Grönberg återvänder som sportchef!

Det blir alltså gamle sportchefen Fredrik Grönberg som blir Björklövens nye sportchef! Allt enligt PM från klubben just nu.

Bildresultat för fredrik grönberg björklöven

Följande meddelas på klubbens hemsida.

Björklöven har idag skrivit kontrakt med Fredrik Grönberg som sportchef.

– Det har varit en lång och omfattande process där Fredrik funnits med i tankarna under resans gång. Vi har träffat ett flertal kandidater men tyckte att Fredrik lämnade ett bra avtryck senast och att han är rätt person med ett starkt driv att fortsätta utveckla Björklöven. Det finns en tydlig plattform med klara direktiv. Tanken är inte att Grönberg ska riva upp golvet och börja renovera, snarare bygga vidare och tillföra ytterligare kompetens, säger Björklövens VD Joakim Gustafsson.

– Björklöven kontaktade mig i mitten av december och jag har jobbat med detta för ögonen sedan dess. Det har gett mig en bra startsträcka att i lugn och ro orientera mig i verksamhetens behov och förutsättningar. Dialogen och arbetet har hitintills legat riktad till Joakim Fagervall i frågor som rör vårt sätt att spela och agera på banan men också individuella spelare och strategier för kommande säsong. Vi har en stor samsyn kring hur man bedriver hockeyverksamhet på yttersta elitnivå.

– Långsiktigt handlar det om att bygga vidare på den grund som ligger. Vi påbörjade ett arbete kring vad Björklöven skall vara redan under säsongen 14/15, något som det fortsatts att arbeta efter men kanske inte i det tempo som man skulle kunna haft. Nu skall vi ta detta hela vägen.

– Ser man arbetet på kort sikt så ligger prioriteten att skapa optimala förutsättningar och utrymme för Joakim och laget inför sista delen av säsongen. Transferfönstret är öppet en tid till så visst finns det möjlighet att agera. Jag hoppas att den här veckan ska ge en större tydlighet kring de skador vi har och prognosen för dessa. Utifrån det får vi sedan diskutera och sedan handla.

Kontraktet med Fredrik Grönberg gäller över säsongen 20/21 med en klausul efter säsongen 18/19.

5 thoughts on “Grönberg återvänder som sportchef!

 • 23 januari, 2018 kl. 12:55
  Permalänk

  Mycket bra val. Grönberg kändes riktigt bra förra gången han var i Löven. Nu börjar man tro på framtiden !! Drömmen om att spöa Marklunds i seriespel lever igen.

  Svar
 • 23 januari, 2018 kl. 14:09
  Permalänk

  Håller med kungsholme-ubbe tror att det är ett bra val och kommer att bli bra. Synd bara att han inte fick vara kvar senast han var här, undrar om Björklövens inställning fortfarande är att han måste bo i Umeå ?

  Svar
 • 23 januari, 2018 kl. 15:15
  Permalänk

  Jag håller med! Stabilt val av SC!

  Grönberg gjorde mycket gott förra gången han var här och firma Grönberg/Waltin skördade ju dessutom viss framgång med ett nederlagstippat Löven. Nu är Löven på ett helt annat sätt med i förhandsdiskussionerna så Grönberg har ett annat material att jobba med. Det ska bli kul att se vad han kan uträtta med bättre verktyg i lådan.

  Om jag inte minns helt fel handlade väl Grönbergs avhopp (förra gången han var här) om problematiken med pendlandet mellan Stockholm och Umeå. Är den bajsmackan löst nu?

  Varför får jag en känsla av att det inte bara kommer in Frölundalån framöver utan även en och annan Djurgårdare?

  Svar
 • 23 januari, 2018 kl. 17:55
  Permalänk

  Blir hur bra som helst…om han nu stannar denna gång.
  Känns som frågan är befogad = är bajsmackan löst nu? Har dock aldrig hört det ordet innan men haha ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: