Gröngul supporter – Evelina

Även denna sommar kommer sajten Löven4Ever fortsätta ta pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag nästa möte i denna serie.

Först lite snabbfakta

Namn/alias: Evelina

Ålder: 34

Bor i: Umeå

Tänker om Skellefteå och Marklunds:  Ett lag jag gärna ser löven möta inom en snar framtid. Saknaden efter riktiga derbyn är stor.

*

Sedan då själva frågorna:

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Jag lever i Umeå med min man och mina två söner Sebastian och Casper. Fritiden ägnas åt att umgås med barnen och njuta av sommaren just nu. I övrigt älskar jag djur i alla dess former och är en flitig besökare på hippologum i Umeå men även travbanan när det inte är coronatider…

Hur länge har du följt Löven och vilket är ditt första gröngula minne?
Skulle väl säga att jag följt Löven i ca 20 år. Gick första gången med min dåvarande granne och bror. Sasja var den som jag alltid kommer komma ihåg och aldrig kommer glömma…

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett djäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – Tanken efter matchen mot Modo i den andra omgången ger mig än idag rysningar. Jag är helt säker på att vi slagit ut Modo och sedan Oskarshamn utan några större problem. Vi var förbaskat bra och säsongens avslutning var vedervärdigt, men fullt förståeligt på grund utav viruset.

Foto: Lucas Norlin

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Alltså, jag har mest umgåtts med vänner och familj och försökt ta det lugnt tillsammans och njuta av sommaren. Men nu de senaste veckorna har längtan efter en ny hockeysäsong börjat komma och jag längtar efter den speciella lukten i en ishall.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Att Kenttä ännu en gång har lyckats. Vi har fått behålla det mesta av stor vikt och kryddat truppen med spelare jag tror kommer fylla luckorna efter förra årets spelartapp. Däremot är jag lite orolig ifall vi hittat rätt på målvaktssidan, ifall Poulin inte är helt hundra efter sin operation förra året. Men troligen har Kenttä hittat helt rätt återigen .

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Helt klart Gustav Possler. Får han en lugn start och ingen press tror jag han kan göra 40 poäng .

Vi har även fått två nya tränare i Wallsson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? – Stora förväntningar, tror de kommer lyckas till 100%. Wallsson har den rutin vi behöver och är en bra coach vilket han bevisat flera gånger. Lahti kan kännas lite som ett osäkert kort men tror han kommer lyckas.

Dina tankar om den trupp tränarna Wallson och Lahti i dag har att förfoga över? – Oj, det kan inte vara ett helt enkelt jobb med så många bra spelare och där alla ska ha speltid. Men de har säkert en bra plan att jobba utifrån.

..om du fick chansen att hjälpa Kemttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – Hmm..en svår fråga, men en retsticka till bredvid Hutch…alltså någon som kan reta upp motståndarna till max.

#90 Alex Hutchings Foto: Lucas Norlin

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Inge vidare. Förvisso alltid en rullians på lag men tyvärr får ju lagen inte samma chans som tidigare. Hade gärna sätt att det laget som förlorar den allsvenska finalen får möta förloraren mellan SHLs två sista lag. Men har ingen aning om hur ett sådant system skulle vara..

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Inte riktigt alla men runt 10-15 st. blir det nog. Har ju barn och familj så livet kommer imellan ibland.

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Nja, är jag med mannen i Stockholm kan det bli någon match där i trakten.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Jo, men håller nog med om den rankingen.. Gissar på oss i topp givetvis, men Timrå och AIK är nog med och slåss där bakom.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken? – Possler, tycker jag är ett utropstecken.. Vesel känns viktig och Liss är det oxå.. sen tror jag Plant kan överraska på backsidan!

#28 Adam Plant Foto: Lucas Norlin

Stort tack att du tog dig tid Evelina, nu fortsätter vi räkna ned mot ispremären och försäsongsmatcherna. Inte sant? – Absolut, nu räknar vi dagarna..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: