Gröngul Supporter – Makaron

Med tanke på att laget med nästintill spikad trupp numer gått på semester (eller egentligen då träning under eget ansvar), tänkte jag att det kan väl vara kul att fortsätta kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför kommande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag del 3 i denna porträttserie som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Makaron
Ålder: 32
Bor i: Stockholm
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Jag får en äcklig smak i munnen när jag ser personer gå runt med Skellefteå AIK-utstyrsel. Mer än så är det inte i dagsläget.

Hej Makaron, hur är läget så här i slutet på silly season men med några veckor kvar till ispremiären? Mycket bra. Har precis kommit hem från fem dagar i stugan utanför Nynäshamn.

Hur gör du för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? Som vanligt försöker jag göra så mycket som möjligt under semestern. Förutom stugan vid Nynäshamn så blir det en sväng till High Chaparral, Glasriket och Astrid Lindgrens värld. Sen en obligatorisk två veckors tripp till Umeå där det eventuellt bryts av med en fjällvistelse. Vi har även betat av Cypern i en vecka för att börja sommaren med en bra bränna.

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? Jag blivit en familjefar som värdesätter mina nära och kära väldigt högt. Söker kickar och är väldigt driven i saker jag går in för.

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget?Farsan tog med mig som väldigt ung på matcher. Men det var nog först när jag fyllde Elitseriealbumet 93/94 med klisterbilder som jag på riktigt blev förälskad i Björköven. Jag lärde mig alla spelare och jag är evigt tacksam för att päronen gav mig möjligheten att tidigt intressera mig för Björklöven.

Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? – Det finns många sköna lirare som passerat. Två av dessa är Magnus Österby och Kevin Lindskoug. Älskade den fysiskt starka Österby med sitt gedigna backspel och stenhårda skott. Kevin för sin vilja att göra sig själv och laget bättre. Besvikelsen när Österby försvann till Malmö och när Kevin inte fick vara kvar svider än idag. Kanske inte dom två mest spektakulära, men det var dom två som ploppade upp snabbast.

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? Oskar Stål Lyrenäs. Jag gillar potentialen i den här spelaren. Visst. Han har inte lyckats ta steget fullt ut i seniorhockeyn. Det tror jag däremot att han får möjlighet att göra i Löventröjan under Fagervall. Jag tror att han placerar sig högt i den interna poäng- och skytteligan. Skridskoåkningen och skottet är det hög klass på.

Du bor ju inte i stan och kanske därför ser mest bortamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? Det blir bara någon enstaka match runt Stockholm, tyvärr. Med småbarn och jobb får jag inte pusslet till fler. Sen blir det någon resa till Umeå med obligatoriska matcher på schemat.

Är det någon av de andra arenorna som sticker ut på något särskilt sätt, alltså den allra finaste respektive den allra sunkigaste? – Malmös var trevlig tycker jag. Sen gillar jag Scaniarinken. Bra bortastå och mycket trevligt folk i Södertälje. Sedan då den sämsta.. Gränby ishall. Det skulle kunna vara den perfekta bortamatchen för oss supportrar. Nu är det bara misär!

#20 Mattias Granlund gav en minnesvärd tackling borta mot MODO i fjol Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? Granlunds tackling borta mot Modo. Två sekunder senare bombar Åkerström in pucken. Grymt matchavgörande sekvens.

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? Det är realistiskt om man kan köpa Fagervalls filosofi. Jag väljer att acceptera Fagervalls tro och därmed tror jag också det är realistiskt att nå SHL. Det är absolut inte vägen som jag personligen skulle gå, men nu har Fagervall sitt ”drömmaterial”, så varför Inte?

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit?Jag personligen är inget megafan av vår silly. Just därför känns nästa säsong superintressant. Linkan, Farley och Ottosson är galet tunga tapp. Grönberg och Fagervall har valt att ersätta dessa moderna (draftmaterial) spelare med spelare som inte är i närheten av den tekniska skicklighet förlusterna hade. Backsidan känns solid och målvaktssidan kan visa sig bra. Jag är dock väldigt negativt inställd till rightmålvakter i allmänhet, så Masiello känns inte direkt 100 för mig – blir gärna motbevisad.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong?

– Oskar Stål Lyrenäs. Utvecklas han som jag tror blir han Lövens viktigaste spelare i powerplay.

– Alexander Hellström. Får han med sig hela laget som när han och Kevin regerade säsongen 14/15 blir han viktig.

– Mattias Pettersson. Han behöver få stabilitet i sin karriär. Att vara förstamålvakt i Björklöven den här säsongen känns på förhand som det enskilt lättaste målvaktsuppdraget i SHL/Allsvenskan. Med det sagt behöver vi ändå hålla nere insläppta mål i varje match, för vi lär inte spruta in mål framåt.

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga? Allsvenskan känns ganska dålig den här säsongen. Vi är definitivt inte dåliga. Däremot är det svårt att värdesätta Lövens moraliska och strukturella styrka som jag anser är Lövens främsta vapen jämfört med högre individuell skicklighet som genomsyrar andra topplag. I dagsläget placerar jag nog Löven på en fjärdeplats.

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? – Jag säger att vi går upp den här säsongen. Fagervall har materialet för sin hockey och när jag inte delar hans syn känns det ologiskt med avancemang. Därför kan det gå.

Stort tack att du tog dig tid Makaron, nu fortsätter vi räkna ner mot såväl ispremiär som de kommande träningsmatcherna!

* * *

Det här var som sagt del 3 i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt Makaron vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta mig gärna via e-post: thesandwich.loven4ever@gmail.com (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: