Green Connection v.6

Veckans GC bjuder till på det faktum att Hampus regerar, att Anton dubbelmålade och att Jocke fortfarande väntar på första segern.

En kille som ryktades till Löven en sval vecka i höst var Piteås Paul-Allan "Pallallan" Bamberg, som efter en sju (!!) matchers avstängning i lördags gjorde comeback i Piteådressen i kväll i mötet med playoffaktuella Hudiksvall. Facit? ja, helt klart är han i någon form en kopia av exlövet Per Ledin i yngre dar. Ett mål, två assist och 6 minuter på botbänken räcker i mina ögon vid 4-1 segern. En spelar man helt enkelt hatar att möta, men älskar att ha i laget. Daniel Olofsson spelade inte för Piteå, men väl Niklas Strandberg. När Piteå i söndags besegrade Kovland svarade Stralla för ett mål och en assist. Ragge spelade inte heller denna match för Piteå.

Asplövens Anton Lundberg, en kille som fallit inte så lite  i skymundan i GC, svarade i lördags för två assists när Östersund/Brunflo kölhalades med 8-1. En mål blev hans facit när Kovland gick samma öde tillmötes. Denna gång skrevs segersiffrorna till 9-1.

Jonathan Johanssons Visby/Roma gav i fredags inte Löven någon hjälpande hand då laget besegrade Nyköping med 4-1. Jonathan hade den fula ovanan att göra det matchavgörande målet. Skämmes ta mig..

Maksim Matushkin hade stor del i matchen som mer eller mindre skickade Nybro till playoff. Seger över Skövde med  5-4 på bortaplan i fredags och två assists från Maksims klubba innebär att laget har sju poäng tillgodo på femte lag med tre matcher kvar att spela.

Anton Edlund gjorde två av Gislaveds mål när Mörrum besegrades på bortaplan med 5-2 i söndags. Matchen var en klassiskt sexpoängmatch och i och med segern tog Gislaved chansen att undvika negativt kval.

Hampus Larsson svarade för en assist för sitt Clemensnäs, men det blev ändå förlust i fredags mot det sent vakande Kalix med 5-3. Teg besegrade samtidigt Luleå Rebels med 4-2 på bortaplan efter 3 assists från Jens Persson. När Clemens i går vände 1-4 till seger med 5-4 mot just Luleå Rebels visade Hampus verkligen klass. Han var inblandad i alla målen via tre mål och två assists. Hampus leder seriens poängliga med 9 mål och 11 assists på 11 matcher. Clemens leder just ju fortsättningsserien en poäng före Teg med en match mer spelad. Lagen möts i Umeå på onsdag.

Fredrik Näsvall snörde på sig skridskorna och satte 2 mål och spelade fram till ytterligare två när Boden i går besegrade Kalix med 6-2.

När Leksand i måndags vann över Bofors på hemmaplan noterades Patrick Galbraith för säsongens tredje nolla. Leksand vann med matchens enda mål. Trots att Jared Aulin spelade fram till Leksands alla mål i mötet med Almtuna i onsdags blev det förlust med 4-2. Johan Svedberg satte Leksands första kasse. Dansken med handsken var båsöppnare denna match.

Jon Palmebjörk satte lagets första och sin nionde fullträff för säsongen när Örebro i måndags vann över Oskarshamn med 6-1. Tillsammans med 19 framspelningar har Jon alltså skrapat ihop 28 poäng på 42 matcher.

Nils Andersson gjorde sitt blott andra mål för säsongen när han gjorde Växjös femte mål i 5-2 segern över Mora i måndags. Aki Heino satt för övrigt utvisad för sitt Mora när Växjö gjorde det matchavgörande målet.

Vid Malmös bortaförlust i måndags med 5-0 mot Västerås utmärkte sig exlöven mest via utvisningsbåset. Patrik Nevalainen befann sig på botbänken när Västerås satte matchens andra mål och Per-Anton Lundström hamnade i slagsmål med Marcus Jonssons kedjekompis Victor Mårtensson vilket rederade i en 2+2:a. Inte mycket bättre gick det för rödhökarna i onsdagensmöte med Sundsvall. trots ledning med 2-0 blev det förlust med 2-3 och mer eller mindre döden för ett fortsatt playoff-spel för skåneklubben. Niklas Zetterström blev matchhjälte via sitt matchavgörande mål med mindre än 6 minuter kvar av matchen. Han noterades även för en assist till Sunsvalls första mål och laget går därmed om Troja/Ljungby i kampen om den sista platsen i allsvenskan som ger nytt liv inför den komamnde säsongen.

Det vill liksom inte lossna för Joakim Fagervall som tränare för Tingsryd. I onsdags blev det visserligen poäng, men bar en via förlust efter straffar mot Borås och laget ligger nu riktigt pyrt till i tabellen. Fyra poäng till säker mark med en match mer spelat än Sundsvall med nio matcher var.

Eetu Qvist spelade fram till två av Bofors mål i bortaförlusten efter straffar mot topplaget Örebro med 4-3. Totalt har Kungen med pungen svarat för 8 mål och 14 assist på 28 matacher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: