Gröngul supporter – Deven

Även denna sommar kommer sajten Löven4Ever ta pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag nästa möte.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är GD-2.png

Först lite snabbfakta..

Namn/alias: Deven Löveneke 

Ålder: 39 år sägs det. 

Bor i: Norrlands huvudstad 

Tänker om Skellefteå och Marklunds: En stad som inte finns och en klubb som saknar det mesta..  

Sedan själva frågorna: 

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Jag är en idrottsintresserad 4-barns pappa som följer det mesta inom sportens värld, men hockey ligger närmast om hjärtat. Jag gillar att fiska när tillfälle ges.

Hur länge har du följt Löven och vilket är ditt första gröngula minne?
– Jag har ett vagt minne från 2-3 års ålder att min pappa kastade upp mig i luften varje gång Löven gjorde mål.. Men mitt första ”riktiga” minne är firandet av SM-guldet. Då jag som 6:årig grabb fick komma ner i omklädningsrummet efteråt och få hela lagets autografer och se alla dessa svettiga hockeyspelare. Vi bodde granne med Hasse Edlund på den tiden så han ordnade så att jag fick komma in.

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett djäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – Säsongen var magisk hela vägen fram tills det roliga skulle börja…

Till en början så hade jag svårt att hantera all frustration.
SIF kunde i min mening gjort femtioelva andra lösningar som hade varit bättre än den dom slutligen tog. Jag är ofta inte så långsint som person men än i dag är det svårt att acceptera SIFs beslut och framförallt tillvägagångssättet, varför så bråttom att ta ett beslut..

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Med fyra barn är det inte svårt att få tiden att gå. Men jag har skrivit av mig en del på den FB-grupp som jag skapat. Jag har alltid tyckt om att diskutera hockey med likasinnade.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Jag tänker så här.. I en drömvärld så skulle jag gärna haft kvar Cooper det är väl den spelare som vi kanske kommer att få svårast att fylla luckan efter. Övriga spelare som vi tappat har vi uppgraderat positionen med ersättarna. Om någon skulle ha sagt till mig i april att vi i mitten på augusti skulle ha ett bättre lag på pappret än det laget som vi avslutade säsongen med så skulle jag tro att den personen hade rökt något olämpligt..

Jag menar vem skulle i sin vildaste fantasi tro att vi skulle få behålla Crandall, Hutch, Vesel, Liss, Ottosson. m.fl. Lägg till att vi på pappret får in ett monster mellan stolparna och kan bara Poulin anpassa sig lika snabbt som Cannata gjorde till större rink och spelsystem mm, så kommer vi ha en klassmålvakt i kassen som kan vara skillnaden mellan att gå hela vägen eller inte. För att inte tala om backsidan.. Vilket lyxproblem att plocka ut och matcha sex backar..

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Possler, med rätt spelare runt sig kan han nog bli en sevärdhet i A3.

Vi har även fått två nya tränare i Wallsson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? – Helt sjukt att vi som klubb i andraligan kan kontraktera en så välmeriterad tränare…men är det något som jag börjar förstå så kan man lita på en sak och det är att med PK som sportchef kan allt hända! Lahti har jag noll koll på.

Dina tankar om den trupp tränarna Wallson och Lahti i dag har att förfoga över? – WOW,  vilket lag som vi kommer ställa upp med vid säsongstart.. Nu gäller det bara att dom nya spelarna kommer in i gruppdynamiken och trivs på sidan om hockeyn i staden och privat. Jag tror inte det finns något lag i HA som kan mäta sig när det kommer till dom övriga förutsättningarna för spelarna.. (kanske Modo bitvis).

..om du fick chansen att hjälpa Kemttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – Jag hade inte tackat nej till en Carl Grundström om säsongen där borta på andra sidan pölen inte kommer i gång.

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Skandal! Jag har alltid förespråkat att det lag som vinner underliggande serie skall gå direkt upp utan kval. Det funkar ju fint i fotbollen så varför skulle det inte kunna funka i hockeyn. Men nu är det som det är.. Jag tycker det är synd att inte vi inte kan få två platser att slåss om. Förloraren av HA finalen borde få kvala mot vinnaren i playout i bäst av 7.. det hade varit en bättre lösning.

Det senaste kring ligastarten är ju att serien kommer inledas 2 oktober, när tror du det då blir med publik? – Ska jag vara ärlig så kan det bli en hel säsong utan publik. Då vi svenska verkar ha svårt att följa dom direktiv FMH har.. Jag har sett väldigt många uteserveringar, badstränder, köpcenter mm som varit packade och inte följt 2 m avstånd mm. Vill det sig illa så kan det dröja till 2021 innan vi får uppleva hockey i A3. Jag hoppas dock att jag har fel!

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Minst 10-15 matcher ses live på A3. Men med fyra barn varav två st små och livet i stort så är det inte alltid lätt att komma loss på speciellt på veckodagarna..

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Målet är att se minst en bortamatch på plats. Föregående säsong blev dock första på väldigt länge som jag inte såg någon match från bortastå. Jag följer alla matcher som jag inte kan närvara via C-more.

Löven vs Timrå Foto: Lucas Norlin

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Med den trupp som Löven förfogar över kan vi inte ha några andra förväntningar är 1:a platsen, dock tror jag att vi kommer få hård konkurrens av Timrå. Övriga lag kommer vara 10-talet poäng efter oss i tabellen.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken? – Som gammal målvakt måste jag säga Poulin. En annan är ju Norbe en tredje Possler. Du kan nästan rabbla upp hela laguppställningen..

Stort tack att du tog dig tid Deven, nu fortsätter vi räkna ned mot  försäsongsmatcherna. Inte sant? – Självklart! 

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: