Gröngul supporter – Fakespear

Även denna sommar kommer sajten Löven4Ever ta pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag nästa möte.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är GD-2.png

Först lite snabbfakta..

Namn/alias: Fakespear

Ålder: 43

Bor i: Hörnefors sedan januari

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Min lillebror håller på laget från norr. Oavsett vad de åstadkommer så kommer de alltid vara lillebror.

*

Sedan själva frågorna:

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Efter nästan 20 år i Stockholmsregionen har jag blivit Västerbottning för första gången i mitt liv (Ångermanlänning och Norrbottning har jag provat på innan Stockholm). Då min fru kommer från trakterna så började vi fundera på detta då vi träffades, vad gör vi i Stockholmstrakten. År 2014 gjorde hon en plan på en pepparkaka – SHL 2020 – skrev hon på den. Sagt och gjort, januari 2020 flyttade vi upp hit till Västerbotten. Nu jobbar jag på distans mot företaget som finns i Stockholm, men det gör väl alla i dessa tider?

Hur länge har du följt Löven och vilket är ditt första gröngula minne? –Eftersom jag aldrig bott i Umeåtrakten förrän nu så är mina första minnen från mitten av 80-talet och Sportspegeln, eller varför inte Radiosporten. SM-guldet som 10-åring då alla kompisarna höll på Modo är förstås ett minne som etsat sig fast.

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett djäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – Jag blev sur och förbannad. Tror jag varit bitter hela sommaren, men försöker nu långsamt släppa det. Sättet NHL gör hade varit intressantare, men också ett lotteri. Vill helst inte fundera och älta detta mera. Nu släpper vi detta en gång för alla och blickar framåt mot SHL 2021.

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Inspelningsbar digitalbox är nyckeln. Då frun somnat i soffan kan man alltid starta en match från fjolåret. Alltid seger (då förlusterna togs bort i affekt vid slutsignalen).

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Det gäller att kunna släppa fjolåret och inte vara bitter. Då vi fått behålla de flesta så har väl egentligen silly varit ganska ointressant. Ska bli spännande med Possler och nu får man börja avsky Weigel igen, och dessutom tillsammans med Holm. En perfekt duo att ogilla. Jag tycker många lag värvat spännande. Mora med OSL och Wernblom, Almtuna har värvat mer namnkunnigt än någonsin tidigare. Vita Hästen har fortfarande platser att fylla och det blir svårt att ersätta Bartalis och Mikael Eriksson, men Cruseman tillsammans med Lundberg igen är väl intressant?

Sedan har vi topplagen. Skall bli riktigt intressant att se Linkan i BIK och Åkerström/Thornberg i Västerås. Timrå känns kanske som den största utmanaren då deras lag känns starkare än ifjol. Modo har värvat konstigast, och jag vet inte om det kommer bli bra eller anus. Ny tränare är alltid varningen flagga och så gäller således för Björklöven också.

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Possler nämnde jag ovan, men jag tror egentligen ingen av nyförvärven nu blir nåt stort utropstecken. De skall prestera och de skall vara bra. Den som jag hoppas överraskar som kan ses som ett nyförvärv är David Eriksson. Om Poulin är bättre än Cannata, jag är han ett utropstecken då eller är det vad vi förväntar av honom?

Vi har även fått två nya tränare i Wallsson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? – De tar sig inte an en enkel uppgift. Alla förväntar sig att de tar laget till SHL. Många gamla spelare som förväntar sig samma roll som sist. Svårt att sätta sin prägel på laget. Börjar det hacka så gäller det att de löser problemen. Jag tror de finns två vägar att gå. Till SHL eller få sparken.

Coachduon Wallsson och Lahti Foto: Lucas Norlin

Dina tankar om den trupp tränarna Wallson och Lahti i dag har att förfoga över? – Det är en trupp som jag inte tror kommer att komma sist i SHL, om de vinner Hockeyallsvenskan låter jag vara osagt.

..om du fick chansen att hjälpa Kemttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – Lagdelen laget är där det kan fattas. Dvs att tränarna får ihop laget. Sedan beror ju allting på hur det blir med NHL och korttidslån.

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Jag gillar upplägget. Det blir en vinnare och den blir premierad.

Det senaste kring ligastarten är ju att serien kommer inledas 2 oktober, när tror du ligan till slut kommer spelas inför publik? – Jag räknar med att det finns en viss publik redan vid ligastarten 2:a oktober.

Du bor ju numer i Hörnefors och kanske därför kanske ser mest bortamatcher på plats, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Eftersom jag flyttat under 2020 så har jag nu årskort för första gången. Sittplats på S!

Hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Via CMore!

Har du några tankar eller planer på när du hoppas kunna se laget i A3 Arena nästa gång? – Jag har lite dålig koll på spelschemat nu efter flytten av startdatumet. Det var ju tänkt att börja borta mot Wilda Wäsby, och sedan hemma mot Västervik. Så jag säger Västervik den 4:e Oktober!

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Håller fullständigt med. En annan utmanare är Björklöven själva, dvs “grillor” i huvudet.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken? – Jag tycker inte det finns något att nämna här. Vi vet vad alla gamla spelare går för. Andreasson tror jag är vår förstecenter då slutspelet börjar.

#96 Pontus Andreasson Foto: Lucas Norlin

Stort tack att du tog dig tid Fakespear, nu fortsätter vi räkna ned mot försäsongsmatcherna. Inte sant? – Japp, i morgon torsdag den 3:e september så får jag äntligen se en.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: