Gröngul supporter – Alva

Med tanke på att laget numer är fulltalig, har återsamlats efter den egna träningen, gått på is och även börjat spela träningsmatcher tänkte jag att det kan väl vara kul att fortsätta kolla runt lite bland gröngula Löven-fans hur man ser på årets silly season, tankarna inför stundande säsong och även bl.a. hur det ens från början blev just Björklöven.

I dag nästa del i denna porträttserie som bloggen hoppas kan bli rätt lång.

Lite snabbfakta
Namn/alias: Alva
Ålder: 14
Bor i: Järna
Tänker om Skellefteå och Marklunds: De är ett bra hockeylag

Sedan själva frågorna:

Hej Alva, hur är läget så här i slutet på silly season, med avklarad ispremiär och även några träningsmatcher på kontot? – Jo, tack det är bara bra.
Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under dessa sommarmånader? – Jag har följt Björklöven på Instagram och läst om de nya tillskotten i laget. Men även sätt highlights från förra säsongen.

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Om jag ska presentera mig själv så skulle jag säga att jag är en tjej på 14 år som älskar sport. Jag spelar Innebandy i Telge med äldre tjejer. Jag spelar även fotboll och älskar att titta på hockey. Jag har halva släkten uppe i Umeå och halva i Norra Karelen i Finland. Men eftersom jag bor utanför Södertälje så är jag omringad av SSK:are. Går i skolan med dem och spelar innebandy med dem. Jag hade även en presentation om Marcus ”Messy” Jonsson när jag hade muntliga nationella provet i svenska! Jag fick dock ett B.

Men om vi sedan backar bandet lite, varför fastnade du för just Björklöven och hur länge har du egentligen följt laget? – Så egentligen så började det med att jag följde med mamma och min bonuspappa till en match då SSK skulle möta Björklöven. Min mamma och bonuspappa hejade såklart på Björklöven men jag och min lillasyster hejade på SSK. Björklöven vann och jag vet inte varför men jag ändrade mig helt och hållet. Jag tog ner SSK planschen från min vägg. Stoppade undan SSK halsduken. Det var då jag började heja på Björklöven. Så jag har följt dem i snart fem år!
Vad har du för favoritspelare genom alla tider i Löven och varför är det just honom? – Min favoritspelare genom alla tider är Marcus ”Messy” Jonsson. Han är min favoritspelare för att han är en sån bra hockeyspelare. Han kämpar, han är lite överallt och han verkar vara en väldigt bra lagkamrat. Varför jag just fastnade för honom vet jag inte. Men en sak är säker, han kommer alltid vara min favorit!

..och vilken favoritspelare har du i nuvarande trupp och varför just honom? – Så eftersom att Messy fortfarande spelar i Björklöven är han såklart min favorit i nuvarande truppen.

#33 Marcus Jonsson är Alvas favorit, vilken är din? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna
Du är ju inte från stan och kanske därför ser mest bortamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Ja, eftersom att jag bor utanför Södertälje så är jag inte mycket hemmamatcher. Så jag kanske ser fyra livematcher på en säsong ungefär.
Är det någon av de andra arenorna som sticker ut på något särskilt sätt, alltså den allra finaste respektive den allra sunkigaste? – Jag har som sagt bara varit och sett Björklöven spela i fyra olika hallar. Hovet, Gränby ishall, A3 Arena och Scaniarinken. Så om jag ska utgå ifrån dem så skulle jag vilja säga att Scaniarinken är en riktigt fin och trevlig ishall. Den är väldigt fräsch och snyggt byggd.

Den sunkigaste tycker jag är Gränby ishall. Den är väldigt liten och har ingen tv-kub, vilket är väldigt tråkigt och dåligt.

Var det någon särskild match eller någon specifik situation du minns lite extra från föregående säsong? – Ha, ha, den här situationen tror jag att ingen glömt. Min favorit är när Messy Jonsson åker förbi och dribblar genom hela planen och gör mål i matchen mot Almtuna. Den kommer jag aldrig glömma!

De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? – Ja det tycker jag. Joakim Fagervall är en väldigt bra tränare och har skapat ett bra stabilt Björklöven. Jag tycker dock att björklöven måste vara bättre än vad dem var förra säsongen. Fokusera från start till slut. Då tror jag absolut att drömmen om SHL kan komma i uppfyllelse!

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Jag tycker att det är väldigt roligt att Alexander Hellström och Emil Lundberg är tillbaka i Björklöven. Två väldigt duktiga spelare som spelat i SHL är inte dåligt.

Men jag tycker det är väldigt tråkigt att Björklöven gick miste om två bra spelare. Axel Ottoson och Austin Farley. Två bra hockeyspelare som alla lag vill ha.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? – Jag tycker att Alexander Hellström är ett bra nyförvärv eftersom att han är en väldigt duktig tuff back (kommer i håg då han satt på en AIK-back). Emil Lundberg är en väldigt bra målskytt som spelat i SHL-klubbar. Han är duktig och en väldigt duktig spelare som Björklöven behöver. Jag har inte riktigt koll på några fler av nyförvärven så jag kan säga att de två spelarna är en väldigt bra investering i den nya truppen.

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du oss gentemot de övriga? – Jag tror att Björklöven kommer ta sig till slutspelet i allsvenskan och komma på en tredje plats.

Sista frågan, när spelar Löven i SHL igen? – Jag tror dem spelar i SHL om tre säsonger.

* * *

Det här var som sagt nästa del i denna serie av porträtt av hängivna Björklöven-fans, antingen någon som främst följer laget i A3 Arena eller som Söderlövare på bortaplan. Det kan så klart även vara någon som följer laget även om det är via TV, streaming eller på annat sätt om man nu inte kan se matcherna på plats.

Vill du likt Alva vara med och berätta din historia, eller om du vill tipsa om någon du tror skulle vilja ställa upp kontakta mig gärna via e-post: thesandwich.loven4ever@gmail.com (se kontakt) så kan vi det därifrån.

– För evigt, för alltid! –

Förhoppningsvis kan det här bli en serie med porträtt och det är alltid rätt intressant att ta del av andras berättelser om varför det blev just Björklöven, hur de ser på laget i dag efter årets silly season och även tankarna inför framtiden.

Inte sant?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: