Gröngul supporter – Christoffer Nabb

Med tanke på att laget med nästintill spikad trupp numer gått på semester (eller egentligen då träning under eget ansvar), tänkte jag att det kan väl vara kul att kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför kommande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag del 1 i denna porträttserie som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Christoffer Nabb
Ålder: 46
Bor i: Umeå
Tänker om Skellefteå och Marklunds: För alltid Lillebror

Hej Christoffer, hur är läget så här i slutet på silly season men med några veckor kvar till ispremiären?Hej själv. Det är varmt och gött, njuter av semester och tar det lugnt. Ishallen känns långt borta men visst, det sneglas alltid på aktuellt läge.. ha, ha!

Hur gör du för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader?Har sett på fotbolls – VM, att se hollywoodstjärnor trilla av en vindpust är ett sant nöje varje dag..

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation?Oj, en snäll och ödmjuk man i sina bästa år med en gladlynt son. Som brinner för sitt lag och lever för sin älskling!

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? Hmh.., det är nog tack vare min pappa. Han tog med mig på mina första matcher, någon gång i början av -80 talet. Minns att jag stod på ståplats som då var på långsidan och att klacken också stod på andra sidan av arenan.

Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? – Det är nog Patrik Sundström. Vet ej riktigt varför det blev just honom .. Men minns hur jag sprang ikapp honom på Umåker och bad om en autograf, aldrig varit så nervös i mitt liv tror jag.. ha, ha.

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? – I nuvarande trupp? Oj oj oj, svårt! Det beror på om jag ska gå på hjärna eller hjärta men, Cody Murphy eller Simon Backman får det bli.

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Mhm, tyvärr så har det usla spelschemat de senaste säsongerna (ingen mellandagsmatch, uselt Löven!) gjort att jag missar en del då jag reser mycket i jobbet, sen har även mina känslor ibland tagit överhand så jag orkar bara inte gå, men om jag får välja ser jag alla hemmamatcher, om jag kan!

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar borta? – Det ska väl vara fördelen då med mitt resande, att jag kan se lite bortamatcher om jag har tur. Så några stycken blir det per år. Sen följer jag som så många andra matcherna via de olika medierna som finns, dock så kanske jag väljer bort vissa i år pga ekonomiska avtal som ej gynnar Hockeyallsvenskan.

Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? – Hmh, det ska väl vara Cody Murphys avgörande i sudden mot Pantern hemma under ”kvalserien”!

#14 Cody Murphy avgör mot Pantern i A3 Arena. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? – Ja, absolut är det realistiskt. Utredningen som ska presenteras i, var det november, angående hur upp och nedflyttning bör se ut blir otroligt intressant och viktig för det som komma skall. Jag är jätteglad över att Löven som organisation gör ett så bra jobb. Men, jag är orolig att de har börjat ta sin publik för givet, i år känns det som att de inte är lika ”heta” ut emot publiken och det verkar som att de tror att ”allting löser sig, folk köper säsongskort ändå”. Så får det inte bli, de måste skärpa sig.

Även angående kommunikation utåt emot den stora massan, de får inte bara låta medlemmar eller 40-klubb etc få ta del av vad som händer i föreningen, utan det finns tusentals supportrar därute som också är förtjänta av att få info ibland. Där måste de bli bättre.

Att också ”strunta” i att få en mellandagsmatch pga., ja vad? I fjol skyllde de på att den är för svårinsåld till företagen, men, visst, där finns pengarna! Men är det någon match man ska strunta i detta så är det mellandagarna, då får man bita i det sura äpplet och arrangera matchen för publikens skull, 12 av 14 lag i serien har en match under mellandagarna, vi och Pantern som inte har det, tror inte för ett ögonblick att vi skulle ha gått minus på en sådan match!

Men i övrigt så är jag stolt över hur de jobbar, de gör ett kanonjobb, alla, och glöm inte alla ledare och människor som står i kiosker, ute på parkeringen eller som på något annat sätt bidrar till föreningen. Så, nuvarande läget är gott och det är realistiskt att tro på att det kan bli lika gott ett snäpp upp.. ha ha.

Hur tänker du spontant kring årets silly , både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Jag är osäker på hur jag ska se på denna silly. Det är synd med poänggörarna, de vi tappat. Men, jag har mer och mer börjat känna att det här laget är väldigt intressant. Om det stämmer med de två spelare som ska in så ser laget väldigt svårslaget ut, det kommer att göra ont att möta Björklöven i år. Det blir ett kollektiv men inga mönsterbrytare direkt, och där kan jag känna en saknad, den som bryter det kollektiva spelet för att göra det oväntade och avgörande målet. Så, jag tror mer och mer på en rolig säsong..

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? Mattias Pettersson i mål – Behövs två bra målvakter och jag tror Masiello kan bli riktigt bra. Alexander Hellström i försvaret – för allt han tillför med hjärta och även Kristoffer Söder i anfallet – storlek och jag tror att han tillför något som vi har saknat

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga lagen: – Jag tycker inte något av de övriga lagen direkt imponerar så jag säger, så jag inte låter som att jag har hybris.. fyra!

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? – 2019/2020

* * *

Det här var som sagt del 1 i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt Christoffer vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta mig gärna via e-post thesandwich.loven4ever@gmail.com (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Gröngul supporter – Christoffer Nabb

 • 13 juli, 2018 kl. 09:36
  Permalänk

  Trevlig och intressant läsning.

  Svar
 • 14 juli, 2018 kl. 20:41
  Permalänk

  Allt kul att höra andra lövares tankar om laget, föreningen och spelare.

  Kan ju direkt säga att det är riktigt svåra frågor. Nu är man ju inte objektiv men det känns svårare och svårare att utse enskilda spelare som favorit. Det känns mer och mer som ett riktigt lag. Utan att förringa enskilda insatser eller enskilda spelare.

  Svar
  • 14 juli, 2018 kl. 21:25
   Permalänk

   Kul att du också gillade konceptet Ray, återkom gärna med din e-post så kommer du också komma med i serien av porträtt..

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: