Gröngul suddenseger mot MODO

Gröngula Björklöven kunde i försäsongens näst sista match till sist besegra det f.d. SHL-laget MODO. Senast vi möttes i seriesammanhang var för övrigt den 1 februari 2001 och i kväll blev det alltså till sist 3-2 (0-0,0-2,2-0,1-0) efter mål av kaptenen #74 Öhman, #16 LEJ samt #24 Hage efter 28 sek in på sudden hemma i ”nya” och rätt uppgraderade T3 Center.

Johan Löf / AXELLÖF

Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Till sist alltså seger mot MODO som så här långt noterats för en seger, två oavgjorda (mot bl.a. Sundsvall Hockey??) och två förluster på försäsongen. Vars både Björklöven och MODO kommer hamna i bloggens tips ännu så långt okänt, iaf för er läsare men då vi i går kommit till plats 8 vet ni iaf att vi tänker oss att de båda lagen borde placera sig högre än så i tabellen. Det borde de även göra och med tanke på ”fallskärmen” från SHL rent otroligt dåligt ifall MODO till sist inte gör det.

Sedan ska man såklart ta matchen för vad den är då vi bara är på försäsongen, men då det var Björklövens näst sista match borde ändå segern ge viss boost och ett skönt kvitto att vi är på rätt väg. I kvällens match saknades forwardsduon Joakim Högberg och Nicklas Johansson som vi skrev om redan i eftermiddag samt backen Niklas Pavel som lämnade sent återbud pga. överkroppsskada där sportchef Daniel Johansson trodde sig veta mer om status i morgon onsdag.

I MODO imponerade främst förstakedjan med lagkaptenen #93 Byron Ritchie, #77 Austin Farley och #89 Patrik Karlkvist. I Björklöven lite svårt att hitta någon eller några som stack ut. Med tanke på 8:11 min i PP och bl.a. 1:59 min i spel 5-3 (inför sudden-avgörandet) utan utdelning finns det iaf lite mer att jobba med gällande special teams och sedan gäller att kunna komma till än fler heta lägen i spel 5-5.

Vi jobbar hårt i offensiv zon och visserligen klart skottövertag 42-22, men så länge motståndarna likt MODO i kväll håller oss utanför boxen känns vi ändå lite trubbiga. Glädjande iaf att vi jobbar matchens alla 60 minuter och inte bara lägger oss ner platt då vi låg under med 0-2 inför sista perioden. Det finns en djäkla moral och kampvilja i årets upplaga av Björklöven iaf, det kan vi redan nu slå fast. Och det känns så klart väldigt bra, vi kommer bli otroligt jobbiga att möta i vinter.

Bloggen återkommer framöver med ytterligare inlägg angående matchen, men HÄR hittar du så länge allt om matchen.

Ytterligare två träningsmatcher i kväll kopplade till HockeyAllsvenskan, där fick vi följande resultat:

HC Vita Hästen vs Örebro HK, 2-4

Mora IK vs Leksands IF, 4-2

Vad har du själv för tankar efter segern och vilka tyckte du utmärkte sig mest i vårt gröngula Björklöven i kväll? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

One thought on “Gröngul suddenseger mot MODO

  • 6 september, 2016 kl. 21:57
    Permalänk

    MODO gjorde som när dom åkte ur SHL.Börja styrspela när det var 10 kvar.
    Det straffade sig!!!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: