Green Connection v.7

Veckans Green Connection bjuder på det faktum att Allettan börjar lida mot sitt slut, att Anton Edlund fortsätter att producera samt att Alexander Semjonov visar att han kan än.

Daniel Wågström avslutade målskyttet för Borås när laget i onsdags enkelt avfärdade Malmö med 5-0.

När Sundsvall mer eller mindre skickades ned i kval efter 2-3 hemma mot Troja/Ljungby i onsdags svarade i alla fall Jon Palmebjörk för en assist.

Daniel Despotovic svarade för ett mål och en assist när Asplöven återtog serieledningen i Allettan Norra via 4-3 hemma mot Kiruna. Även Anton Lundberg hamnade i poängprotokollet via en assist. Daniel delar därmed poängligan med Östersund/Brunflos Nils Bergström på 22 poäng (9+13) efter 12 omgångar.

Mattias Hellström noterades för ett mål när hans KB 65 i onsdags föll hemma mot Östersund/Brunflo med 3-4. Målet assisterades av Urban Omark. Urban hade ytterligare en assist när KB-lauget under lördagen besegrade Kovland med 5-4 på bortaplan.

Jimmy Danielsson assisterade till ett av Hudiksvalls mål när man i onsdags på hemmaplan enkelt besegrade Kovland med 6-1. han följde upp det med att göra ett av målen när man under söndagen besegrade Östersund/brunflo med 2-1 efter straffar. Dessa poäng placerar honom på femte plats i poängligan bland backar i Allettan Norra med 11 poäng (2+9) på 12 marcher.

Anton Edlund svarade för en assist när Piteå besegrade Lycksele under onsdagen med 2-5 på bortaplan. I Lycksele hade Jimmy Lundberg 90,4 % i räddningsprocent.  Anton noterades för en ny assist när Piteå under söndagen föll borta mot Asplöven med 2-1 efter förlängning. I och med de poängen ligger Anton totalt på andra plats i poängligan bland backar i Allettan Norra med 15 poäng (5+10) på 13 omgångar. Daniel Olofsson saknades i Piteås laguppställning i bägge matcherna. Kiruna leder Allettan Norra på målskillnad före Asplöven och möter trean Piteå på bortaplan i sista omgången medan Asplöven har en något lättare match i sista: Lycksele på bortaplan. Mycket talar för att Asplöven vinner serien före Kiruna och Piteå.

Jimmy Lundberg hade en räddningsprocent på 85,4 % när Lycksele under lördagen förlorade till Kiruna med 2-6.

I Allettan Mellan kan vi notera att Alexander Semjonov svarade för ett av målen när hans Arboga via en 4-1 seger över Arlanda Wings blev klar för vidare kval mot allsvenskan. Även Huddinge,Enköping och till 90 % även Nyköping är klarar för vidare spel. En assist blev det under söndagen när Arboga besegrade Nynäshamn med 3-1 på bortaplan. et innebär att Arboga har chans på andraplatsen i serien med en omgång kvar att spela.

Anders Lövdahl var tillbaka på isen när Borlänge fick med sig en poäng i onsdagsmötet med Enköping på bortaplan. Även Anders fick med sig en poäng via en assist. Borlänge är för länge sedan avsågad i botten av tabellen. man följde upp med ytterligare en förlust under lördagen via 2-4 mot redan klara seriesegraren Huddinge. Anders spelade fram till Borlänges bägge mål.

I onsdagens möte mellan Linus Boströms Nybro och Filip Hollströms Skövde i Allettan Södra gick Filip segrande ur striden, dels som ende målskytt av de båda (för övrigt kvitteringen till 4-4 med uttagen målvakt i slutet), dels att Skövde till slut vann efter straffar med 5-4. Varken Linus eller Filip fick förtroendet att lägga någon straff, trots att straffavgörandet gick till hela sex omgångar. Trots segern missar Skövde avancemang till kval uppåt, något som Linus Nybro istället kan ställa in sig på. Kvällen resultat klargjorde nämligen att kvartetten Tingsryd, Vita Hästen, Nybro och Olofström är klara för playoffspel mot allsvenskan.

Magnus "Stiga" Eriksson noterades för en räddningsprocent på 93,1 % när hans Mörrum hemmabesegrade Halmstad med 6-2. i säsongens sista match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: