Grönberg lämnar!

Björklöven gick precis ut med att sportchef Fredrik Grönberg lämnar sin post.

Björklöven meddelar via sin hemsidan att nan förändrar i den sportsliga ledningen.

Nuvarande sportchef Fredrik Grönberg lämnar sitt uppdrag och huvudtränaren Joakim Fagervall tar över i den rollen, i tillägg till sin roll som huvudtränare.

– Vi har haft ett 1-års avtal med Fredrik med möjlighet till förlängning. Vi är inte nöjda med nuläget och väljer därför att inte förlänga det avtalet, säger Björklövens vd, Anders Blomberg.

Bakgrunden är att föreningen inte fått ut den förväntade effekten från den sportsliga organisationen.

– Vi vill röra oss uppåt och behöver förändra för att möjliggöra det. Det är inga enskilda händelser som ligger till grund för vårt beslut, utan en samlad bild av den sportsliga utvecklingen under det senaste året, betonar Anders Blomberg.

Arbetet med att rekrytera en ny person som ansvarig för den sportsliga ledningen och som tar klubben vidare på resan mot SHL påbörjas direkt.

– Vi kommer inte ha bråttom i rekryteringsprocessen, det viktiga är att det blir rätt lösning för Björklöven, en lösning som håller över tid och som ligger i linje med våra ambitioner, säger Anders Blomberg.

Björklöven tackar Fredrik Grönberg för sin tid i klubben och önskar honom lycka till framöver.

***

Era tankar om detta och vem vill ni se som sportchef framöver?

4 thoughts on “Grönberg lämnar!

 • 20 november, 2018 kl. 13:08
  Permalänk

  In med Kenttä? Han verkar kunna göra underverk med en liten plånbok…

  Svar
 • 20 november, 2018 kl. 14:47
  Permalänk

  ??? Känns litet konstigt att sparka Grönberg nu, men man vet ju inte vad som försiggår bakom kulisserna. Fagervall måste väl också ha varit inblandad kring rekryteringen av spelare, så i sådana fall borde ju båda få gå ?! ”Systemet” som man spelar efter bygger ju på jämna, jobbiga femmor utan spets framåt. Spelarna är rekryterade utifrån Fagervalls hockeyfilosofi så då får man ju det man förtjänar. Det är mycket möjligt att nån annan är bättre på jobbet än Grönberg men det skadar inte heller att ibland ta in nån utifrån så det inte blir för mycket ”inavel”. Rätt konstigt också då vi faktiskt börjar röra oss uppåt i tabellen. Om vi vinner imorgon så kan vi vara på slutspelsplats och med matcher varannan dag så kan det gå fort att klättra. Varför då sparka Grönberg just nu ? Fagervall hade ju sitt dubbeljobb tidigare och ska alltså åter igen hinna med att vara både huvudtränare och sportchef. Alldeles oavsett så ser väl alla att det som krävs nu när målisarna börjar fungera och backspelet börjar sitta är två målskyttar !! Styrelsen kunde ju i varje fall ha givit Grönberg som sista uppdrag att ragga upp två målfarliga forwards innan han fick kicken. Han kan ju inte vara så himla kass då man redan haft honom som sportchef tidigare ? Har man inte koll på vad Grönberg gjorde vid sin förra sejour ? Många frågor, få svar:)

  Svar
 • 20 november, 2018 kl. 17:50
  Permalänk

  Helt rätt beslut. Han har totalt misslyckats sen återkomsten. Nu är dock andra halvan av problemet kvar och lär vi väl få drass med ett tag. Sportchef och en tränare med en modern hockeyfilosofi in tack. Tyvärr lär det ta tid med tanke på att vi dessutom har flerårskontrakt på en del usla spelare. Jaja, en början i alla fall. Drömmer så om att Löven nån jäv.. gång ligger etta eller två med god marginal i omgång 30-35 så att man slipper gå omkring varje dag och fundera på kvalstreck eller att ev ta sig till po.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: