Gröngul supporter – Canoah

Med tanke på att laget numer är fulltalig, har återsamlats efter den egna träningen och även gått på is tänkte jag att det kan väl vara kul att fortsätta kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför stundande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag nästa del i denna porträttserie som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Canoah
Ålder: Född på det glada 70-talet
Bor i: Umeå
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Inget alls…

Sedan själva frågorna:
Hej Canoah, hur är läget så här i slutet på silly season och med några dagar kvar till första träningsmatchen? – Tackar som frågar, läget är bara bra med mig. Haft en underbar sommar med sol och bad men nu börjar suget komma mer och mer.
Hur gör du för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? – VM i fotboll har varit ett bra komplement såklart. Sen har jag umgåtts med familjen så mycket som möjligt.

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Sportintresserad i största allmänhet men kanske hockey och Löven i synnerhet. Spelade hockey själv i ungdomsåren men la dock skridskorna på hyllan i 15-16 års åldern. Har ett ganska hett temperament som dock oftast kommer fram i idrottsliga sammanhang. Hatar att förlora (förutom när jag spelar med barnen) och älskar att vinna.

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? – Min pappa ledde mig in på Björklövenspåret på 80-talet men det var nog runt 86-87 som jag blev frälst. Kunde inte se den 4:e matchen live men vi spelade in den på VHS och jag har nog sett på den inspelningen minst 50 ggr. Kunde alla tider för mål, assist och målgörare och referaten. VM-guldet från -87, där många Lövenspelare ingick i truppen, var med på samma VHS band och det har jag sett minst lika många gånger.
Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? – Väljer nog mellan eleganten ”Bullen” Hägglund, och Sasja som är en legend utan jag behöver motivera det mer.

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? – Det har ju bytts lite spelare på sistone och det kanske är enkelt att säga spelare som Hellström eller Cody Murphy. Gillar dock Erik Rainersson väldigt mycket och jag hoppas att han har haft en bra sommarträning för här tror jag att vi kan ha en riktig joker i truppen framöver!

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Det blir tyvärr inte så många som jag varje år hoppas på. Familjen går före men spelar Löven så går jag ofta runt med Cmore eller VKs livechatt i mobilen och ser matchen så. Inte så uppskattat av alla i familjen dock, haha. Har säsongskort på Ståplats H men det skulle möjligen bli billigare att köpa lösbiljetter men jag bidrar gärna med det. Satt främst på sittplats tidigare men har flyttat tillbaka till H tillsammans med några vänner. Måste ju bidra till stämningen på läktaren!
Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar borta? – Främst i mobilen, Cmore eller VK-chatten beroende på. Sista matchen live förra året var faktiskt Södertälje borta. Tyvärr slutade den matchen inte så bra. Annars så försöker jag såklart åka ner till Ö-vik när vi möter Modo. Magisk stämning varje gång.
Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? Leksand hemma i första matchen var en upplevelse. Även bortamatcherna mot Modo såklart.

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistikt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? – Jag tycker vi har ett bra läge just nu. Gillar vårt tänk i stort kring hela föreningen från juniorer till representationslag både på herr och damsidan. Vet faktiskt inte om jag ser SHL som ett måste i närtid. Hellre ett topplag i HA än ett bottenlag i SHL. SHL för såklart med sig en del positivt med ökade intäkter osv. men samtidigt är SHL en rätt tråkig liga där det verkar viktigare med klappor och sittplatspublik i slips och finkläder än läktarkultur.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Tappen var ganska väntade och det är främst Ottosson som jag kommer att sakna. Tycker att våra nyförvärv ser bra ut. Jag gillar vårt sätt att bygga laget på samtidigt som jag förväntar mig att viss spets kommer in innan första seriematchen och kanske även under säsong.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? – Hmm… svårt att välja. Hellström är dock självklar. Sedan får det bli Pettersson och Cruseman. Räknar inte Peterson men tycker det var viktigt att vi fick behålla honom också, om än på helårslån.

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga? – Mellan ett och fem, vill helst inte precisera mer än så. Ser Leksand, Modo, Södertälje och AIK som de främsta utmanarna. Dessa lag borde hamna på plats ett till fem om jag ser till nuvarande trupper och övriga förutsättningar.

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? – När SHL eller fru Fortuna vill att Löven ska spela där. Det är svårt att gå upp för egen kraft och det blir inte lättare med det nya TV-avtalet heller. Går vi inte upp inom tre år så tror jag att vi får hoppas på en utökning av serien i så fall. Men som jag sa tidigare ovan så är jag hellre ett topplag i HA än ett bottenlag i SHL. Den som vinner HA är i mina ögon svenska mästare. SHL är något annan själlös liga med en konstlad pokal.

Det var ord och inga visor. Stort tack att du tog dig tid Canoah, nu fortsätter vi räkna ner mot de kommande träningsmatcherna! – Ingen fara, tack själv!

* * *

Det här var som sagt nästa del i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt Canoah vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta mig gärna via e-post: thesandwich.loven4ever@gmail.com (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: