Gröngul Supporter – Evelina Öfverström

Med tanke på att laget med nästintill spikad trupp numer gått på semester (eller egentligen då träning under eget ansvar), tänkte jag att det kan väl vara kul att fortsätta kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför kommande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.


I dag del 4 i denna porträttserie som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Evelina Öfverström
Ålder: 32
Bor i: Umeå
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Blä, alltid lillebror.

Sedan själva frågorna:
Hej Evelina, hur är läget så här i slutet på silly season men med ett par veckor kvar till ispremiären? – Finnemang, är hemma med barnen och njuter av sol och bad ute på Holmön. Det är lite svalare där än i Umeå.
Hur gör du för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? Inte så svårt den här sommaren som är så pass varm. Annars brukar jag räkna dagarna i slutet av sommaren. Den här sommaren har vi ju även haft fotbolls-VM att följa. 
..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation: Oj, jag är en glad och smått galen mamma till två småttingar på 2 och 4 år. Har en man som håller på AIK, inte Skellefteå då men det förstod väl alla. I övrigt så pluggar jag till förskollärare, är inne på andra terminen och älskar det. På fritiden är jag gärna i stallet eller läser en bok eller två. Det var lite kort om mig. 
Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? – Ja det började 99/00 kommer knappt ihåg varför jag följde med men tror det var grannen som frågade om jag ville följa med honom, jag gjorde det och var sedan helt fast. Gick lite sporadiskt de första åren men köpte sedan säsongkort och hade det ända fram till 2010 då jag flyttade till Stockholm och bodde där i drygt sex år innan vi flyttade upp igen. Samtidigt som vi flyttade upp skaffade vi självklart säsongskort igen.
Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom?Jag har en speciell som jag fastnade för direkt jag gick på hockey för första gången och det är väl som för många andra Alexander ”Sasja” Beliavski. Han var en stor anledning till varför jag började gå.
..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? – I nuvarande trupp står det mellan Alexander Hellström och Cody Murphy.
#14 Cody Murphy jublar ett mål för säsongen, hur många tror  du det blir kommande säsong? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna
Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Brukar försöka se de flesta, men våra barn är väldigt kvällströtta så vi missar de som inte mina föräldrar kan sitta med barnen. Men alla helgmatcher går vi. Annars brukar vi gå varannan match så jag missar väl i det stora hela var tredje match kanske. 
Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar borta? – Har varit väldigt flitig förut om åren men inte nu längre. Är vi i Stockholm blir det ju att passa in det när de möter AIK.
Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? – Måste vara när jag och min man, vi står alltid i klacken och vi möter Leksand i början av december. Han står och psykar deras målvakt, Tex Wiliamsson, i tredje perioden gör Löven 4-0 och Tex vänder sig om och vinkar upp till oss. Det var lite småkul. Men annars var ju matcherna i slutspelet de roligaste och vändningen mot pantern var grym. 

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistikt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? – Klart det är realistiskt. Det är inte enkelt men vi har absolut stor möjlighet att ta oss. Främst för att vi har kunnat bygga upp en stabil grund ekonomiskt så jag tänker inte sluta drömma. 

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Är lite orolig offensivt men tror att Löven kommer bli oerhört svåra att slå i höst och vinter.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? – Alexander Hellström med sitt hjärta såklart, Sebastian Selin med sin fart om jag sett rätt och sen tror jag att August Tornberg kan lyckas bra i Löven. 

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga? – Runt trea till femma någonstans. Det rycktas ju om några spelare på väg in så svårt att säga ännu. 

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? – Oj svåraste frågan. Det är så mycket som ska stämma under säsongen. Men inom tre år säger jag. 

Stort tack att du tog dig tid Evelina, nu fortsätter vi räkna ner mot såväl ispremiär som de kommande träningsmatcherna!

* * *

Det här var som sagt del 4 i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt Evelina vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta mig gärna via e-post: thesandwich.loven4ever@gmail.com (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: