Gröngul supporter – Alva

Även denna sommar kommer sajten Löven4Ever ta pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag nästa möte.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är GD-2.png

Först lite snabbfakta..

Namn/Alias: Alva

Ålder: 16 år

Bor i: Bromma, Stockholm

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Det underliggande hatet gentemot Skellefteå känns ganska givet om man är Björklöven-supporter. Samtidigt så spelar laget i Sveriges högsta liga och har tagit flera SM-guld. Skellefteå är ett bra hockeylag, det går inte att blunda för.. men det är ju Skellefteå.

Sedan själva frågorna..

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Jag är en 16-årig tjej som bor i Stockholm. Har halva släkten i Norrland vilket är en av anledningarna till att jag hejar på Björklöven. Jag gillar att umgås med kompisar och att lära.

Hur länge har du följt Björklöven och vilket är ditt första gröngula minne? – Jag har följt länge Björklöven, men eftersom jag växte upp utanför Södertälje och hade kompisar som hejade på SSK, blev det rätt naturligt och självklart för mig att heja på SSK. Det skulle som tur var få ett slut. Plötsligt måste det ha slagit mig att Björklöven var bäst och SSK-affischen skulle åka i soporna.

Mitt första gröngula minne måste ha varit en av Södertäljes hemmamatcher mot Björklöven. Hela familjen var med och alla var på tårna. När Björklöven gjorde mål flög min bonuspappa upp från sin plats med händerna upp i luften och skrek av lycka. Det var nog då jag insåg att det fanns så mycket mer där. Mycket mer kärlek. Jag kommer ihåg vad jag tänkte på väg till bilen. Björklöven vann.

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett djäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – Min första tanke var såklart att det nästan inte kunde bli värre. Björklöven hade världens chans att gå upp i SHL och inte minst skulle det avgöras mot MODO.
Men väldigt snabbt därefter fick jag en helt annan inställning.
Vi står inför en global pandemi som skördar offer efter offer. Dag efter dag. Att hockeyn i Sverige inte skulle få spelas klart, går inte att jämföra med vad som utvecklats i en sådan drastisk fart där länder stänger ner.

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Jag har hållit mig uppdaterad på både Björklövens instagram och youtube. För att få uppleva den där makalösa känslan på nytt, har jag gång på gång tittat på highlights från förra säsongen.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Spontant känns det som att nyförvärven kommer bidra med sitt bästa för att ta hjälpa oss upp igen. Det känns därmed som att Björklöven återigen har chans att utmana och visa vad de går för. Självklart har alla spelare vi tappat bidragit till historia. Viktiga pusselbitar som är svåra att ersätta. Trots det så har jag en god känsla inför nästa säsong.

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Detta är svårt. Det har tillkommit flera duktiga spelare till truppen. Jag tror dock att en av de mest uppskattade är Daniel Rahimi. En tuff back som alla vill ha. En tuff back som jag tror kommer få mycket uppmärksamhet av både gröngula fans och media.

Daniel Rahimi på isen i A3 Arena: Foto: Lucas Norlin

Vi har även fått två nya tränare i Wallsson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? – Jag har höga förväntningar på tränarna. Wallson har länge varit i SHL och vet därför vad som krävs för att nå dit. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte så mycket om Robert Lahti och hans tidigare meriter. Oavsett så tror jag mycket på duon och vart den kan tänkas ta oss.

Dina tankar om den trupp tränarna Wallson och Lahti i dag har att förfoga över? – Tankarna är lite huller om buller. Jag vill tro mycket, men samtidigt inte för mycket. Jag vill att de ska lyckas, ta sig långt och gå upp i SHL. Det har jag alltid velat. Men magen är ändå beredd på bakslag.

..om du fick chansen att hjälpa Kenttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – Jag har verkligen ingen aning. Jag förlitar mig helt på Kenttä. Hittills har han endast utgjort stordåd!

Sportchef Per Kenttä Foto: Lucas Norlin

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Min spontana tanke är: nej. Det ska vara en tävling. Man ska tävla för att nå till Sveriges högsta liga. Man ska vara bäst. Det finns därför ingen mening med att vara bäst om man ändå får chansen att kvala när du du inte är i närheten av det.

Det senaste kring ligastarten är ju att serien kommer inledas 2 oktober, när tror du ligan till slut kommer spelas inför publik? – Eftersom folkhälsomyndigheten alldeles nyligen lättat på restriktionerna vad som gäller publika arrangemang – så säger jag precis till ligastarten! Endast sittande publik tillåts just nu, vilket är bättre än ingenting.

Du bor ju i Bromma och kanske därför kanske ser mest bortamatcher på plats, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Jag brukar se ett par matcher. Både borta- och hemma. Jag bor ju i Stockholm, vilket brukar betyda två matcher i Scaniarinken och två på Hovet.

Brukar det bli några hemmamatcher live i A3 Arena eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Jag har släkt i Hörnefors, vilket betyder att när jag hälsar på, åker vi alla och kollra på hemmamatcher tillsammans. Annars följer jag laget genom att kolla på matcherna hemifrån.

Har du några tankar eller planer på när du hoppas kunna se laget i A3 Arena nästa gång? – Oftast ser jag matcher i slutet på året och möjligtvis i början på det nya. Jag satsar på det i år med om restriktionerna förblir som de är nu, eller om de ger efter ytterligare.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Jag tror att Björklöven har stor chans att leva upp till dessa tippningar. Dessutom tycker jag att hockeylagen i norr alltid är heta. Timrå likaså MODO. Lagen i Norrland tror jag kommer vara mycket taggade på revansch om vi tittar på hur det slutade sist. En HockeyAllsvenska topp beståendes av Björklöven, Timrå och Modo lär inte vara omöjligt.

Lövens kapten Andersson: Foto: Lucas Norlin

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken? – Jag tror att mycket fokus kommer ligga på nyförvärven. Däremot får vi inte glömma de nyckelspelare som tog Hockeysverige med storm. Spelarna som slog rekordet. Jag tycker det är svårt att peka ut enskilda spelare. Ett lag kräver alla olika slags spelare. Alla har sina uppgifter och tillsammans ska de skapa en trupp som tar oss upp igen. Och det gör inte enskilda spelare.

Stort tack att du tog dig tid Alva, nu fortsätter vi räkna ned mot försäsongsmatcherna. Inte sant? – Absolut, det gör vi!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: