Grönborg, Popovic och Garpenlöv leder 3 kronor

I eftermiddag damp det ned ett pressmeddelande från Svenska Hockeyförbundet. Då fick vi äntligen veta vilka som kommer leder Sveriges blågula Tre Kronor under nästa års World Cup.

Det blir alltså Rikard Grönborg som blir förbundskapten och Peter Popovic samt Johan Garpenlöv som blir assisterande coacher. Till sin hjälp kommer de dessutom att få en rådgivande grupp bestående av den ”rätt” rutinerade trion Daniel Alfredsson, Nicklas Lidström och Mats Sundin.

Det är med en stor stolthet och ödmjukhet som jag tar mig an detta fantastiska coaching uppdrag inom svensk hockey. Eftersom jag själv har växt upp under den klassiska Canada Cuperan på 1970- och 1980-talet, då för första gången i modern tid de bästa spelarna representerade sina länder i ett mästerskap, så blir det inte större för mig personligen än att få coacha Sverige på den högsta Internationella scenen under World Cup of Hockey. Jag ser också fram emot förmånen att får jobba med några av de absolut bästa hockeypersonerna som Sverige har haft i historien.

Jag vill tacka Svenska Ishockeyförbundet och då framförallt generalsekreteraren, Tommy Boustedt, vice ordförande, Peter Forsberg och ordförande, Anders Larsson, för stödet. Alla inblandade har visat en stor professionalism och noggrannhet i denna långa anställningsprocess, sa Grönborg nyutnämnd förbundskapten för Tre Kronor från 2016/2017.

Du kan även se dagens presskonferens i efterhand HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: