Gröngul supporter – Daniel

Även denna sommar kommer sajten Löven4Ever fortsätta ta pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag nästa möte.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är GD-2.png

Först lite snabbfakta..

Namn/alias: Daniel

Ålder: 45 år

Bor i: Haparanda

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Laget norr om Umeå nämner jag inte med namn.

*

Sedan själva frågorna:

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Jag är en livsnjutare och soffsportare.

Hur länge har du följt Löven och vilket är ditt första gröngula minne? – Jag har följt Löven lite lätt sedan 1981, men från 1984 har jag följt Löven nästan allt som gick att läsa om och de dom visade i sporten i tv.

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett djäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – Mina tankar om föra året första tanken när jag fick besked att säsongen är över var att det får inte vara sant. Det tog superlänge att lägga det bakom mig. För innan de kom ett fucking virus som förstörde Lövens fantastiska säsong fram till dess var det helt enkelt underbart att få följa Löven jag hade den äran att vara på plats i A3 vid två tillfällen de var ju en magisk känsla.

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Följt silly seson på alla hockeysidor på nätet.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – En uppgradering av förra säsongens upplaga av Löven. Med Palmquist nu presenterad har Löven enligt mig ett lyxproblem på backsidan. Den känns uppgraderad jämfört med i fjol. Av de från förra årets upplaga av Löven är det endast Joe Cannata och Brian Cooper som jag saknar.

#12 Brian Cooper Foto: Lucas Norlin

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Jag tror att Gustav Possler kan visa varför han har fått chansen att få spela i SHL och SM Liiga.

Vi har även fått två nya tränare i Wallsson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? – Wallson vet jag att han kan få ett lag att agera som ett lag. Lahti är okänd för mig.

..om du fick chansen att hjälpa Kenttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – En powerplay back med ett skott som ständigt är ett hot.

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Jag hoppas på en ny triumfsäsong, men jag gillar inte det nya upplägget på slutspelet där hela 10 lag kan nå SHL. För då är det kanske inte det bästa laget som går upp. Utan jag hade velat se att endast seriesegraren går upp och 2:an får kvala mot den som hamnade på näst sista plats i SHL. Och dem som blev sist i SHL åker ur SHL.

Det senaste kring ligastarten är ju att serien kommer inledas tidigast 1 oktober, när tror du ligan till slut inleds och tror du det då blir med publik? – När det blir tillåtet med publik.

Du bor ju i Haparanda och kanske därför kanske ser mest bortamatcher på plats, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Det blir tyvärr inte så många som jag har önskat.

Brukar det bli några hemmamatcher live i A3 Arena eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Ja, jag brukar försöka se ett par matcher per säsong. Annars följer jag dem på VK live sändning från matcherna.

Foto: Lucas Norlin

Har du några tankar eller planer på när du hoppas kunna se laget i A3 Arena nästa gång? – Hemmapremiären av nästa säsong, och Väsby vore kul att se för jag gillar när Löven kör över sina motståndare likt som mot AIK när jag såg den matchen på plats i A3.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Jag tippar Löven på första plats, deras svåraste motståndare blir dem själva om dem inte klarar av det favoritskap som dem kommer att få det kan bli en belastning. Men det lag som har störst chans att utmana löven om serie segern är Timrå.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken? – Dom som kommer att bli roliga att se på i vinter är transatlanterna med Alex, Tyler, Justin. Nyckelspelare blir Kevin Poulin.

Stort tack att du tog dig tid Daniel, nu fortsätter vi räkna ned mot ispremären och försäsongsmatcherna. Inte sant? – O, ja jag ser också fram emot att pucken ska släppas

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: