Gröngul supporter – Daniel

Med tanke på att laget numer är fulltalig, har spelat samtlig träningsmatcher tänkte jag att det kan väl vara kul att fortsätta kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför stundande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag nästa del i denna porträttserie som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Daniel
Ålder: 18
Bor i: Umeå
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Hoppas vi möts inom en snar framtid i serie sammanhang, varför inte peta ut dom ur SHL i slutet av denna säsongen?

Sedan själva frågorna:

Hej Danne, hur är läget så här i slutet på silly season, efter spelade träningsmatcher och premiären mot MODO i sikte? – Tja, längtan är enorm, kan inte vänta tills Fredag när man såklart står på H och hejar fram vårt lag till en nionde raka seger mot MODO!

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? – Jadu… det har varit svårt. Fotbolls-VM lindrade ju under en kortare tid men annars har det blivit mycket läsande på bloggen och gröngult, och så har jag kollar på klipp från youtube och kollat in lite spelare på EP.

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – En väldigt sportintresserad kille som har Björklöven i sitt hjärta, studerar naturvetenskap på gymnasiet och lirar innebandy på fritiden, och jag är såklart så ofta jag får möjlighet på björklövens matcher.

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? – Så länge jag kan minnas… Jag har varit på matcher sedan barns ben och har alltid haft gröngult i hjärtat. Varför skulle man inte fastna för Björklöven är ju frågan! Jag följde med min pappa på hockey en hel del som liten och har varit förälskad i klubben sedan dess, och sedan måste jag få hylla publiken också, hockey-Sveriges bästa publik, alla ”experter” säger att Leksand har bästa publiken, men förutom det mäktiga ”vita havet” så är de sämre på alla plan!

Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? – Jag var ju inte med på tiden med Sasja och SM-guld åren, men som ung var Mats Lavander en stor förebild och min favoritspelare och det var riktigt synd att comebacken i björklöven blev misslyckad. Sedan var det ett antal spelare som gjorde en sak som för mig är väldigt speciellt, då tänker jag speciellt på två spelare, Acke och Palmebjörk som gick från en högre liga till Björklöven i div1 och hjälpte Björklöven tillbaka på banan och upp i HA, det är klubbhjärta på riktigt!

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? – Acke är en av de framförallt för det jag nyss nämnde och älskar också hans spelstil, förhoppningsvis får vi se några ordentliga tacklingar och någon fight för att markera att ”oss jävlas du inte med” och för att väcka laget. Murphy är en annan favorit som jobbar stenhårt och har ett stenhårt handledsskott, hoppas han får till det den här säsongen och att poängproduktionen som inte varit den bästa under försäsongen kommer igång under grundserien, transatlanter brukar ju ha en förmåga att prestera när det gäller på riktigt. En annan spelare som är potentiell publikfavorit hos mig och alla andra är OSL, grabben verkar ha ett sjukt skott, hoppas han använder det under hela säsongen som under de två sista träningsmatcherna!

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Innebandyn tar upp en del tid som gör att jag inte kan gå på alla matcher, men 10-15 matcher per grundserie får jag nog ihop.

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar borta? – Derbyt mot MODO brukar jag alltid åka till, men det kanske inte räknas som bortamatch när lövenklacken låter dubbelt så mycket som MODOs. Resten av matcherna ser jag på C More så gott jag kan.

Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? – Messys solomål och Granlunds tackling som sedan ledde till ett mål sitter fortfarande på mina näthinnor. Men om man får ta från fd lövenspelare som gjorde mål mot löven måste jag säga att Jesper Thörnbergs mål mot oss när han liggande i luften mellan två spelare drar Werner och gör mål, det var ett helt sjukt mål.

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? – Framförallt känns det viktigt att ekonomin behålls stabil samtidigt som man försöker satsa sportsligt. Jag är ett stort fan av kontinuitet och historiskt så är det även rätt väg att gå. Känns som att organisationen går helt i rätt riktning och har inte varit närmare SHL klass på många år.

När det gäller chansen om SHL har nya kvalsystemet varit hårt kritiserat, men som det hittills har sett ut så fungerar det ju samtidigt som matcher mot samma lag varje gång har en tendens att bli betydligt roligare matcher med mer känslor. Jag är förhoppningsfull att björklöven ska tunna ta steget inom en snar framtid, men det krävs en säsong där spelare tar kliv och allting klaffar för att det ska ske.

Snabb kritik mot nya ekonomiavtalet, känns helt fel att Luleå ska kunna köpa ny ljus- och ljudanläggning för miljontals kr medans HA-klubbar måste vrida på vart enda öre, en bättre fördelning leder inte till sämre högstaliga utan till att HA blir mer konkurrenskraftig mot andra Europeiska ligor.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Jag kommer framförallt sakna Farley och Ottosson men samtidigt känns det viktigt att Fagge får bygga ett lag efter sin spelidé och det blir nog bäst så, jag är förhoppningsfull.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? – Som Oskar Ståhl-Lyrenäs sett ut på slutet så kommer han nog bli otroligt viktig, och det kommer många andra nyförvärv bli också, Acke, Wiklund, Söder, Pettersson osv. Den allra viktigaste får jag nog säga är Mattias Pettersson, inte för att han på förhand är den bästa spelaren utan eftersom målvaktssidan är det stora frågetecknet på förhand och det är viktigt att han kliver fram och visar att han kan vara den förstamålvakten som löven behöver, såklart så har Masse samma förhoppningar och större potential, men Pettersson är på förhand den som ska vara ettan. Men jag ser på nyförvärven som en uppgradering av bredden och inget nyförvärv som kommer bli avsevärt mycket viktigare än något annat.

Hur tycker du det sett ut så här långt i träningsmatcherna? – Hardy har imponerat mest av alla, hade inga förväntningar på honom men som det har sett ut så tar han nog en topp6 backplats. Sedan hoppas jag Emil Lundberg och Cody Murphy får i gång produktionen, har förhoppningen att den duon med Jacke Andersson, Cruseman och Selin ska göra minst närmare 30 p vardera, något som inte känns omöjligt. Sen är det svårt att veta, vi har mött en HA-motståndare och vann med 3-0 resten av mötena säger inte så mycket om hur det kommer se ut under säsongen utan är mer till för att tydligt se sina brister för att kunna förbättra de.

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga? – Jag tror att det kommer vara fem lag som slåss om de två förstaplatserna och bland dessa lag räknar jag oss, däremot så är det oklart om det blir en första eller femte plats.

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? – Som jag nämnde tidigare så måste allt klaffa den säsongen, om OSL, Pettersson, Peterson m.fl. utvecklas till toppspelare samtidigt som andra håller bra klass och med bra lagmoral så kan det mycket väl bli den här säsongen men det kan lika gärna dröja ytterligare tio år.

Stort tack att du tog dig tid Danne, nu blickar vi fram emot premiären mot MODO, inte sant..? – Tack själv! Ja, verkligen, abstinensen är total!

* * *

Det här var som sagt nästa del i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt Daniel vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta bloggen gärna via e-post: (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: