Grönberg: – Det är två spelare med offensiv slagkraft!

I går några frågor till sportchef Grönberg apropå stämningen från Brock Trotter och i dag en del två på intervjun då bloggen bl.a. ställde frågor kring spelschemat, valet av försäsongsmatcher samt det senaste gällande lagbygget och då även rykten kring Lundberg och Cruseman.

Tjena Fredrik, fortfarande fullt upp även om vi nu är i mitten på juni? – Ja, det blir egentligen aldrig annat. Med undantag för juli månad upplever jag inte att det är någon större pulsering i arbetsbelastningen för någon av oss på kansliet eller kring laget. Du ligger bara med ett större fokus i olika frågor och processer sett över året. Den här veckan var det dessutom premiär för vår sommarhockeyskola där vi haft en härlig vecka så här långt. Deltagarna som är födda mellan -10 och -05 har verkligen krigat på under ledning av våra duktiga instruktörer.

Om vi fokuserar på något roligare i stället (jämfört med stämningen från Trotter, länk) och tittar på truppen så är de senaste spelarna som presenterats hemvändaren Alexander Hellström, därefter hemvändaren William Eriksson och senast Hardy Häman Aktell. Just nu då 24 spelare i truppen efter det att Filiph Åström lånats ut till Frölunda. Hur många spelare i från en någorlunda färdig trupp, eller i vart fall den som kommer inleda hemma mot MODO fredag den 21 september tycker du att vi är nu? – Vi har därtill ett par juniorer som verkligen visat framfötterna här under sommarträningen som jag tror kan bli svåra att hålla utanför matchspel. Tycker även att vi lyckats knyta upp och behålla intressanta spelare i Vännäs och Teg så det finns ett antal nya spelare med potential att presentera sig för publiken i A3 Arena i vinter.

..och om truppen då kan adderas någon spelare.. hur går dina tankar och vad är det för typ av spelare? Det har ju ryktats en hel del om spelare som Emil Lundberg och Filip Cruseman. – Jag har inte lämnat spelarmarknaden utan håller mig hela tiden uppdaterad. Emil och Filip är två riktigt bra spelare som skulle tillföra offensiv slagkraft till vilket lag som helst i den här serien så det är klart att det är intressant att följa men något mer konkret än så kan jag inte säga.

Just nu hela tio backar på kontrakt, är tanken här en ovanligt bred trupp eller finns det skador eller liknande som gör att ni vill säkra upp ytterligare med ex,vis en ung och talangfull back som Häman Aktell? – Ja, dels vill vi hålla en bredd för att stå oss starka om vi skulle få ett förändrat skadeläge vid en tidpunkt som nu men också för att följa utvecklingen hos spelarna samt bygga för framtiden.

..och om då bredden är nödvändig och en tanke från er sida, varför ser vi inte fler forwards i truppen i det här läget? – Vi håller samma tanke kring forwardssidan som för backsidan. Här ser vi som sagt att det finns ett flertal spelare i vår närhet som är redo att utmana om speltid. Hur det sedan ser ut när vi går på is beror på hur saker sedan utvecklar sig.

Spelschemat inför säsongen släpptes för en tid sedan, rätt få helgmatcher i A3 Arena och återigen ingen hemmamatch under mellandagarna. Många ”hemvändare” så klart rätt besvikna, hur går dina egna tankar generellt kring spelschemat? – Att sätta ihop spelschemat är ett omfattande och komplext arbete med många parametrar att ta hänsyn till. Allt ifrån olika förbehåll i de olika arenorna till direktiv och anpassning mot TV och övrig ishockey. Här lägger Hockeyallsvenskan utifrån dessa ramar ett grundschema som vi klubbar sedan försöker anpassa efter våra enskilda förutsättningar och önskemål. Det blir en hel del byten av datum och tider för att hitta optimala resor, återhämtning och inte minst en attraktiv produkt som helhet för våra fans och sponsorer.

..och vad är anledningen eller förklaringen till att det inte den här säsongen heller blir någon hemmamatch under mellandagarna? – Det är som sagt flera parametrar som spelar in och utifrån det har vi försökt hitta det bästa schemat för oss. Hade tillexempel inte Timrå tagit Karlskronas plats i SHL så tror jag vi hade sett ett schema där vi spelat Timrå borta den 27:e och Västervik hemma den 29:e i stället. Att resa i mellandagarna, särskilt så långt som till Karlskrona, är en sex siffrig kostnadsökning och då får vi hitta anpassningar.

I fjol ett rätt intressant back-to-back med IKO, varför blev det inget sådant den här säsongen? – Tyvärr bjöd inte schemat på en sådan möjlighet för oss i år. Det är annars ett spelupplägg som kommer att passa oss och som vi gillar men hoppas att säsongen i slutändan ändå kan ge oss i form av positivt kvalspel.

..och hur har dina tankar gått kring försäsongen, alltså de lag ni valt att möta inför säsongen? – Vi har hittat ett bra upplägg med matcher som kommer att ge oss ett tydligt kvitto på hur vi ligger till. Vi spelar 6 av 8 matcher mot lag som spelar på en högre nivå, antingen i SHL eller Liiga. Ser också framemot att få spela in mig i hemmaborgen hos en seriekonkurrent tillsammans med möjligheten att se spelarna i Vännäs mäta sig mot en högre nivå.

Stort tack att du tog dig tid Fredrik, och passa på att titta lite på VM också! – Tack, själv! Ja, i går och i dag är jag i Ritorps ishall, Solna tillsammans med vår duktige juniormålvakt Markus Johansson som gnuggar extra men på lördag tänkte jag nog titta. Vi får hoppas att Sverige kan överraska lite mot Tyskland och Mexiko nu och ta sig vidare från gruppspelet, det skulle vara roligt.

Kommentarer, reflektioner eller tankar baserat på de svar som Grönberg gav? Fältet som vanligt fritt.. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

3 thoughts on “Grönberg: – Det är två spelare med offensiv slagkraft!

 • 21 juni, 2018 kl. 12:38
  Permalänk

  Som vanligt mest luddiga svar från får SC.

  Svar
  • 21 juni, 2018 kl. 22:44
   Permalänk

   Så klart inte möjligt att få klara svar på alla frågor Erik, men så länge vi ställer frågorna försöker vi på bloggen iaf få svar. Ville även få fram besvikelsen över spelschemat när många hemvändare ogillar att vi även denna säsong inte får någon hemvändarmatch kring jul och nyår. Även få hemmamatcher under helgerna, sedan lite intressant att om möjligt få svar på hur han ser på försäsongsschemat och varför de valt de motstånd de valt.

   Svar
 • 22 juni, 2018 kl. 00:12
  Permalänk

  Tyckte han gav ganska konkreta svar. Uttalanden om specifika spelare kan han ju aldrig lämna innan något är påskrivet.

  Kul läsning i vilket fall!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: