Green Connection v.50

Strandberg/Edlund hett backpar. Ragge leder poängligan, men Lövdahl rasar. Där har ni de vassaste knivarna i lådan som i folkmun kallas Green Connection v.50.

I allsvenskan kan vi notera att Jon Palmebjörk inte lyckades bli matchhjälte under tisdagens straffläggning mot Oskarshamn. Han gjorde som lagkompisen Daniel Olsson dvs missade och segern var OIK:s. Han noterades dock för en assist under ordinarie tid. Nicklas Johansson fanns med i Sundvalls trupp men trion Niklas Zetterström,Karl-Johan Lundström och Michal Zajkowiski saknades. När Sundsvall i fredags återigen föll mot Oskarshamn, nu med 2-5, gjorde Jon Palmebjörk ett av målen. Michal Zajkowski blev inbytt inför den tredje perioden utan någon som helst effekt. Även Niklas Zetterström var åter i laget.

Både Jonnie Karlsson och Tobias Forsberg gick poänglösa när deras Västerås i onsdags besegrade Leksand Leksand med 5-4 efter straffar. När serien vände i fredags fick Leksand revansch via en 3-1 seger, återigen med exlöven som poänglös duo.

När Piteå i onsdags hemma mötte Asplöven i division 1 A noterades Niklas Strandberg för ett mål och en assist och trion Daniel Olofsson, Anton Edlund och Fredrik Sandström svarade för en assist var. Mest noterbart kring matchen är väl att Piteå ledde med 4-1 efter två perioder och 32-12 i skott, för att sedan förlora tredje perioden med hela 1-6!!, men ändå vinna skotten i perioden med 12-9. Smaka på den.

Piteå återhämtade sig fort och körde under fredagen över Kiruna med hela 9-2 med många exlövspoäng. Bäst lyckades det förstabackparet Strandberg/Edlund som svarade för två mål vardera samt var sin assist. Daniel Olofsson lämnade isen tre assist rikare samt att Fredrik Sandström svarade för ett mål och en assist. I Kiruna agerade Johan Johansson båsöppnare. Daniel Olofsson leder nu poängligan med 40 poäng (11+29). Lyckseles Daniel Despotovic har rasat till en sjätteplats med 34 poäng (11+23).

När Lycksele i söndags hemmaföll efter övertid mot Kalix svarade Fredrik Davidsson för kvitteringsmålet 52 sekunder före full tid, framspelad av Johan Bergmark. I Lycksele spelade även Daniel Despotovic, men Jimmy Lundberg saknades.

I division 1 B svarade Mattias Hellström för en assist när hans KB 65 i söndags föll borta mot Sollefteå med 4-1.

I division 1 C svarade Alexander Semjonov för två strutar när hans Arboga i onsdags besegrade Tierp med 4-1. I söndags blev det en ny 4-1 seger, denna gång över Surahammar och återigen två poäng för Semlan. Denna gång var dock fördelningen 1+1. Anders Lövdahl saknades i Borlänges bägge matcher den gångna veckan. Orsak okänd. Detta har också inneburit att Anders tappat till fjärde plats i poängligan med 39 poäng på 20 matcher fördelat på 11 mål och 28 assists. Alexander Semjonovs notering är 9 mål och 13 assist på 24 matcher.

Adrian Ahrling gjorde i söndags matchens första mål när hans Mjölby mötte Tranås på bortaplan. Sedan var det roliga slut för divisions 1 E:s sämsta lag. Förlust nr 2 denna vecka var ett faktum och Adrian har förmodligen just nu rätt lätt att hålla sig för skratt. Filip Hollström svarade för en assist när hans Skövde besegrade serieledande FBK2 med 4-1. Till skillnad mot vetemjölby är hans Skövde klara för den kommande Allettan.

Till sist tittar vi till division 1 F där vi kan notera att Linus Boström i fredags gjorde det andra målet i Nybros 2-0 seger över Kungälv. Detta följdes upp med en assist i söndagens 11-2 seger över Mörrum. Segern innbar att Nybro är klar för Allettan.

Denna vecka väljer bloggen att skippa den finska kollen eftersom den ändå haltar värre än House.

I Norge kan vi notera att Daniel Wälitalo inte stått någon av lagets senaste matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: