Green Connection v.52

Årets sista GC berättar om att Johan WIkström numera är målkung, att Tobias Forsbergs tilltag fick hattmakaren att le och att exlöven i Bofors pysslade med annat än att spela hockey.

När Almtuna förra måndagen bortabesegrade Sundsvall med 6-5 efter straffar svarade Johan Wikström för två av Almtunas mål från sin plats i tredjelinan och avslutade sin sejour i klubben som bäste målskytt med 11 fullträffar före Mark Hurtubise med 10 st kassar. Lägg därtill bäste +/- så är förlusten för Almtuna ganska stor. I Sundsvall noterades Christoffer Thörn för en assist och det var Christoffers nionde poäng (3+6) på 28 matcher. Niklas Zetterström satte för övrigt en av Svallets straffar, men vad hjälpte det? : D

Victor Lindgren gjorde säsongens 13:e poäng(8+5) via en assist i Rögles 3-2 vinst över Borås på hemmaplan och spelades förra måndagen. Den poängskörden är en tangering av hans personbästa på seniornivå, vilket var ifjol i Löven. Då var fördelningen 1+12 och vi minns ju när målet äntligen föll, eller hur? I Borås spelade för övrigt Magnus Isaksson i andralinan. Magnus svarade för en assist när Borås i onsdags hemmaföll mot Örebro med 3-4. Tomas Enström svarade även han för en assist för Örebro.

Örebro hann först med att trampande rejält i klaveret när man förra måndagen hemmaföll mot seriens klara jumbo Troja/Ljungby med 3-5. Sent ska björnen vakna, men är verkligen Troja en björn? Njae, tycker snarare att dom är en kissemisse som med rätt inställning strykes medhårs och så är dom besegrade (i Allsvenskan är det väl bäst att tillägga). Nåväl, Michal Zajkowski gör väl ingen av sina bättre insatser och landar på en räddningsprocent på 85,7 %. Jon Palmebjörk spelade inte för Örebro och trots detta har man råd att ha spelare som Marcus Jonasén och exlövet Tomas Enström i fjärdelinan? Om resultatet berodde på underskattning vet jag inte, men säkert är att Troja har spottat upp sig rejält på sistone. Av bara farten besegrade man även tabelltvåan Växjö med 5-4 i onsdags och smålandslaget kan verkligen gå in i det nya året med stärkt självförtroende. Kanske bra det att de inte redan nu kan börja förbereda sig mentalt för kvalserien?

Tobias Forsberg hade en stor afton när hans Västerås i måndags besegrade Bofors med 6-2. Hoppas att hattar och kepsar fick sopas av isen då han 8:52 i i andra perioden fullbordade sitt hattrick. Dessvärre drog han på sig en 2+10:a i den tredje perioden via en checking from behind och fick se andra halvan från fel bås. Bofors Eetu Qvist spelade fram till sitt lags första mål. Lagkamraterna Mikael Lidhammar och Kristoffer Näslund verkade dock ha vaknat på fel sida. Kristoffer inledde med att sitta utvisad (rätt eller fel, vem vet?) när Västerås gjorde sitt 3-0 mål, vilket fick honom att bädda för en reunion med utvisningsbåset via en välförtjänt 10:a för abuse när han sa sin mening till  domaren efter målet. Samma straff fick Mikael när han först fick en tvåa för interference med mindre än två minuter kvar av andra rundan för att sen snacka till sig en tia vid paussignalen. Kristoffer rättade upp sitt anseende lite via en assist till Bofors andra mål, när Tobbe för övrigt satt av sin utvisning, men det var väl så dags då.

Bättre gick det för Bofors två dagar senare när man i onsdags hemmabesegrade Sundsvall med 4-1. Eetu Qvist och Mikael Lidhammar svarade för svarsitt mål. Karl-Johan Lundström i Sundsvall avslutade matchen med ett rallarskagsmål med Bofors Johan Larsson vilket rederade i en 2+2:a.

Jared Aulin spelade fram till matchens två första mål och Johan Svedberg till den fjärde när Leksand besegrade Oskarshamn med 5-0 på bortaplan i onsdags. Nollan var för övrigt Patrick Galbraiths andra i år.

När Västerås bortaföll mot Tingsryd med 5-3 svarade Tobias Forsberg för en assist, men satt även utvisad vid Tingsryds viktiga 4-2 mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: