Gröngul supporter – Kemppe

Även denna sommar kommer sajten Löven4Ever ta pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag det första mötet.

Först lite snabbfakta

Namn/alias: Peter Kemppe / Har väl inget alias, kallas mest Kemppe. Men en del lövenfans kanske känner mig som Dagdrömmaren.

Ålder: 44

Bor i: Vännäsby

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Ägnar inte så mycket tankar åt det hållet faktiskt.

Sedan då själva frågorna:

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Ja, jag är en Oskarshamnare som flyttade till Umeå 1998 för studier och blev efter det kvar häruppe. Har ett stort hockeyintresse så jag började ju gå och kolla på lövens matcher ganska omgående. Då växte ett lövenhjärta fram ganska snabbt. Så jag har varit med om alla bedrövelser och bär på lövenoket. Men vår käre VD Blomberg värvade ju som bekant Kenttä och vår vardag har sedan dess inte varit sig lik.

Jag bor sedan några år tillbaka med min fru, tre söner och två bonusdöttrar i Vännäsby. Har ett stort tesla-intresse och gillar fördriva tiden under sommaren på en motorcykel när tillfälle ges.

Hur länge har du följt Löven och vilket är ditt första gröngula minne? – Jag har följt löven sedan 1998, men var inte lövare de första säsongerna, det växte sakta fram. Jag höll ju alltid på löven på matcherna, men inte när dom mötte Oskarshamn. Minns inte vilket år det slog över helt. Men det är många många år sedan jag höll på Oskarshamn i en match mot Löven. Nu får jag tyvärr en äcklig kräksmak i munnen bara jag tänker på IKO. Ni vet alla varför. Inte för att det var deras fel, men jag tål inte när lag förfördelas bara för att dom tillhör SHL.

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett djäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – Jag är fruktansvärt arg på hur det hela sköttes. Förbundsstyrelsen saknar taktkänsla, intelligens och förnuft. Jag kommer aldrig någonsin förlåta eller glömma. Jag har ju tidigare hejat på Oskarshamn då de inte möter Löven. Men nu, p.g.a. den drömvinst dom blev tilldelade helt utan vidare så hoppas jag dom åker ur SHL nästa säsong. Sen får dom gärna gå upp igen på sportliga meriter, då kommer jag kunna hålla Oskarshamn (när dom inte möter löven). Men förbundsstyrelsen förlåter jag aldrig.

Ja, jag skrev ju en krönika (länk) här på bloggen där jag beskrev hur jag känner. Nu har det hunnit gå lite tid och man mår inte lika dåligt varje dag längre. Sen när man ser vad Kenttä formerar för lag så mår man ju ganska gott igen. Men jag vet att jag aldrig kommer glömma.

På samma sätt som jag aldrig kommer glömma eller förlåta vad som gjordes 21 april 2010. Men tillbaka till det snöpliga slutet. Att dom hockeyallsvenska lagen aldrig gavs chansen ser man nu med facit i hand att det nog var det enda alternativet. Så det får vi acceptera och leva med. Gå vidare och blicka framåt.

Men återigen, förbundsstyrelsen stressade fram beslutet och hade sjukt bråttom. Ibland undrar man om det var de AIK och LIF hjärtan som sitter i styrelsen som gjorde att det gick så fort. Man kunde ta in förslag på remiss, lyssnat och försökt göra en något mer rättvisare avslut. Som att LIF och IKO inte bara fick sina 6 miljoner extra denna säsong, helt otroligt. Dom kunde gått till HA lagen som hade en sportslig chans.

I praktiken var väl det bara löven om man ska se nyktert på det, men visst är jag partisk. Möjligtvis Modo, men när man tänker tillbaka på sista matchen så tog ju deras bränsle slut redan i period två. Tambellini klev av med vad det såg ut som en knäskada. En av deras spetsiga spelare i ett redan väldigt spetsigt lag, nä jag tror inte dom hade orkat hela vägen. Men teoretiskt var det många lag. Det hade varit mer fair att lyfta ner dom pengarna dit.

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Jag jobbar fortfarande. Gör sista arbetsdagen innan semestern fredag 10 juli. Men man har ju följt sillyn ganska slaviskt. Och det är ju ganska roligt att vara lövare när vi har Kenttä som sportchef.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Om vi börjar med dom vi tappat. Den enda jag saknar riktigt ordentligt är Cooper, han går inte riktigt att ersätta. Cannata saknar man ju såklart också, men helt ärligt, hade inte vilken HA målvakt som helst haft bra stats om dom stått i löven? Kolla bara på Pettersson, hans siffror var fantastiska också. Ska bli spännande att se hur Cannata klarar sig i ett bottenlag.

Sen då Häman-Aktell och Larssen, spontant kändes det jättetråkigt, speciellt då jag inte tror att dom är riktigt mogna för SHL än och skulle nog gynnas av en säsong till i HA. Sen när man fick se ersättare som Norbe och Rahimi så var man ju överlycklig att IKO tog Larsen och Lakers tog Häman-Aktell. Karl Johansson tror jag på, han gjorde det tillräckligt bra i IKO i HA för att få SHL kontrakt. Jag tror Karl kommer bli riktigt bra, man glömmer lätt honom när Norbe och Deilert kommit efter. Backsidan ser som helhet mycket bättre ut än förra säsongen. Även att vi tappade Cooper. Vi har ju fått in försvarsgeneralen Rahimi så det är lätt att gå vidare.

Sen forwardsidan, ja det är ju fantastiskt att vi har fått behålla i princip alla vi ville ha. Det är väl bara Weigel man saknar. När Ottosson och Liss valde att stanna så tändes ett litet hopp. Sen dunkar Kenttä in Hutch, Crandall och Vesel. Vad fan händer tänkte jag då. Sen har vi kryddat med Possler. I Possler finns potential. Han ska hitta tillbaka, hoppas hemkomsten till Umeå är vad han behöver.

Målvakter då. Isak Mantler är en perfekt tvåa, som säkert skulle klara sig bra som etta i detta löven om man kollar på laguppställningen. Men det spelar ingen roll, Kenttä smäller av ytterligare en bomb som ger skalv över hela hockeysverige när han bombar in Kevin Poulin. När man kollar på laguppställningen får man ju nypa sig lite i armen. Den är ju klart bättre än den vi gick på is med inför förra säsongen. Det jag tänker nu är att med det här laget, då kanske en viss Palmqvist blir sugen på att spela i löven igen (om resurser finns).

För så är det, för varje värvning Kenttä gjort har han gjort det lättare att ro i hamn nästa. Ja laget ser fantastiskt ut, men jobbet ska göras. Det krävs en oerhörd ödmjukhet, och det krävs att man blir den lagmaskin man var i fjol. Får man till det finns det inget lag som ska kunna stoppa oss. Bara förbund, pandemi eller annat skit möjligen då.

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Av de nya så tror jag Karl kan bli ett utropstecken. Många tänker nog på Norbe och glömmer säkert Karl där. Sen måste jag få nämna Pontus Andreasson, han är inte ny, men jag är helt övertygad om att han kommer ta flera steg i vinter och blomma ut. Så Andreasson kommer bli ett utropstecken av de från fjolårstruppen.

Vi har även fått två nya tränare i Wallsson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? – Helt fantastiskt att vi fått Wallson, en tränartyp som jag saknat i löven, en matchcoach med bra fingertoppskänsla att göra nödvändiga förändringar i rätt tid under matcher. Lahti har jag noll koll på. Men vill Wallson och Kenttä ha hit Lahti så vill jag också ha hit Lahti.

Dina tankar om den trupp tränarna Wallson och Lahti i dag har att förfoga över? – Ja vad ska man säga? Det är väl den bästa trupp, på pappret, som löven någonsin ställt på isen inför en säsongspremiär. En trupp som kommer få leva med en enorm press från dag 1. Det ska bli spännande att se hur truppen kommer att formeras. Men tanke på att Hutch, Crandal, Vesel förmodligen kommer spela ihop, precis som Andersson, Wiklind och Selin. Sen har vi resterande forward där många är spelare som skulle vara i första formation i vilket annat allsvenskt lag som helst. Det känns som löven kommer ha 3 st första kedjor och en 4:e kedja.

..om du fick chansen att hjälpa Kemttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – Nu har han ju i princip satt hela truppen. Och han har överträffat mina förväntningar många gånger om. Jag har fullt förtroende för Kenttä och jag väljer att avstå från att hjälpa honom.. ha, ha!

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Jag gillar upplägget med slutspel. Men det är ändå inte bra. Men i detta korrupta hockeyland kommer vi nog aldrig få till en bra och rättvis modell fullt ut. Utan vi får nöja oss med det här. Så nu gäller det bara att gå hela jävla vägen och avancera. Det jag tycker saknas är att man ska ge två lag möjligheten att gå upp. Behåll modellen som den är idag. Men låt förlorande lag i HA finalen få en chans. De två sista lagen i SHL spelar ju om att hålla sig kvar. Förloraren där åker ur, men vinnaren borde få möta förloraren i HA finalen i bäst av 7. Då har vi nirvana, men det kommer aldrig ske, tyvärr.

Du är ju från närområdet och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Nu bor jag i Vännäsby och har små barn, så det blir mest att kolla på matcherna på tv. Men nu i sommar fyller yngsta sonen 6 år, så nu har jag köpt säsongskort till mig och mina 3 söner. Äntligen ska man få gå på fler matcher. Superkul att gå med barnen och kanske blir det gröngula hjärtan hos dom också. Nu är det bara att hålla alla tummar att det blir en säsong med publik.

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Det är väldigt sällan jag ser bortamatcher live. Jag har varit på en handfull bortamatcher när tillfälle getts, men det är inte så att jag försöker planera in att åka på bortamatcher, utan det är mer att det slumpar sig så. Är jag och jobbar i Stockholm och dom möter AIK eller Almtuna så är risken stor att jag dyker upp och kollar på matchen.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Björklöven får nog leva med favoritskapet. Den som inte tippar löven som etta tippar inte med huvudet utan med hjärtat. Främsta utmanare blir Timrå, men jag tror AIK kan vara med där också.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken? – Oj, det är svårt alltså. Hela laget består ju av spelare man ska ha koll på. Men som jag nämnde tidigare så Pontus Andreasson blir ett utropstecken. Han har gjort sin debutsäsong nu och han kommer ta nästa kliv.

Stort tack att du tog dig tid Kemppe, nu fortsätter vi räkna ned mot ispremären 3 augusti och försäsongsmatcherna. Inte sant? – Ja verkligen. Drömmen nu är att denna vidriga pandemi bara försvinner så vi kan starta säsongen i tid med fullsatta läktare.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Gröngul supporter – Kemppe

 • 9 juli, 2020 kl. 08:10
  Permalänk

  Slå gärna upp ordet ”förfördelad”. Det betyder ”orättvist behandlad”.

  Svar
  • 9 juli, 2020 kl. 18:15
   Permalänk

   Jaha, tror inte det är första gången jag använder ordet fel isåfall. Tack för rättelsen.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: