Gröngul supporter – Fakespear

Med tanke på att laget numer är fulltalig, har återsamlats efter den egna träningen och även gått på is och kommit i gång med en del träningsmatcher tänkte jag att det kan väl vara kul att fortsätta kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför stundande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag nästa del i denna porträttserie som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Fakespear
Ålder: 41
Bor i: Järna
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Oavsett hur bra prestationer lillebror gör, så är han alltid lillebror.

Sedan själva frågorna:

Hej Fakespear, hur är läget så här i slutet på silly season, med avklarad ispremiär och även några träningsmatcher på kontot? – Det känns bra sommaren har varit olidligt varm, men nu börjar det snart bli gröngult ute och då mår man ju som bäst!

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? Fotboll i all ära, men det är inte hockey. Hängt med på vad sillyn har att komma med. Sedan finns det en hel del matcher inspelade under senaste säsongen. Sista perioden i första hemmamatchen mot Leksand, första perioden hemma mot AIK i grundserien (första matchen tror jag det var) samt sista perioden mot Pantern i slutspelsserien har varit favoriterna. Riskas glädje efter kvitteringen till 4-4 är något att komma ihåg.

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? Jag bor i en familj med tre döttrar och fru, det enda stora gemensamma intresset är ishockey! Produktchef för världens bästa mediahanteringsverktyg, där flertalet sportklubbar finns bland kunderna. Uppvuxen strax söder om Foppaland men jag var några år för ung för att spela mot honom, så min största hockeymeriter är nog att Stefan Öhman gjort mål på mig. Har alltid var ett stort hockeyfan för det har precis rätt nivå av action och statistik.

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? För det första, jag är ingen riktigt Lövenfan. Okej, jag följer allt som skrivs om Löven, ser alla träningsmatcher och seriematcher, men det är ingenting “För evigt för alltid”. Det började på 80-talet, min pappa höll på Björklöven som västerbottning han var. Och jag blev väl medryckt där strax innan SM-guldet. Men sedan har jag svikit Björklöven både en och två gånger. Först åkte de ju ur och då ens kompisar håller på Modo, ens familj på mammas sida hade årskort i Kempis, så ja blev man lite Modoit. Sedan var det 5femår i Luleå under 90-talet för studier. Och Hockey känns ju bäst från ståplats, så där spenderade jag några år på Luleås hemmastå. Några år senare träffade jag hon som senare skulle bli min fru – Och hon höll på Björklöven. Så det kändes som jag hittade hem efter det tillsammans med uppgången till Hockeyallsvenskan så har intresset växt.

Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom?Jag var ju själv målvakt, så det är ganska givet, Göte!

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? – Efter att ha följt Gunnar under den gångna helgen med kommenterade i Vaasa Cup så är svaret väldigt enkelt, Fredric Andersson. Får känslan att han är en jättebra ledare om verkligen kan få med sig laget. Har stora förväntningar att en frisk Fredric Andersson kan göra mycket för Björklöven.

Du är ju inte från stan och kanske därför ser mest bortamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? Det brukar bli lite bråk om vilka som får åka, oftast är matcherna för sent för minstingen i familjen, så det brukar bli några stycken i närområdet.

Är det någon av de andra arenorna som sticker ut på något särskilt sätt, alltså den allra finaste respektive den allra sunkigaste? – Jag gillar Scaniarinken, ibland åker jag dit bara för att se en random-match om jag har möjlighet. Tyvärr så har det inte varit speciellt bra drag där senaste säsongerna, men de verkar få ihop något till denna säsong, så det kanske blir fullsatt några gånger.

Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? – Har redan varit inne på Riskas glädje. Fast Riskas glädje var ändå litem jämfört med Bergmans glädje då han fick döma bort Björklövens mål i Slutspelsserien mot SSK. Den svider än och tyvärr mår jag dåligt när jag tänker på det (fast nu gjorde jag det och då kan ni läsare också få lida lite).

Fakespear minns Filip Riskas glädje från förra säsongen, vad minns du? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? I ärlighetens namn vet jag inte om jag vill till SHL. Vart är glädjen i SHL? Klappor och affärsmän som jag själv som tar med kunderna på lite kvällsunderhållning. Det är mer hjärta i Hockeyallsvenskan och om några år så kommer produktionerna därifrån vara helt okej. Fast visst drömmer jag och visst känns det som att Björklöven kan vara redo snart, men det är små marginaler.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Kul för de spelare som fått tagit steget upp, hoppas de lyckas och får spela, annars känns det helt absurt att de byter. Nyförvärven känns spännande, inga flashiga transatlanter som Västervik värvar, men vi kommer bli jobbiga att möta. En av seriens största och tyngsta trupper (bara Pantern som är större) och det kommer bli många poäng som jobbas in, snarare än spelas in.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? – Mattias Pettersson, klart viktigast, han måste lyckas för att Björklöven skall lyckas. Sedan har jag höga förväntningar på Cruseman och Lundberg, men de kan misslyckas och ändå Björklöven lyckas.

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga? – Ifjol tippade jag dem som 5:a och det hade jag ju rätt med, jag förväntat mig bättre i år. Dock så ser jag AIK, Modo, SSK och Leksand bättre på papperet. Så mitt tips är trea.

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? – Insha’Allah – När Lindgren vill!

* * *

Det här var som sagt nästa del i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt Fakespear vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta mig gärna via e-post: thesandwich.loven4ever@gmail.com (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: