjasin

Även denna sommar kommer sajten Löven4Ever fortsätta ta pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag nästa möte.

Först lite snabbfakta..

Namn/alias: Peter /Marjasin

Ålder: 42

Bor i: I Oslo sen 2006

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Försöker inte tänka på dem överhuvudtaget.. Ha, ha! Men längtar till riktig tävlingshockey mot dem. Den nervpärsen jag upplevde i playoff-matchen som Steve Potvin avgjorde i övertid… Det vill jag uppleva live igen! Härliga känslor!

*

Sedan själva frågorna:

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – En stockholmare (Upplands Väsby) som blev Umebo och sen flyttade till Oslo. Sportintresserad kille som mer och mer börjar uppskatta naturen och ”att gå på tur” konceptet som norrmännen gör varje helg. Jobbar på ett finansföretag. Det mesta av fritiden går åt till träning i olika variationer. Stugan i fjällen användes så ofta som jag har möjlighet att åka dit. Har en flickvän som bor i västra delen av landet, så mest troligt får jag inhandla mer regnkläder en stund framöver…

Hur länge har du följt Löven och vilket är ditt första gröngula minne? – Det första minnet jag kommer ihåg var att jag satt på golvet framför tvn och såg på finalen mellan Löven och Färjestad på svt tror jag, 1987. Där blev jag frälst. Var nog 50/50 supporter Löven och Färjestad i början. Men sen gick jag helt över till att bli Lövare. Så det pushar 33 år nu.

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett djäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – Apati och tomhet. Helt overkligt hur det utvecklade sig. Från eufori och bokat plan och biljetter att se playoff matcherna mot Oskarshamn (ja, vi hade slagit Modo med 3-1 i matcher) till ilska och uppgivenhet. Det kunde göras så mycket mer rättvist. Men förstår också att situationen är unik och det fanns inga enkla lösningar. Lagen om all djävlighet…den fungerar gott!

Foto: Lucas Norlin

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Ja, hur går det att lindra den abstinensen? För den är enorm. Vanligtvis ser jag lövens eskapader avslutas mitten i mars, sen går intresset mer över till att följa NHL (Rangers) och Stanley Cup slutspelet. Nu fick man ju inte det heller. Så då har tiden gått till att gå in på alla hockeysidor och podcasts som möjligt och slaviskt följa silly season.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Jag visste ju att vi skulle tappa de bästa. Cannata och Cooper var uppenbara tapp. Men, man tror ju naivt att klubbkänsla och revansch ska betyda mer. Speciellt efter hur säsongen avslutades…men, nu är det som det är. Men förutom det, herregud vad Jesus levererar. Forwards är intakt och uppgraderat. Backar är bättre än förra säsongen. Målvaktsparet ser väldigt intressant ut. Väldigt bra förutsättningar inför säsongen.

#12 Brian Cooper Foto: Lucas Norlin

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Ser hög potential i Possler. Hoppas han kan studsa tillbaka. Klassisk Kenttä värvning. Men alla ser oförskämt bra ut. Blir kul att se hur duktig Mantler är och potentialen där. De andra värvningarna är inga direkta chansningar, utan spets.

Vi har även fått två nya tränare i Wallsson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? – Även här levererar Jesus. Wallson är überspets. Av det jag sett och hört. Man snackar inte bort meriter som Sm-guld och att träna ett Schweiziskt topplag. Så det blir intressant hur det kommer att klicka mellan Hans och Per. Men har stort förtroende för ledarsidan. Lahti känner jag inte till, tänkte som säkert många andra på domaren när jag såg nyhetslöpet. Men, tror det blir bra.

Dina tankar om den trupp tränarna Wallson och Lahti i dag har att förfoga över? – Snäppet under elitmässig. När nu Ullman presenterats och (please!!) eventuellt Palmqvist på backsidan. Så har den allt. Defensiva ankare i Rahimi och Hellström. Offensiv spets i Deilert, Norbe och Ullman. Bra tvåvägs backar i Johansson, Plant och förhoppningsvis Palmqvist.

Forwardssidan är ju praktiskt taget intakt. Vilket är otroligt! Att laget är samspelt vet vi. Vi har väl egentligen tre första kedjor nu. Där en kedja med Ottosson, Liss och Possler kan bli series bästa. Blir väldigt spännande att se utvecklingen på P. Andreasson och W. Eriksson. Stor potential där.

Målvaktsparet med Kevin Poulin är mest meriterat på pappret. Hoppas han kan bli den stabila bakre posten i slutspelet.

..om du fick chansen att hjälpa Kemttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – Palmqvist och en spännande forward till. Men helt seriöst. Normalt sitter man och lusläser nätet för att hitta ytterliggare spelare för att spetsa laget. Detta behövs inte nu. Vi har Jesus, han klarar sig utmärkt själv.

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Med tanke på att säsongen avslutades som den gjorde. Så är hockeysuget enormt just nu. Längtar till att det ska starta. Men, slutspelet i sig är ett spännande upplägg. Borde vara en chans till för att gå upp dock. Och det hade nog räckt med ett slutspel med dem 8 bästa lagen. Men nu är reglerna så här. Kul med ett slutspel. Bästa laget i hockeyallsvenskan går upp!

Ståplats H i A3 Arena Foto: Lucas Norlin

Det senaste kring ligastarten är ju att serien kommer inledas tidigast 1 oktober, när tror du ligan till slut och tror du det då blir med publik? – Hoppas verkligen att det startar 1 oktober. Tyvärr tror jag inte det startar med publik. Tror att publiken kan komma tillbaka för fullt efter jul. Eller, jag hoppas i alla fall det. Det är inte det samma att se hockey utan publik. Vilket man upplevt med premier league matcher och precis nu NHL-matcher.

Du bor ju i Oslo och kanske därför kanske ser mest bortamatcher på plats, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Jag brukar se alla matcher på Cmore. Tyvärr är inte Oslo direkt granne med Umeå. Så det blir inte lika många matcher live. Men försöker ta mig till Mora eller Karlskoga om det passar, samt se matcher i Umeå kring jul och eventuellt runt påsk. Så 4-5 matcher per år.

Brukar det bli några hemmamatcher live i A3 Arena eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Det blir ca 3-4 matcher i A3 per år. Annars mest på Cmore. Hade sett hela slutspelet i våras om det hade spelats.

Har du några tankar eller planer på när du hoppas kunna se laget i A3 Arena nästa gång? – Live tror jag inte jag kan se förrän till våren. Men att se slutspel live vore fantastiskt kul. Denna gång utan ett Olofström eller Borås debacle..

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Utan tvekan rankar jag Löven som det bästa laget. Har fått behålla nästan alla, så oerhörd kontinuitet i laget. Med tanke på att laget var överlägset förra året, har jag goda förhoppningar på årets lag. Timrå ser på pappret ut att vara den första utmanaren. Modo strax därefter. Löven vinner serien igen.

Foto: Lucas Norlin

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken? – Blir spännande att se Poulin live. Norbe och Rahimi har jag höga förväntningar på. Possler har jag också tron på. Hoppas han kan bli den spetsspelaren som han har potential till. Men hoppas att Pontus Andreasson blir det största utropstecknet.

Stort tack att du tog dig tid Marjasin, nu fortsätter vi räkna ned mot ispremären och försäsongsmatcherna. Inte sant? – Tack själv, sommaren kan inte gå över fort nog.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Gröngul Supporter – Marjasin

 • 5 augusti, 2020 kl. 16:08
  Permalänk

  Kul Peter då är vi fler lövare i Oslo 😁 ta med ett gäng till Karlskoga nästa säsong?

  Svar
 • 6 augusti, 2020 kl. 10:10
  Permalänk

  Hej BD. Skicka pm i gröngult. Så sätter vi upp en Resa 😊. Med på det 👍🏻

  Svar
 • 7 augusti, 2020 kl. 14:17
  Permalänk

  Supert, Det skal jag ordna och att förrhoppnisvis säsongen kommer igång också 😀

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: