Gröngul supporter – Hägglöv

Även denna sommar har sajten Löven4Ever tagit pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag det senaste mötet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är GD-2.png

Först lite snabbfakta..

Namn/alias: Peter Hägglöv

Ålder: 32

Bor i: Stockholm

Tänker om Skellefteå och Marklunds: En typisk relation där man gärna hade varit utan den andra men ändå inte. Ett ohälsosamt förhållande. Jag avskyr däremot försäsongsjippona men kan förstå innebörden i det för yngre generationer och pengar det drar in för klubbarna.

Men nu när vi var så nära SHL sticker det i ögonen att ha en träningsmatch mot rivalerna. Men den dagen det bjuds på tävlingsmatch kommer jag nog vara den som är mest högljudd på min sektion. Sen kan reportrarna på VK gå ut och gråta i tidningen dagen efter om opassande ordval från läktarhåll.

Sedan själva frågorna:

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – En social norrlänning med massivt sportintresse som kokar ner till mina nu tio år som tränare/instruktör i fotboll på senior/ungdomsnivå. Har en massa egenheter för mig men ses nog av många som en trevlig och engagerad typ.

Hur länge har du följt Löven och vilket är ditt första gröngula minne?
– Farsan drog med mig tidigt. Men första rejäla minnet är besvikelsen över att sitta på finlandsfärjan över till Vasa 1998 (10år) och tillsammans med min far och syster försöka få tag i info om matchen mot Tälje. Tio bast och besatt men fått det återberättat att jag snabbt och tidigt uppskattade att vara på matcherna. Även om jag gärna kollade i matchprogrammet mer än matchen bitvis. Det förändrades när man fick följa med syrran och brorsan upp på ståplats.

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett djäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – Den tråkiga sanningen är att uppdraget att rädda liv går före allt och tycker man gjorde rätt som släckte ner säsongen där den var. Givetvis var det otroligt tråkigt för oss och det var lyckan för alla förlorare i SHL (Ja Oskarshamns alla fyra supportrar jag kollar på er). Minnena förra säsongen skapade är nästan mer ovärderliga för mig än att Löven ska in in och spela en SHL-säsong 2021. Vår tid kommer och det enda jag vill ha förändrat förra säsongen är statyn på Per som inte sattes upp.

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Det har blivit en hel del NHL när det åter drog igång, men i övrigt har man kunnat sysselsätta sig med att kolla på F1 som kör i en rasande takt och jag har mer behov av att lindra sportintresset än själva hockeyn. Det har blivit galet mycket e-sport och CSGO. Man följer givetvis nyheterna kring Löven slaviskt men det är första sillyn på länge man litar på sportchefen fullt ut. Inte ens första året med Per kändes såhär lugn för själen. Men det pirrar till extra i magen när sillyn kommer på Instagram.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? –  Poulin känns otroligt spännande efter matchen mot Luleå och att vi fick behålla Liss är obeskrivligt skönt. Han blev snabbt en favorit hos undertecknad, inlånet av Grundström känns också väldigt kul och måste vara inspirerande för junisarna att se en NHL-spelare in the making. Att Hellström och Rahimi återförenas är också en ynnest vi kommer få uppleva under säsongen. De lär inte få allt för många byten tillsammans men tror vi måste förstå den push de ger varandra vid träningstillfällena som sprider sig vidare i truppen. Det är ett 10+ lag vi har att ställa upp på isen och kan den harmoni som verkar ha funnits i truppen förra året smitta av sig på årets trupp så känns det väldigt tryggt. Där förlitar jag mig främst på kaptenen. 

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Tyvärr är ju Poulin skadedrabbad sedan tidigare och med Lövens tur så förutspår jag att skadorna kommer fortsätta för honom (jag hoppas inte). Men jag säger att Mantler kommer ta chansen när han får den och gör det med bravur.

I övrigt har jag så höga förväntningar på resterande trupp att ingen kan ses som ett utropstecken. Det är ett jobb som ska göras och med den skillsnivån som finns i truppen är det bara in och göra jobbet stenhårt.

Wallsson/Lahti Foto: Lucas Norlin

Vi har även fått två nya tränare i Wallsson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? –  Att vi fortsätter spela den typen av hockey Löven stod för förra året. Att de undviker dåliga ursäkter som snabb is om det inte riktigt går med oss en match och är raka utåt.  Av egen erfarenhet så om man befogar över en bra och stabil trupp behöver man inte pressa sig själv som tränare utan mer hålla koll. Har man en usel trupp behöver man en exceptionell tränare för att nå resultat. Wallsson ska självklart låta de som är extra heta spela under matcher och låta de som viker ner sig veta det. Inget daltande om att alla ska delta. Jag vill se en aktiv matchcoach och en eller två avslagna klubbor om det inte går som vi vill. 

Dina tankar om den trupp tränarna Wallson och Lahti i dag har att förfoga över? – Truppen är 10+!

..om du fick chansen att hjälpa Kenttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – Då jag tyvärr jinxar att Poulin skadar sig behöver vi en utvecklingsbar tredje målvakt. Nu gick Alexander Hellnemo till stan som inte finns och det är synd. Han hade nog fått chansen att stå i båset och tränat med laget. Jag har dålig koll på resterande målvakter som finns i Lövens system. Men skadar sig Poulin behöver Löven antingen agera snabbt på en ny förstamålvakt, även om jag tror Isak går in och gör det bra. Eller så måste vi snabbt ta in en uttalad andramålvakt. Så det skulle jag hålla koll på under säsongen. I övrigt har vi kvalité rakt igenom och inget saknas.

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Jag är absolut för en sådant upplägg inför 21/22 då det är rakare än det som varit. Men samtidigt är jag för slutspel och/eller kvalserie för nerven. Men hade gärna sett ett rakare system där  ettan i HA går upp direkt, lag placerade 2-5 får tävla i ett slutspel i bäst av 5. Samt att de de två sista SHL-lagen åker ur. Det skulle innebära att mer pengar är i omlopp för fler lag och kvaliteten på lagen och organisationerna ökar i längden, samt att organisationerna måste ha koll på hur man beter sig och inte lever ett överflödigt föreningsliv med kommunpengar. Samtidigt som jag gärna sett samma sak för div1 och HA. Mer lag i omlopp ger större intresse  – Mer pengar.

Det senaste kring ligastarten är ju att serien kommer inledas 2 oktober, när tror du ligan till slut kommer spelas inför publik? – Jag tror säsongen drar igång men stängs ner efter fem, sex omgångar för att återupptas efter en månad med större testningar. Blir det inför 500 pers är det ju magiskt men tror vi jobbar vidare med en 50 gräns och tycker löven nu inför Skellefteå har valt en bra väg med att sprida ut det på loge, GD samt säsongskortinnehavare och är en bra väg att gå. 

Du bor ju i Stockholm och kanske därför kanske ser mest bortamatcher på plats, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Förra året blev det alla mot AIK (sjukt tryck på de matcherna), Almtuna, Södertälje men oftast brukar jag försöka åka på en längre resa men i år blev det inte så. Jag har varit på Hästen och Karlskoga tidigare. Stort tack till Lina – lövenbruden att hon stått ut med mig i bilen när det bärsas, brukar bli lite livat.. he, he.

Ståplats H Foto: Lucas Norlin

Brukar det bli några hemmamatcher live i A3 Arena eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Förra året blev det en – mot Modo i slutspelet och planerade in att se några till men det blev ju som det blev. Köpte Slutspelskortet och förlängt det inför denna säsong till säsongskort så får äntligen kalla mig säsongskortinnehavare igen. Tänkte ge ut den till vänner när jag inte kan gå, men nu när jag jobbar från Umeå under coronatider hoppades jag ju att jag skulle få gå på någon match iaf. Vi får se hur det blir med det och ifall man vinner någon lott? När jag är i stan blir det med vänner eller på Brödernas på söder. Riktigt fint ställe med riktigt bra käk, trevlig personal och rekommenderas till alla Stockholmare som vill se Löven (när bajen inte spelar)

Har du några tankar eller planer på när du hoppas kunna se laget i A3 Arena nästa gång? – Jag hoppas kunna hänga mycket i Umeå under hösten / vintern under coronatiderna då jag jobbar hemifrån. Jag hoppas att publikbegränsningarna släpps efter nyår och man får sänka en bägare på ladan igen och gå på hockey. Det ser jag verkligen framemot.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Är vi inte uppe och nallar på poängrekordet från förra året är det något som inte fungerat. Vi tappade poäng i matcher vi inte skulle förra året och då vi bytt upp i backbesättningen rejält så bör vi klara av att hota poängrekordet. Löven tar förtaplatsen. Dahlén kommer dansa Timrå till en stark andraplats och Modo trea. Norrlandsfönstret äro åter starkt. AIK bubblare antingen uppåt eller neråt. Men Weigel – Holm kommer göra mycket poäng.

#44 Olle Liss Foto: Lucas Norlin

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken? – Utropstecknet förra året var ju Andreasson. Så han kommer jag hålla extra mycket koll på och nu när Grundström är på plats för lånet tycker jag man ska hålla honom under sin lupp. Men i övrigt får nykomlingarna kriga till sig den respekt som de från förra årets trupp fick. Ser framemot att se Liss framförallt. 

Såg du matchen mot Luleå, vilka var i så fall dina spontana tankar kring det du såg? – Det märktes att Luleå hade mer matchtempo i benen, vi drog på oss mycket utvisningar då vi var två, tre skär efter men det är fullt normalt när man möter ett lag som spelat fler matcher. Tycker det såg bra ut och spelet ut från zon var trevligt att se. Kul att få något mål framåt också men det är ju klassskillnad och det syns främst på Klasen kontra resten i Luleå.

Stort tack att du tog dig tid Hägglöv, nu fortsätter vi räkna ned mot fler försäsongsmatcher och då mot Marklunds närmast. Inte sant? – Tack själv, frekvent läsare av er blogg och era sociala medier. Ser framemot att ses på hallen efter nyår då?  

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: