Grönberg om Trotters stämning

I förmiddags kunde vi på Lövens hemsida att Brock Trotter via ombud lämnat in en stämning mot Björklöven gällande utebliven ersättning.

Björklöven skrev bl.a. följande på sin hemsida

– Vi har stor respekt för Brock som ishockeyspelare och människa men i denna fråga har vi helt enkelt hamnat på varsin sida. Det är förstås aldrig roligt när det händer, men vi måste stå upp för det vi tycker är rätt säger sportchef Fredrik Grönberg.

Björklöven representeras av Arbetsgivaralliansen.

Bloggen tänkte att vi kanske kunde få fler svar än det som återgavs i artikeln och ställde några kompletterande frågor till Sportchef Grönberg.

Det gick tidigare i dag ut en nyhet på Er hemsida om att Ni inlett en juridisk process med Brock Trotter. Vad är det Trotter hävdar att Björklöven gjort för fel? – Det stämmer. Brock anser att han har fullgjort sin del av avtalet, trots att han saknat arbetstillstånd och inte kunnat delta i matchspel. Han menar att han befunnit sig på plats och deltagit i de aktiviteter han kunnat och därför stått till Björklövens förfogande.

Okej, och hur ser ni på situationen då? – Vi respekterar Brock som ishockeyspelare och människa men delar inte hans uppfattning i frågan utan tycker inte att han levt upp till sin del av avtalet. Att vi inte lyckats finna en annan lösning är tråkigt men vi måste stå upp för det vi tycker är rätt.

Har ni varit otydliga på något sett gentemot Trotter? – Vi har använt oss av det standardavtal vi haft under en längre tid för kontraktsskrivningar i klubben och som i sitt ramverk speglar många av de avtal som används. Det har tidigare inte funnits anledning att se över detta.

Så hur pass trygga känner ni i det här fallet? – Vi spekulerar inte i det utan låter nu den juridiska processen ha sin gång.

Vad gör Björklöven för att inte hamna i sådan här situation igen? – Vi får analysera domen när den kommit och sedan ta ställning till hur vi agerar framåt.

Bloggen ställde även några fler frågor kring bl.a. spelschemat och avsaknad av hemvändarmatch även denna säsongen, att det inte blev något back-to-back, ev. tillkommande förvärv, rykten kring Lundberg & Cruseman samt tankarna kring försäsongsplaneringen och matcherna i augusti och september.

Den delen av intervjun kommer i morgon.

8 thoughts on “Grönberg om Trotters stämning

 • 20 juni, 2018 kl. 22:00
  Permalänk

  Vilket skämt till stämning. Trotter var i Umeå och lajvade hockeyspelare och vill ha betalt som en riktig.

  Så otroligt dåliga rådgivare Trotter måste ha. Om jag får gissa, så har dom låtit sina jurister tittat på avtalet och kommit fram till att det inte står något om någon schengenspärr. Likt brännvinsadvokarer försöker dom göra fel till rätt.

  Det kommer naturligtvis inte hända och Trotters agent kommer göra sig till allmänt åtlöje. Om man kan få betalt trots att man kommer med benet i gips och en ingispad skena i metall så skulle man aldrig kunna ingå avtal utan att man sett personen i fråga samt ha arbetstillstånd framför sig när det gäller personer utanför Norden eller EU-samarbetet.

  Lite ofräsch och fräckt att skaffa sig en spärr i Norge (utan vetskap eller inte) och sedan kräva ersättning av Björklöven. Som stod (om jag fattade det rätt) för hotell och andra kostnader utan att kräva ersättning av Trotter som pga av sig själv inte kunde spela en sekund tävlingshockey för Björklöven.

  Jag skulle nog gissa att Björklöven skulle ha större chans att vinna om dom stämde Trotter och hans värdelösa rådgivare.

  Jag ger Mr Trotter 0% chans att vinna det här målet och chansar lite på att han aldrig mer kommer spela i Sverige.
  Lite synd att det ska sluta så här, kan man tycka, men folk gör förhoppningsvis sina egna val här i livet.

  Svar
  • 21 juni, 2018 kl. 06:47
   Permalänk

   Nä klart han ska ha betalt, att löven dabbat sig ska inte han lida för. Han har varit på jobbet om sen löven varit så dum att signa honom är de deras bekymmer. Jag ger Mr Trotter 100% chans att vinna..

   Svar
 • 21 juni, 2018 kl. 00:28
  Permalänk

  Jag tror du har superfel på precis varje punk du nämner. Egentligen är det precis tvärtom. Björklöven ingår ett avtal med Trotter, trots rådande situation. Det är klubbens problem att man inte har bättre koll på Trotters tillgänglighet. Nu vet vi inte exakt hur avtalet utformats men det ser inte bra ut för Löven här.

  Självklart ser Trotter sina möjligheter att få med sig en slant för besväret. Varför skulle han inte det förresten? Tror ni det bultar ett gröngult hjärta i bröstet på honom?

  Svar
 • 21 juni, 2018 kl. 08:07
  Permalänk

  Är det ens möjligt att betala ut lön när någon saknar arbetstillstånd?

  Svar
 • 21 juni, 2018 kl. 09:22
  Permalänk

  Ska bli intressant att se hur domstolarna betraktar detta.
  Om jag tar ett jobb som busschaufför men blir av med körkortet och inte kan köra är det nog svårt att kräva att få ut lönen även om jag sitter i fikarummet hela dagen.
  Så frågan är vad som ingår i jobbet ”hockeyspelare”? Räcker det med att träna med laget? Ja om tränaren sedan inte tar ut spelaren till matchen så ska han ha lön så klart ha lön.
  Om en spelare hävdar att han har rätt att spela i ett land men sedan har han det inte?
  Det är en sak om Löven hade missat något i ansökan till svenska myndigheter, men om andra länder blockerar arbetstillståndet? Borde inte vara Lövens ansvar, men det blir en intressant process att följa. Det enda vi Lövensupportrar kan säga i detta läge är. ALDRIG MERA TROTTER!

  Svar
 • 21 juni, 2018 kl. 10:59
  Permalänk

  Han borde väll göra samma sak me klubben i Norge ? Där han inte heller spelade en match .

  Svar
 • 21 juni, 2018 kl. 22:28
  Permalänk

  Gissar att Trotter hoppas på förlikning och att han kan få med sig ett antal kronor. Naturligtvis är det en ekonomisk smäll för honom att bli nekad arbetstillstånd pga fyllan då han i övrigt tycks vara skötsam.

  Svar
 • 22 juni, 2018 kl. 01:41
  Permalänk

  Fast kör man bil på fyllan så tappar man rätten att kallas skötsam.

  Varför är det bara Löven som lyckas sätta sig i dessa konstiga situationer?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: