Gröngul supporter – adlercreutz

Även denna sommar kommer sajten Löven4Ever ta pulsen på några fans för att höra deras syn på Marklunds, årets silly season och bl.a upplägget kommande säsong med ett slutspel för de tio bästa i HockeyAllsvenskan. I dag nästa möte.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är GD-2.png

Först lite snabbfakta..

Namn/alias: adlercreutz

Ålder: 36

Bor i: norra Västerbotten, i fiendens kommun

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Jag känner en hatkärlek faktiskt, de behövs ju för att derbyna ska spelas men jag vill ju inte att det ska gå bra för dem för det. Sen bor jag nära stan och känner många Skelleftebor. Det finns många sympatiska människor där också, men hockeylaget och staden kommer alltid att vara både lillebror och det enda riktiga derbyt. Det bästa vore om de var ett bottengäng i SHL och vi ett topplag.

Sedan själva frågorna:

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Vanlig småbarnspappa och sportnörd. Gillar att röra på mig själv också vid tillfälle, på alla möjliga sätt. Lövensupporter sen barnsben.

Hur länge har du följt Löven och vilket är ditt första gröngula minne?
– Det första minnet var en match mot Troja som jag gick på med pappa, det måste ha varit i kvalserien 1993. Det största tidiga minnet är Södertälje 1998 när Björn Borg var på matchen, Anders Eldebrink sköt i stolpen och Martin Wiita satte 2-0 i sista sekunden. Förmodligen var det 6000-7000 pers i en hall som tog 4450. Det var väl då man blev riktigt fast.

Förra säsongen satte vi ett historiskt poängrekord för Svensk hockey, sedan kom ett djäkla virus som spolierade hela säsongen. Vad var dina tankar när säsongen snöpligt avslutades och inga lag från HockeyAllsvenskan gavs chansen att kvala mot SHL? – När det blir sådana händelser är förstås hockeyn sekundär. Med det sagt var det länge sen man fick uppleva en så trist avslutning på en hockeysäsong, jag tror det var värre 2010 när vi flyttades ner i ettan men detta var nära.

Hade det inte varit för den fina utvecklingen Löven är inne i så vet jag inte om man orkat se mer hockey. Jag är otroligt besviken på att man inte ens försökte hitta en lösning från förbundets håll utan bara bestämde allt på ett enda möte. På nåt sätt är det typiskt Löven också att när det väl går bra på isen, ja då kommer nåt annat och förstör allt.

Hur har du gjort för att lindra hockeyabstinensen under denna period, sommaren är väl egentligen en lång väntan på att isen ska spolas och pucken släppas? – Jag gillar fotboll också så det har blivit lite Premier League, Umeå FC i superettan och så Stanley Cup-slutspelet.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Det är alltid svårt att veta om vi kan få ett lika bra lag i år då det ska klaffa med olika roller, kemi mellan spelarna, tur med skador och så vidare. Men det ser fantastiskt bra ut på papperet. Det största tappet är Brian Cooper, en så säker back både med och utan puck har jag aldrig tidigare sett i Löven tror jag. Cannata är en förlust också förstås men Poulin har potential att vara lika bra eller bättre, om han får vara hel. Annars har vi en uppgraderad backsida och fått behålla nästan alla forwards, så det ser bra ut.

#12 Brian Cooper Foto: Lucas Norlin

Vilken av de nya ser du som ett möjligt utropstecken? – Jag vill nog faktiskt slå ett slag för Isak Mantler. Han är i bra ålder och kommer förmodligen få en bra resa med vårt lag och spelsystem, även om Poulin såklart är solklar etta. Kenttä brukar lyckas bra med målvakter.

Vi har även fått två nya tränare i Wallsson och Lahti, vad har du för förväntningar på den duon? – Jag trodde inte mina ögon när jag läste att en sån tränare var på gång till Löven, så jag har stora förväntningar. Nu har vi värvat guldtränare förr och misslyckats, men jag kan inte tänka mig något bättre namn som fanns på marknaden i år. Lahti har jag noll koll på tyvärr men det viktiga är att hela teamet funkar bra och kompletterar varandra.

Foto: Lucas Norlin

Dina tankar om den trupp tränarna Wallson och Lahti i dag har att förfoga över? – Komplett. En riktigt vass förstemålis, en bra tvåa, åtta bra backar och åtminstone tre kedjor av högsta allsvenska klass. Bra mix av kompetenser också, och det känns som att alla jobbar hårt och åt samma håll.

..om du fick chansen att hjälpa Kemttä lite, i vilken lagdel tycker du det fattas något och om möjligt vad eller vem? – Jag hade tittat på en riktigt stabil och smart förstacenter som kan leda en lina med Liss och Possler (nu i början kanske till och med Grundström), och styra powerplay. Vi har hyfsade playmakers i Vesel, Ottosson och kanske Andreasson, men en Brock Trotter-typ i sin prime hade varit grädde på moset i det här laget.

Vilka är dina spontana tankar kring kommande säsongs upplägg med slutspel där de 10 bästa i HockeyAllsvenskan har chansen på SHL 21/22? – Att det är tio lag är helt ok, men jag hade gärna sett att det fanns två platser att slåss om. T.ex. att ett lag går direkt upp och att det andra får kvala mot ett SHL-lag. Slutspel hör till hockeyn, så det ser jag gärna. Att seriesegraren går direkt upp vore kanske sportsligt rättvisast men det förtar slutspelsnerven lite.

Foto: Lucas Norlin

Det senaste kring ligastarten är ju att serien kommer inledas 2 oktober, när tror du ligan till slut kommer spelas inför fulla läktare? – Jag tror tyvärr att det blir säsongen 21/22, förhoppningsvis seriepremiär i SHL mot Marklunds.

Du bor ju inte i Umeå och kanske därför kanske ser mest bortamatcher på plats, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Det är närmare till Umeå än till bortamatcherna så det blir där.

Brukar det bli några hemmamatcher live i A3 Arena eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Jag brukar se runt 3-5 matcher per år på plats, ännu fler när det spelas kval och slutspel. Annars är det tv som gäller, jag missar nog inte mer än 2-4 matcher per säsong inklusive träningsmatcherna.

Har du några tankar eller planer på när du hoppas kunna se laget i A3 Arena nästa gång? – Coronan gör det svårt men man hoppas ju att det kan gå att se hockey live denna säsong. Så fort det tillåts publik i lite större mängd kommer jag gå på match.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven tillsammans med Timrå i topp inför säsongen, på vilken plats tippar du oss och vilka ser du som främsta utmanare? – Det går inte att tippa oss som annat än etta. Jag håller med om Timrå som nummer två med lite varning för Modo och Västerås.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven kommande säsong, nyckelspelare och kanske säsongens utropstecken?
Nyckelspelare: Kevin Poulin
Utropstecken: Pontus Andreasson

Så här långt två träningsmatcher mot SHL-motstånd, har du sett dem och hur går dina tankar? – Mot Luleå stod vi upp förvånansvärt bra med tanke på att det var vår första träningsmatch och Luleå hade flera i benen redan. Backarna såg väldigt pucksäkra ut och Poulin stabil även om han fick släppa några puckar förbi sig. Straffen såg lite konstig ut men han kan ha blivit lite ställd av Klasen. Anfallsspelet var inte lysande men det är svårt mot ett så bra försvar som Luleås, och vi gjorde trots det två mål. Bra första match.

Skellefteåmatchen liknade Luleå lite grann där de förde matchen i början men där vi gjorde en riktigt bra tredjeperiod. Surt att de kunde vinna på övertid men överlag en bra match av oss.

Stort tack att du tog dig tid adlercreutz, nu fortsätter vi räkna ned mot de kommande försäsongsmatcherna och närmast då MODO i SCA-cupen i morgon onsdag. Inte sant? – Tack själv, det gör vi!

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanlig rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Gröngul supporter – adlercreutz

  • 15 september, 2020 kl. 07:09
    Permalänk

    en tvättäkta idiot till supporter

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: