Green Connection v.50

Green Connection v.50 är inte som SJ som ställer in helt, vi är bara lite klassisk försenade, men berättar i alla fall om att Tobbe lurar i vassen, att Semlan tände till och att PA är enkel att kopiera. Oj, en liten cliffhanger.. vad månne vi  mena med det?

Daniel Olofsson avslutade grundserien med att svara för en assist när Piteå tog en psykologisk hemmaseger över Asplöven via 5-4 efter straffar. Ragge satte en straff, men eftersom den inte var matchavgörande så räknas den inte in i statistiken. Hur som heslt så innebar assisten att Ragge slutade på en fin fjärde plats i den totala poängligan med 12 mål och 29 assist på 21 matcher och det är det bästa poängsnittet (1,95) i serien. Niklas Strandberg gick poänglös från drabbningen och slutade på en femte plats i poängligan för backar med för honom beskedliga 18 (5+13) poäng på 23 matcher. Kanske åker han mest och hoppas på elitseriespel i mellandagarna? Kul lagkamrat i så fall. Målvakten Marcus Nyberg Piteås kasse och noterades för en räddningsprocent på 86,2 och det räckte denna dag. Totalt stod Marcus 15 matcher i grundserien med en total räddningsprcent på 90,14 % vilket placerade honom på en femte plats i målvaktsligan.

Tobias Lundström vaktade återigen Kirunas båsdörr vid storkrosset av Kalix på bortaplan.

När Arboga var tvungen att vinna för att ha en mikroskåpisk chans att vinna division 1 C tände sportchefen Alexander Semjonov till rejält och spelade fram till tre av lagets sex mål i 6-4 segern mot Falun. Nu räckte det inte enda fram, laget slutade trea men blir intressant att följas framöver. Semlan skrapade i år ihop 5 mål och 15 assists på 23 matcher.

I med betydelselösa mötet mellan bottenlaget Gislaved och redan klara tabelltvåan Nybro avgick Gislaved med segern via 6-4. Anton Edlund(Gislaved) och Maksim Matushkin (Nybro) spelade fram till varsitt mål. I och med assisten slutade Maksim på en imponerande total 17:e plats i seriens poängliga med 10 mål och 13 assists vilket också var poängbäst bland backar i division 1 E. Antons poängskörd i grundserien blev två mål och fyra assist på 21 matcher och det tror jag inte att Anton är speciellt nöjd med även om poängen inte alltid är poängen.

Om vi nu gör som kungen och vänder blad hittar vi Allsvenskan (i alla fall i min bok) och vad har då hänt där med gröngult intresse? Låt se:

Johan Wikström lirade i onsdags i Almtunas tredjefemma i hemmasegern med 3-1 över Bofors. Poänglös gick han, men en assist blev det för Bofors Kristoffer Näslund som håller en topp 10 position i den totala poängligan med 29 poäng på 28 matcher.

Tvärålundssonen Per-Anton Lundström satte i onsdags säsongens andra kasse i bortamötet med Borås, men det hjälpte föga. Förlust med 2-4. Magnus Isaksson lirade i Borås tredjekedja. Patrik Nevalainen i Malmös tredje backpar.

Leksand slarvade kort och gott bort två poäng förra måndagen då man föll hemma mot bottenlaget Tingsryd med 2-3 efter straffar, trots att man vunnit skotten med klara 37-22. Patrick Galbraith fick vila denna match (skyll er själva!!) och hans ersättare Erik Hanses "bara" räddare 81,8 % av skotten. Jared Aulin passade även på att missa en av Leksands straffar. Lite bättre gick det för Leksand och framförallt Patrick Galbraith som blev lite av tungan på vågen i onsdagens bortaseger över nästa bottenlag, dvs Troja/Ljungby med 3-2 via en räddningsprocent på 94,4 %. Jared Aulin satte en kasse för Leksand, men avslutade också med att nästan gå "All-In" då han i slutet av matchen hamnade i slagsmål vilket renderade i en 2+2:a.

Jon Palmebjörk svarade för ett mål när hans Örebro i onsdags enkelt avfördade det billiga ölmärket Tingsryd med 6-2. Michal Zajkowski motade 88,3 % av skotten för sitt Örebro. Tuffare blev det för Örebro i fredagens match mot Bofors. Förlust med 4-1,en räddningsprocent för Zacke på återigen ganska beskedliga 87,0 % och en poänglös Jon. Bättre gick det för Eetu Qvist och Mikael Lidhammar som svarade för var sitt mål för Bofors. Tufft skrev jag och vad säger ni om totalt 156 utvisningsminuter, fördelat på 5 matchstraff, en 10:a och 23 två:or? Jo tack, hjärtattack.

När Skånederbyt mellan Malmö och Rögle spelades i söndags gick alla exlöv ur matchen utan att noteras i något protokoll OM vi bortser från nätprotokoll. Mr Madhawk följer ju Malmö som en sygastub följer en kolsjuk och följande hade han att säga om Malmös Per-Anton Lundström: Inget spektakulärt, ingen avancerat. Det känns som jag kan köra ctrl + c på varje grej jag skriver om PA, varje match. Bättre betyg kan väl P-A inte få? En kille som gör det han förväntas att göra? Tänk om alla spelare skulle göra det?

När Sundsvall i söndags hemmabesegrade bottenkollegan Tingsryd med 3-2 låg Niklas Zetterström bakom två av Sundsvalls mål.

Aki Heino var förpassad till fjärdefemman i Moras match mot Oskarshamn under fredagskvällen. Inte bättre blev det väl att grislätet vann med 3-2?

Detta om detta.

0 thoughts on “Green Connection v.50

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: