Grönberg: – Brock Trotters spärr numera hävd!

Under veckan både en intervju på gröngula hemsidan.com med Björklövens sportchef Fredrik Grönberg som en intervju med VK där Grönberg bl.a. pratade kring ekonomi på den nordiska marknaden samt gällande spelare från Nordamerika.

Bloggen har också varit i kontakt med en upptagen och lite stressad sportchef som efter turen till B-VM då höll på att packa om inför resan till Köpenhamn och det riktiga VM:et.

Tjena Fredrik, mycket att göra i dessa tider? – Ja, mycket planeringsarbete nu. Känner att många bitar har ramlat på plats när det gäller lagbygget så nu är det mer fokus på spelschema och andra praktiska detaljer kring genomförandet som gäller. Har även hunnit med att besöka Ungern och div 1 VM ett par dagar innan jag ska till VM i Köpenhamn för tre dagar.

Du säger att flera bitar har ramlat på plats när det gäller lagbygget, vad innebär det? – Det innebär att flera av de spelare vi haft för avsikt att tillföra laget nu är kontrakterade eller är i långt gångna samtal med. Har även fått möjligheten att i början på nästa vecka träffa Viktor som tillsammans med våra övriga supportrar gjorde en fantastisk insamling till ”supporterspelaren” förra säsongen. En för oss otroligt värdefull och inte minst uppskattad handling som i de spelarsamtal vi för just nu skulle bli en direkt avgörande skillnad.

Hur har dina tankar kring kommande forwardsförvärv sett ut? – Vi söker att bredda produktionen sett över flera enheter och individer i jämförelse med föregående säsong vilket innebär att mer fokus har legat på spelare med fallenhet och potential för det offensiva. Vi har även starka balansspelare som kommer att kunna bidra i det offensiva men ytterst handlar det om att skapa en miljö där samtliga spelare ser och utgör sig själva till ett hot.

En del fans menar att vi varit väl passiva så här långt under silly season och att våra konkurrenter redan plockat russinen ur den berömda kakan.

Kan du ärligt säga ifall vi agerat på marknaden men blivit snuvade på någon eller några spelare? – Marknaden fungerar inte så att den som är först ut eller mest aktiv också får välja först. Som klubb väljer du överhuvudtaget inte alls annat än när du tackar nej. Sedan är det många gånger så att du har kontrakterat fler spelare än du kan eller vill presentera. Din scouting för nästa säsong är i grova drag redan klar innan pågående säsong är avslutad. När du sedan inventerat din egen spelartrupp och fått besked från alla spelare, vilket ibland kan dröja, vet du också förutsättningarna för det kommande lagbygget. Scoutingarbetet fördjupas nu där det igen blir mycket video på de spelare du har i fokus men även en hel del samtal för referenser och resor för att se de livematcher som återstår av säsongen. Detta är en väldigt intensiv period.

För en position har du sedan ett antal uppslag som du jobbar mot. Ibland har du, som sagt, flera och ibland vänder du dig mot andra spelarmarknader och den scouting du gjort i andra ligor tillsammans med de uppslag du fått från olika agenter för att hitta det du söker. Jag talar alltid med spelaren direkt, även om själva förhandlingen sker med agenten, innan jag erbjuder ett kontrakt. Alla samtal och förhandlingar leder naturligtvis inte till kontraktserbjudanden utan vissa spelare förklarar direkt att Björklöven inte är ett alternativ för dem medan det för vissa inte spelar någon roll var man spelar utan samlar på sig så många alternativ som möjligt för att sedan kunna skapa sig den bästa kontraktslösningen. En spelare som själv söker sig till Björklöven och spelare som visar samsyn i vårt sätt att arbeta är för mig alltid mer intressanta. Vi bygger dock alltid laget utifrån det system vi förhåller vårt spel till där spelaren, såväl speltekniskt som karaktärsmässigt ska passa in. Det är vårt sätt att spela på och karaktären hos våra spelare som ger bild till vår identitet. En identitet vi vill ska karakteriseras av intensitet, attityd, lojalitet, vinnarmentalitet och stolthet.

Brock Trotter, många (inkl. mig själv) är så klart väldigt frågande till vad som egentligen hände föregående säsong. Finns det något nytt kring Trotter att säga i dag och ifall han nu skulle bli spelklar hur gärna skulle du se Brock i Björklöven kommande säsong? – Jag förstår att många har ställt sig frågande till det. Även vi har burit på samma frågeställningar och frustation. Vi fick Brock presenterad som tillgänglig för den svenska marknaden strax före transferstoppet i februari av en Sico licensierad agent. Efter en utdragen ansökan hos migrationsverket avseende arbetstillstånd fick vi den 5 mars besked att Brock hade en registrering i Schengens informationssystem vilket innebär att han inte kan beviljas arbetstillstånd i Sverige. Genom representanter för Brock får vi veta att bakgrunden till detta skall vara en trafikhändelse i Tyskland i juli förra året. Att denna registrering existerade var för dem helt okänt. För lite mer än två veckor sedan fick jag dock beskedet att spärren hade hävts vilket också innebär att han rent teoretiskt skulle kunna spela för oss denna säsong. Här vet jag att han i första hand söker ett kontrakt AHL och om det blir spel för Brock i Europa återstår att se.

Så klart en väldigt hypotetisk fråga, men när presenterar du nästa spelare? – Ja, nu har det gått några dagar sedan senast så i början på nästa vecka kan nog vara passande.

Det låter spännande.. Allt gott och fortsätt kriga på! – Tack för det!

* * *

Sedan kommer vi så klart även framöver att i vart fall veckovis fortsätta redovisa aktuell ställning i vår senaste tävling gällande två biljetter U Rock i augusti där du skulle ha tippat på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad 2018. Spelstopp dock redan passerat då vi hade 30 april som sista dag att lämna tips eller kommentarer gällande spelare som skulle kontrakteras under tävlingsperioden.

Vid lika antal korrekta spelare av er läsare under hela tävlingsperioden (t.o.m. 31 maj 2018) som alltså tippat på lirare som spelar i gröngult kommande säsong, kommer dag och tid för lämnad kommentar att bli avgörande. Klicka på bilden nedan för all info kring tävlingen, så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

”U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

Kommentarer, tankar eller reflektioner till vårt gröngula bygge just nu eller Grönbergs svar på bloggens frågor? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller den kommande helgen.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

11 thoughts on “Grönberg: – Brock Trotters spärr numera hävd!

 • 6 maj, 2018 kl. 08:35
  Permalänk

  Då hoppas vi på en start på Supportspelaren så snart som möjligt !!!

  Svar
 • 6 maj, 2018 kl. 08:38
  Permalänk

  Bra!
  Denna intervju med svar ger mig en bra känsla?
  Härligt

  Svar
 • 6 maj, 2018 kl. 09:28
  Permalänk

  Supporter spelare? Tveksam till det i år igen.
  Ingen större succé i vintras även om han kom igång efter ett tag.
  Bra jobbat med intervjun !!!

  Svar
 • 6 maj, 2018 kl. 11:17
  Permalänk

  Mycket bra intervju, nu håller vi tummarna för nåt tungt till veckan….

  Bara jag som känner att det är ett hån att farley väljer khk?? Samma liga men sämre lag och sämre fans, jag fattar ingenting faktiskt

  Svar
  • 6 maj, 2018 kl. 13:07
   Permalänk

   Grönberg vill inte ha dyra målskyttar, Farley får nog bättre betalt i Blekinge.

   Svar
  • 7 maj, 2018 kl. 07:30
   Permalänk

   Farley skrev ett SHL-kontakt med KHK men lade aldrig in en out vid nedflyttning. På så vis förflyttas han ner till Blekinge vare sig han vill eller inte. Det man hört är ju att han är väldigt bedrövad över att behöva lämna Löven. Om det är sant bör han nog se sig om efter en annan agent.

   Svar
 • 6 maj, 2018 kl. 11:32
  Permalänk

  Bra frågor! Sedan tycker jag att Grönberg har humor.

  Svar
 • 6 maj, 2018 kl. 13:20
  Permalänk

  Måste innebära att Grönis har kontakt med Trotter och att vi ligger bra till om det inte blir spel i AHL

  Svar
 • 7 maj, 2018 kl. 07:55
  Permalänk

  Bra jobbat med intervjun bloggen !!
  Mycket bättre intervju än den i VK,precis som vanligt!
  200 000kr kostar en spets spelare till en förstafemma till Malmö Redhawks skriver MrMadhawk,som dessutom är svåra att finna,så samlar vi hälften emot förra ggr så bör vi kunna få en bra spelare.
  350 000kr säger Grönberg att dom kostar,spetsen…kan det stämma?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: