Gröngul supporter – Deven Löveneke

Med tanke på att laget numer är fulltaligt, har rivit av alla träningsmatcher och inför den stundande premiären mot MODO kan det väl vara kul att fortsätta kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför stundande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag nästa del i denna porträttserie som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Deven Löveneke
Ålder: 37
Bor i: Umeå
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Väldigt enkel släktforskning i en stad där alla är släkt med alla. Måste vara svårt att komma in i samhället som nyinflyttad…

Sedan själva frågorna:
Hej Deven, hur är läget så här i slutet på silly season, efter spelade träningsmatcher och premiären mot MODO i sikte? – Det är bra nu är det bara några timmar kvar innan säsongen 18/19 börjar på allvar. Så det känns väldigt bra. Skönt att dra igång med lapp på luckan!
Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånaderna? – Jag har varit pappaledig Juni-Aug så mycket bad, glass och sol har det blivit för att stilla abstinensen. Ju närmare ispremiären har kommit ju mer smyger hockeyn sig in i vardagen.

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – En hockeytokig snart 4-barns pappa (vilken dag beräknas 4:de barnet komma). Med ett stort gröngult hjärta, som brinner för ishockey och Löven.

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt läget? – Min pappa tog med mig första gången när jag var 1 år, 1981 sedan dess har jag varit fast.. Jag började själv spela hockey i 4:års åldern och numera står jag och mina barn på H nästan varje match. Det ska mycket till för att jag ska missa matchen helt antingen ses den live eller via Cmore om jag inte kan vara på plats.
Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? – Oj, det var en svår fråga, det går inte att bara välja 1 spelare. Sasja är definitivt ena av dom. Lasse Karlsson var en annan favorit när jag växte upp. Palmebjörk & Hellström för deras stora lövenhjärta att komma hem och hjälpa löven väger stort. Men som gammal målvakt måste jag säga att det var häftigt att se när Raycraft var här och lirade med oss en målvakt som man följt i NHL. Ja du ser det är omöjligt att välja bara 1spelare för mig.

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? – Måste få ta två, både Messy och Hellström för deras hjärta och offervilja.

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Förr om åren missade jag inte någon match, men nu har det blivit lite svårare att följa alla matcher som är på vardagarna när man har barn som går i skolan, det blir lite sent att ta med dom men jag försöker se minst 15-20 hemma matcher på plats å resten i tvsoffan.
Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar borta? – Förra säsongen var med på 2 eller 3 bortamatcher och resten följde jag via Cmore.
Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? – Hur snabbt det svängde i tabellen förra säsongen, varje gång vi hade chansen att verkligen haka på toppen så förlorade vi 2-3 matcher å sen började vi jaga på nytt. Kan vi hitta en jämnhet till denna säsong å undvika dipparna samt få ihop laget så blir vi väldigt farliga.

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? Så länge vi tar kliv framåt både som klubb och lag så lever drömmen om att spela i högsta ligan. Många som står på H idag var inte födda när löven spelade i Elitserien sist och jag hoppas jag får uppleva den känslan igen innan jag fyller 40.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Innan SCA cupen var jag lite orolig, jag kunde inte se vem som skulle producera framåt men allt eftersom så har det växt fram spelare som tar ansvar på ett sätt som jag inte trott. Målvaktsidan är väl det enda frågetecknet som återstår.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? – Målvakten som får förtroendet, Hellström, och Oskar Stål Lyrenäs blir viktiga i vinter.

Hur tycker du det sett ut så här långt i träningsmatcherna? – Både och, precis som en försäsong ska se ut.. Man vill ju inte att laget ska gå för bra på försäsongen för det skapar hybris hos många. Viktigt att behålla ödmjukheten och att ge 100% i varje byte.

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga? 3:a Efter Gnaget och Lyxfällan IF. Om vi får ordning på målvaktsspelet.

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? – Snart hoppas jag!

Stort tack att du tog dig tid Deven, nu blickar vi fram emot premiären mot MODO inte sant..?Absolut, sjung högt sjung stolt!

* * *

Det här var som sagt nästa del i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt Deven vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta gärna bloggen via e-post: (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: