Green Connection v.6

I veckans Green Connection kan vi läsa om Zätas "nästan" succé, om Kristofer Näslunds totala succé samt om att Allettorna är på väg mot sin upplösning.

Niklas Zetterström var nära på att bli stor hjälte när Sundsvall var på vippen att stjäla poäng borta mot Bofors förra onsdagen. Zäta stod för ett mål och två assists, men överglänstes av ett annat exlöv, nämligen Bofors Kristoffer Näslund som gjorde tre mål och en assist. Nicklas Johansson, Jon Palmebjörk och Karl-Johan Lundström spelade även för Sundsvall men gick poänglösa från tillställningen.

Kristoffer Näslund fortsatte sin fina poängskörd med att göra 1+1 när hans Bofors hemmaföll mot AIK med 2-5  i söndags.

Petter Sandström vaktade äntligen kassen för sitt Troja/Ljungby och räddade bland annat 4 av 5 straffar samt hade en räddningsprocent på 86,2 % när man tog bonuspoängen i mötet med Örebro i söndags. Matchen slutade 5-4 efter att Troja vunnit skottstatistiken med 54-29.

I Allettan Norra svarade Anton Edlund för ett mål och Daniel Olofsson för två assist när Piteå i lördags besegrade KB 65 med 4-3. Mattias Hellström spelade inte för KB 65. Piteå följde upp den segern med att vinna även söndagens match mot Hudiksvall med 3-0. Även här svarade Anton Edlund för ett mål och skörden för Daniel Olofsson blev denna gång en assist. I Hudiksvall spelade inte Jimmy Danielsson.

När Lycksele i lördags förlorade mot Östersund/Brunflo med 4-1 noterades Jimmy Lundberg för en räddningsprocent på 90,2 %. Lycksele föll även under söndagen, nu med 5-1 borta mot Kovland och då noterades räddningsprocenten till 84,8 %.

Daniel Despotovic svarade för två mål när Asplöven i Lördags besegrade Kovland på bortaplan med 7-3. Anton Lundberg svarade för ett mål för Asplöven. Poängtapp i toppstriden blev det dock under söndagen då Asplöven tappade segern i de sista självande sekunderna i mötet med Östersund/Brunflo. Ledning med 4-3 med 19 sekunder kvar förvandlades till förlust efter förlängning. Både Daniel Despotovic och Anton Lundberg gick poänglösa från matchen. Detta innbär att Kiruna leder Allettan två poäng före Asplöven och fyra före Piteå med tre omgångar kvar. Kiruna och Asplöven möts för övrigt på onsdag, i Kiruna.

När Arboga överraskande föll hemma i onsdags med 2-5 mot bottenlaget Hedemora i Allettan Mellan assisterade Alexander Semjonov till bägge målen. Inte bara föll man utan förlorade även skotten med 37-52. Måtte ha varit en rätt vild match. Arboga fortsatte sin dåliga trend med att förlora även söndagens bortamatch mot toppkollegan Enköping med hela 7-2 och med Alexander Semjonov som poänglös. Arboga ligger trea med liten chans till serieseger eftersom ledande Huddinge har ett fem poäng stort försprång när tre omgångar återstår. Tabelltvåan Enköping är dock bara två poäng före.

Borlänge fortsätter att underpestera med två raka förluster den senaste veckan, utan Anders Lövdahl på isen. Varför han saknas är okänd. Noterbart är att deras senaste övermän, Nynäshamn innehåller inte mindre än sju Lettländare!

I Allettan Södra svarade Linus Boström för en assist när hans Nybro hakade på i toppen via en 4-2 seger i onsdags på bortaplan mot FBK2 dvs Skåre. Ny seger blev det i söndags när bottenlaget ölsorten Mariestad besegrades med 4-1 och med Linus Boström som målskytt. Filip Hollström var het värre när hans Skövde i söndags besegrade Skåre med 4-0. Ett mål och en assist blev hans facit. Nybro ligger tabelltrea, men bara två poäng efter serieledande Tingsryd och på samma poäng som tvåan Vita Hästen, men med något sämre målskillnad. Tre omgångar återstår.

 Fredrik Näsvall svarade för ett mål och en assist när hans Boden besegrade Clemensnäs med hela 7-1 i Division 1 A Vår. Fredrik spelade inte söndagens match på bortaplan mot Luleå Rebels som även den vanns, denna gång med 7-3. Boden leder den serien med fyra poäng före tvåan Kalix.

Magnus "Stiga" Eriksson hade ingen lyckad afton i söndags när hans Mörrum föll i bottenfinalen i division1 F Vår. Man föll hemma mot Kungälv med 4-6 efter att ha vunnit skottstatistiken med hela 53-27. Då förstår ni att Stigas räddningsprocent inte imponerade: 77,8 %.

I Tyskland gick Jesse Schultz poänglös från Nürnbergs 2-1 seger över Fredrik Öbergs gamla klubb Hannover Scorpions. Jesse hann dock med att dra på sig en 10 minuters utvisning. Orsak okänd och jag har förgäves försökt utröna vad texten kring Jesse vill mena. Någon som förstår? Läs då detta.

0 thoughts on “Green Connection v.6

 • 16 februari, 2010 kl. 07:15
  Permalänk

  Av texten att döma har jesse i den 56 minuten och på en fet jävla smäll som borde blivit utvisning men inte blev det en butting tror jag rent av.

  Svar
 • 16 februari, 2010 kl. 07:54
  Permalänk

  när man läser orginaltexten står det; att Jesse Schultz blev spearad av Hannovers Matt Dziedusycki men dommaren och hans assistenter missade detta, annars hade Dziedusycki säkerligen fått gå och duscha i förtid.

  Svar
 • 16 februari, 2010 kl. 08:33
  Permalänk

  Svar till vic (2010-02-16 07:15)
  Mycket har man läst i skolan, men inte tyska. Tack.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: